Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

26 september 2018

De hypotheek van... The Budget Life

De hypotheek van... The Budget Life

Hypotheekvrij zijn wie wil dat nou niet? Er zijn mensen die hypotheek vrij leven. De laatste jaren zijn er veel mensen gaan aflossen op de hypotheek om zo financieel onafhankelijk te worden of minder te gaan werken.

In de hypotheek van... gaan wij een kijkje nemen in iemands hypotheek. Want ja, wie is er niet nieuwsgierig naar de hypotheek van anderen?


Deze week gaan wij een kijkje nemen in de hypotheek van... The Budget Life

Stel jezelf voor…
Mijn naam is Nicole, ik ben 24 jaar en werk als online marketeer bij een marketingbureau. Daarnaast blog ik sinds 7 jaar op The Budget Life, waarop ik mijn beste tips & tricks deel om meer met minder geld te doen.

In september 2018 heb ik mijn eerste huis gekocht en is mijn hypotheek onlangs goedgekeurd. Nu is het nog wachten op de sleutel die ik op 15 november krijg en dan kan het klussen beginnen!

Wat voor woning heb je gekocht?
Ik heb een appartement gekocht in een flat in Veenendaal. Het is een hoekappartement op de 5e verdieping en is 90m2 groot.

En waarom heb je deze woning gekocht?
Ik heb in mijn eentje een woning gekocht. Omdat ik in Veenendaal een woning wilde kopen en de huizenprijzen hier relatief hoog zijn, betekende dit dat ik met mijn inkomen/budget geen eengezinswoning kon veroorloven. Daarom heb ik gezocht naar appartementen. Ik ben voor dit appartement gevallen vanwege de centrale ligging nabij het centrum en mijn werk, de grootte, het feit dat het een hoekappartement is, een ruim balkon heeft en over een prachtige, ruime keuken beschikt. Ik hoef alleen een nieuwe vloer te leggen en de muren te schilderen en ik kan er vervolgens direct intrekken!


Welke hypotheek/schulden heb je?
Ik heb een annuïteitenhypotheek met NHG bij Allianz. Daarnaast heb ik een starterslening afgesloten met NHG die door de gemeente Veenendaal beschikbaar wordt gesteld.

Wat was de hoogte van de hypotheek bij afsluiten?
Ik heb een hypotheek afgesloten van €144.500. Dit is de maximale hypotheek die ik kon krijgen op basis van inkomen uit loondienst. Ik heb een rente van 2,22% die voor 20 jaar vaststaat. Bovenop mijn hypotheek heb ik €32.000 geleend via starterslening. Hier komen een aantal eenmalige kosten bij kijken voor het afsluiten van de lening en over 3 jaar begin ik met aflossen. Ik betaal dan een rente van 2,9% die voor 15 jaar vaststaat.

Is de waarde van je huis hoger of lager dan je hypotheek?
Ik heb de woning nog maar een paar weken geleden gekocht, maar aangezien de prijzen zo hard stijgen, kan de woning nu al €5.000 meer waard zijn.


Wat zijn de maandelijkse lasten van de hypotheek?
Ik betaal de eerste drie jaar tussen de €480 en €490 aan netto hypotheek. Na die drie jaar begin ik met het aflossen van mijn starterslening en dan ga ik netto €600 betalen.

Los jij ook extra af op de hypotheek? En hoeveel is er al afgelost op de hypotheek?
Omdat ik voor de aankoop van mijn huis – naast de kosten koper – geen eigen geld heb ingelegd, heb ik aardig wat spaargeld overgehouden. Het zou mooi zijn als ik de starterslening de komende drie jaar al kan aflossen, dat betekent namelijk dat ik geen rente hoef te betalen. Maar of het me lukt om ruim €30.000 in 3 jaar af te lossen… dat denk ik niet.

Welke dingen laat je voor het aflossen?
Mijn hypotheek is gebaseerd op mijn inkomen uit loondienst. Daarnaast heb ik maandelijks een variabel inkomen uit mijn blog, dat verschilt tussen de €0 en €1000,- per maand.
In eerste instantie spaar ik al mijn inkomsten uit mijn blog. Daar betaal ik bijvoorbeeld mijn vakanties van, maar dat bedrag wil ik nu ook gaan gebruiken om mijn hypotheek en starterslening af te lossen.

Ik denk dat ik etentjes en impulsieve aankopen iets meer zal laten, maar ik heb genoeg bestedingsruimte omdat ik al best veel bespaar op dingen zoals reizen, boodschappen en leuke dingen. Ik denk dat ik dan ook niet al teveel dingen hoef te laten om mijn hypotheek af te lossen.


Wat is het hypotheekbedrag op dit moment?
Het volledige bedrag van €144.500,-

Heb jij nog tips voor mensen met een hypotheek? Die nog niet aflossen of twijfelen om af te lossen op de hypotheek?
Ik kan hier natuurlijk nog weinig overzeggen omdat ik nog niet ben begonnen met aflossen. Wel zou ik twijfels willen wegnemen bij starters om niet hun maximale hypotheek te gebruiken. Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van je situatie en toekomstperspectief, maar de netto maandbedragen op je maximale hypotheek zijn dusdanig laag en de kans is groot dat je in de toekomst meer gaat verdienen, dus het risico om wel je maximale hypotheek te nemen, is er één die ik met veel vertrouwen heb genomen.

Ook een keer meedoen? Meld je aan!
Ben je druk aan het aflossen of juist niet aan het aflossen? Ben je al hypotheekvrij? En wil je jouw verhaal delen aan de hand van een vragenlijst?

Meld je dan via zuinigeman@gmail.com of via de contact pagina en vermeld daarbij de hypotheek van. En dan staat jouw verhaal binnenkort op Zuinigeman om anderen te inspireren.
Meld je aan voor de hypotheek van...
Lees ook eens andere verhalen
Hier onder vind je de vorige delen in de serie de hypotheek van...!

De hypotheek van... Ontsladebaas
De hypotheek van... E (anoniem)
De hypotheek van... Esther
De hypotheek van... Simpelrijkleven (Janine)
De hypotheek van... TwoPennies
De hypotheek van... The Budget Life
De hypotheek van... V (anoniem)
De hypotheek van... T (anoniem)
De hypotheek van... S & T (anoniem)
De hypotheek van... D (anoniem)
De hypotheek van... B (anoniem)
De hypotheek van... Anna
De hypotheek van... Lara
De hypotheek van... Caroline
De hypotheek van... Ikkelien
De hypotheek van... P
De hypotheek van... M en L
De hypotheek van... Suzanne (financefitgirl)
De hypotheek van... Mr FinVrij
De hypotheek van... L en W
De hypotheek van... Barry (BespaarBalans)
De hypotheek van... Andre
De hypotheek van... Harm
De hypotheek van... Kris (39) en Barbara (42)
 1. Leuk interview! Succes met je nieuwe woning! Wellicht kun je uitgaan van je bruto hypotheekbedrag. Alles wat je dan terug krijgt van de belastingdienst kun je weer apart leggen, bij het extra aflossen van je woning! Zo doen wij dat hier tenminste. We krijgen onze hypotheekrente aftrek dan ook maar 1x per jaar terug. Daar hebben we bewust voor gekozen. Zo mis je het ook niet en reken je jezelf ook niet te rijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je alle eerste koopwoning, spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat appartement klinkt superleuk zeg. Fijn dat je een balkon hebt en de locatie klinkt ook ideaal.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken