Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

6 januari 2020

Gas en energieverbruik | November

Gas en energieverbruik | November

Gas en energieverbruik van november In de maand november verbruikten wij minder stroom dan in de maand oktober 2019. Van 255 kWh naar 241 kWh, een daling van 14 kWh. In november 2017 hebben 235 kWh verbruikt het allerlaagste verbruik, sinds wij hier wonen. Koken ging toen op aardgas en later in dat jaar gingen wij over op inductie koken.

Vriendlief en ik hadden het er over waarom onze stroom verbruik steeds daalt, want ondertussen hebben wij 14 buitenlampen (met led) in de tuin en zijn wij meer stroom gaan verbruiken, maar de warmtepompdroger voor handdoeken en beddengoed word bijna niet meer gebruikt en dat scheelt toch weer op het stroom verbruik.

Stroomaansluiting


Over twee weken komt de netbeheerder bij ons thuis want dan gaan wij van een 1 fase stroomaansluiting naar een 3 fase stroomaansluiting. Daardoor krijgen wij meer stroom vermogen in onze woning. Ondertussen is vriendlief druk bezig met aanpassen van de groepenkast zodat dit geschikt is voor 3-fasen stroom. Als deze aansluiting eenmaal klaar is dan gaan wij proberen om dit jaar van het aardgas af te gaan. Hoe wij dat doen en als het lukt dat lees je natuurlijk later.

Gasverbruik


Waar wij in oktober 2019 nog 48,0 m3 verbruikten aan aardgas, ging onze gasverbruik in november 2019 naar 115 m3. Een stijging van 67 m3, maar het viel mij nog mee in november 2018 hebben wij 137 m3 verbruikt en heel toevallig in november 2017 ook 137 m3. Minder snel de verwarming aan en hr++ glas in plaats van enkel glas scheelt natuurlijk ook in het verbruik. In de woonkamer schommelt de temperatuur in de ochtend tussen de 15,5 en 16,5 graden. Als wij thuis zijn gaat de verwarming ook aan.November - Vrijdag 1 november tot zaterdag 30 november 2019.
Onze stroomverbruik : 241,0 kWh
Onze gasverbruik: 115,0 m3

Kosten volgens de app van Greenchoice130,- euro in de maand november een flinke stijging in vergelijking met de maand oktober (82 euro) in 2019.

Hoe gaat het met jullie verbruik?

  1. Dat zijn mooie en duurzame stappen die jullie zetten. Ik ga jullie proces om van het aardgas af te gaan zeker volgen! Wat is het bouwjaar van jullie woning eigenlijk?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bouwjaar van onze woning is 1983. Eengezinswoning op de hoek en 115m2 woonoppervlak.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je loopt wel achter. Ik neem aan dat je de getallen voor afgelopen december inmiddels ook weet. December bleek een relatief warme maand te zijn. met 125m3 zat ik ruim onder het gemiddelde van de afgelopen decembermaanden. In het afgelopen jaar werd het bij mij 721 m3 gas en 382 kWh. Bij Greenchoice was dat 71 euro per maand. Ben overgestapt naar HVC en die heeft dit jaar bij hetzelfde verbruik 53 euro per maand nodug. Daar zit dan wel de jaarlijkse overstapkorting en een hogere aftrek energiebelasring in verwerkt. Neem wel aan dat ik dit jaar meer gas verbruik aangezien het hier in het afgelopen jaar maar een paar keer net onder 0 is geweest. Aan de andere kant start deze januari veel warmer dan vorig jaar januari.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken