Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

8 januari 2020

De hypotheek van M (36) en D (35)

De hypotheek van M (36) en D (35)

De hypotheek van M (36) en D (35) Hypotheekvrij zijn wie wil dat nou niet? Er zijn mensen die hypotheekvrij leven. De laatste jaren zijn er veel mensen gaan aflossen op de hypotheek om zo financieel onafhankelijk te worden. Daardoor kunnen ze minder gaan werken, financieel vrij(er) worden of eerder met pensioen gaan.

In de rubriek De hypotheek Van gaan wij een kijkje nemen in de hypotheek van een lezer. Want ja, wie is er niet nieuwsgierig naar de hypotheek van een ander?

hypotheek verhaal

Deze week gaan wij een kijkje nemen in de hypotheek van... M (36) en D (35)


Stel jezelf voor…


Ik ben M (36), heb een geregistreerd partnerschap met D (35). Wij hebben twee jonge kinderen en sinds juli 2019 een mooi historisch pand gekocht waar wij begin december in zijn getrokken. Wij zijn beide werkzaam als ZZP’er.

Wat voor type woning heb je gekocht?


Wij hebben in juli 2019 een oud bankgebouw/kerk gekocht die midden in het centrum staat van onze woonplaats. Het pand is groot en we kunnen er naast wonen ook werken.

En waarom heb je deze woning gekocht?


De grote van de woning sprak ons aan, de mogelijkheden en de ligging.


Waarom heb je gekozen voor een koopwoning en niet voor een huurwoning?


Huren spreekt ons minder aan. Het huis wat we gekocht hebben heeft de gelegenheid om er eventueel meerdere appartementen in te bouwen die we of kunnen verhuren danwel verkopen. Ons plan is er nu van te genieten en in de toekomst deze optie te zien als onder andere onze oude dags voorziening .

Welke hypotheek/schulden heb je?


De hypotheek bestaat uit meerdere onderdelen hij is afgesloten bij Obvion. En bestaat uit een annuïteiten en lineair gedeelte.

Wat was de hoogte van de hypotheek bij afsluiten?


€ 635.000,- Dit is aanschaf woning en een stuk bouwdepot. Bij aanvang hebben we 11000,- eigen geld ingebracht. Onze rente staat vast voor 10 en 15 jaar op respectievelijk 2,25% en 2,75%.


Is de waarde van je huis hoger of lager dan je hypotheek?


Op dit moment is dat nog onduidelijk. De verbouwing is bijna afgerond. Wanneer deze afgerond is willen wij een nieuwe taxatie uit laten voeren enerzijds omdat wij nieuwsgierig zijn naar wat de verbouwing daadwerkelijk gedaan heeft met de waarde. En anderzijds om zo rentekorting te kunnen krijgen.

Wat zijn de maandelijkse lasten van de hypotheek?


Op dit moment € 2535- bruto. Omdat wij beide zelfstandig zijn ontvangen wij geen VT, we verwachten dat dit ongeveer 300,- is.


Los je ook extra af op de hypotheek?


Ja wij lossen extra af. Wat er maandelijks mogelijk is, als we ergens op besparen of minder hebben uitgegeven dan gebudgetteerd dan lossen we dat af. Daarnaast is de bedoeling om, wanneer wij goed in onze opdrachten zitten, we maandelijks extra aflossen. (ongeveer 2000,- pm)

En hoeveel is er al afgelost op de hypotheek?


Sinds juli 2019 is er 38.500,- afgelost.

Waarom ben je  wel of niet gaan aflossen op je hypotheek?


Het pand is uniek en bied heel veel mogelijkheden. We zijn ons erg bewust van het geluk aan onze zijde maar maken ook heel bewuste keuzes. Ondanks het grote bedrag hebben we een plan en een visie met het pand. Wij hebben als doel om zo snel mogelijk de maandlasten naar beneden te krijgen. Met het doel meer vrijheid creëren.


Had je een aflosplan gemaakt?


Omdat wij niet altijd vooraf weten hoeveel er binnenkomt zijn de maandlasten gebaseerd om het inkomen van één van de twee voor 4 dagen tegen een lager tarief als waar we gebruikelijk voor werken. Dat is ook voldoende om prima van te leven. We willen met het geld wat extra binnenkomt aflossen en verbeteren van de woning. Doel is binnen 15 jaar afgelost te zijn.

Hoe voelt het aflossen? En hoe hou je het vol?


We hopen er de komende periode opnieuw een goed plan voor te maken, we hebben er zin in en vinden het gevoel wat bij aflossen komt kijken erg prettig, dat maakt het makkelijker vol te houden.

Welke dingen laat je voor het aflossen?


Vooralsnog niet, nou zijn onze wensen niet heel groot. Wij vinden het fijn thuis met de kinderen ondernemen genoeg maar met elkaar zijn hoeft niet veel te kosten en is niet nodig om dit te doen op de meest exotische plekken. Maar wanneer nodig zal zal ik zeker dingen laten voor het aflossen.


Wat is het hypotheekbedrag op dit moment?


€ 596.426,-

Heb je nog tips voor mensen met een hypotheek? Die nog niet aflossen of twijfelen om af te lossen op de hypotheek?


Een plan maken helpt, een doel, wel een realistisch doel voor ogen houden en gewoon doen. Zorg dat je buffer voldoende is om je maandlasten gedurende een periode te kunnen betalen en los daarnaast af. Bij mijn vorige woning loste ik soms 50,- af wanneer ik dat ergens van over hield en al zie je dan niet de maandlasten heel hard dalen het doet wel iets.

Ook een keer meedoen? Meld je aan!


Ben je druk aan het aflossen of juist niet aan het aflossen? Ben je al hypotheekvrij? En wil je jouw verhaal delen aan de hand van een vragenlijst? Op dit moment zijn er geen nieuwe aanmeldingen voor de rubriek De hypotheek van... Lees jij de rubriek ook zo graag? Zonder aanmeldingen is er geen hypotheek verhaal.

Meld je dan via zuinigeman@gmail.com of via de contact pagina aan en vermeld daarbij de hypotheek van. En dan staat jouw verhaal binnenkort op Zuinigeman om anderen te inspireren.
Meld je aan voor de hypotheek van...

Lees ook eens andere verhalen


Hier onder vind je de vorige delen in de serie de hypotheek van...!

De hypotheek van... Ontsladebaas
De hypotheek van... E (anoniem)
De hypotheek van... Esther
De hypotheek van... Simpelrijkleven (Janine)
De hypotheek van... TwoPennies
De hypotheek van... The Budget Life
De hypotheek van... V (anoniem)
De hypotheek van... T (anoniem)
De hypotheek van... S & T (anoniem)
De hypotheek van... D (anoniem)
De hypotheek van... B (anoniem)
De hypotheek van... Anna
De hypotheek van... Lara
De hypotheek van... Caroline
De hypotheek van... Ikkelien
De hypotheek van... P
De hypotheek van... M en L
De hypotheek van... Suzanne (financefitgirl)
De hypotheek van... Mr FinVrij
De hypotheek van... L en W
De hypotheek van... Barry (BespaarBalans)
De hypotheek van... Andre
De hypotheek van... Harm
De hypotheek van... Kris (39) en Barbara (42)
 1. Het pand klinkt als uniek en met veel mogelijkheden! Dat is een flinke hypotheek. Maar als het op 1 van de inkomens te dragen is en jullie zo blijven aflossen, dan wordt het risico steeds kleiner.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oef, wat een heftig maandbedrag! Als ik dat tegenover mijn eigen salaris zet... Maar het klinkt inderdaad alsof ze er heel goed over hebben nagedacht, en zo te horen zijn hun inkomens er ook naar. Het klinkt wel als een heerlijk pand ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat bijzonder! Mooi om zo ook je steentje bij te dragen aan het behoud van een oud pand, middenin je woonplaats. Respect, en veel plezier en succes gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo wat een heftig maandbedrag! Hopelijk kunnen jullie het snel een stuk omlaag krijgen, maar volgens mij komt dat wel goed als ik de plannen lees.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ik bijzonder vind is dat er met zo'n inkomen maar 11.000 eigen geld is ingelegd. Ik neem aan dat er veel meer gespaard is in de afgelopen jaren?

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken