Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

Hypotheek

https://1.bp.blogspot.com/-myQPT0O3kWw/WdIgE2xHUjI/AAAAAAAAAvk/syjShNtj1GEYEGqWQkqfuO_9-xzf3tH-QCEwYBhgL/s640/benedenwoning.png
Ik had een benden appartement gekocht in Rotterdam zuid(waar de fietsen voor staan). Een Annuïteiten hypotheek is afgesloten in april 2014 en was 65.500,- euro. met een rente van 3,6%. En moest al vanaf het begin verplicht aflossen. September 2014 kwam er nog 7500,- euro bij van een voor huisvoordeelkrediet.

In januari 2017 is de hypotheek nog 62.161,11 euro.
En de huisvoordeelkrediet is in januari 2017 4.425,64 euro.

Lees hier verder het hypotheek verhaal van Zuinigeman.nl

Update januari 2018

De bovenstaande hypotheek is afgelost, omdat het huis verkocht is met winst in oktober 2017.

In september 2017 zijn wij naar de polder verhuisd en hebben een nieuwe hypotheek genomen voor het kopen van een hoekwoning, een eengezinswoning. Dit hebben wij in de maand juli 2017 gekocht. net voordat de huizenmarkt overbelast raakte, nadat wij het huis gekocht hadden zag je gelijk in de regio dat er alleen nog huizen te koop waren met bieden vanaf prijs.

Het hypotheekbedrag wat wij geleend hebben ga ik niet vermelden want vriendlief wil dat niet. En hij is ook de helft eigenaar van onze nieuwe woning dus helaas. Zelf had ik het precieze bedrag genoemd op Zuinigeman. Onze nieuwe hypotheek sinds 15 september 2017 is zo ongeveer 2.5 keer het bedrag van de vorige hypotheek.

Onze hypotheek rente is nu 1,75% en is vastgelegd voor 10 jaar. Een groot verschil met 3 jaar geleden toen had ik nog een rente van 3,6%, dat is dus de helft meer dan nu en dat in 3 jaar tijd. Over 10 jaar is 33,33% afgelost van de woning. Maar wij streven erna om meer te gaan aflossen. Want wie weet gaat de rente wel over 10 jaar flink omhoog!
  1. Man man man wat gaat het toch hard met de hypotheekrente. Momenteel ben ik me aan het oriënteren op de huizenmarkt en een daarbij passende hypotheek. Huisje al in het vizier en nu maak ik gebruik van een vergelijken voor de meest voordelige hypotheek: https://www.cheapify.nl/hypotheek-vergelijken/. Zuinige man, wat raad je mij aan? Waar moet ik op letten? De laagste rente die ik kan vinden is 1,40%.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken