Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

25 september 2019

De hypotheek van Nadieh (40) en Jochem (43)

De hypotheek van Nadieh (40) en Jochem (43)

Hypotheekvrij zijn wie wil dat nou niet? Er zijn mensen die hypotheekvrij leven. De laatste jaren zijn er veel mensen gaan aflossen op de hypotheek om zo financieel onafhankelijk te worden. Daardoor kunnen ze minder gaan werken, financieel vrij(er) worden of eerder met pensioen gaan.

In de rubriek De hypotheek Van gaan wij een kijkje nemen in de hypotheek van een lezer. Want ja, wie is er niet nieuwsgierig naar de hypotheek van een ander?

hypotheek verhaal

Deze week gaan wij een kijkje nemen in de hypotheek van... Nadieh (40) en Jochem (43)


Stel jezelf voor…


Wij zijn Nadieh (40) en Jochem (43) met 4 kinderen in de leeftijden van 14, 13, 9 en 4 jaar. Wij werken beiden voor de overheid en wonen in een dorp op de Veluwe. Ons eerste appartement kochten wij 20 jaar geleden. Na enkele jaren kochten we ons eerste klushuis en deze verkochten wij in 2015 (met overwaarde € 20.000,-) om vervolgens aan ons huidige project te beginnen.


Wat voor type woning heb je gekocht?


Midden in het dorp waar wij woonden stond een pand met een maatschappelijke bestemming, functieloos te wachten op betere tijden. Wij zagen hierin mogelijkheden en hebben de stoute schoenen aangetrokken en de instantie die hiervan de eigenaar was gevraagd het te verkopen aan ons. Dat wilden ze wel. De gemeente hadden we al eerder benaderd om te informeren of omzetting naar een woonfunctie mogelijk zou zijn. Dat was zo. Ook hebben wij de gemeente gevraagd ons de omliggende groenstroken te verkopen. (de totale oppervlakte nu: 1600 m2)


En waarom heb je deze woning gekocht?


Wij waren op zoek naar een woning met ruimte en leuke tuin, aangezien ons vierde kind op komst was.

Waarom heb je gekozen voor een koopwoning en niet voor een huurwoning?


Meerdere redenen, ten eerste heb je geen last van huurverhogingen en hopen we dat onze lasten uiteindelijk zelfs dalen. En daarnaast is het ook wel prettig om zelf te kunnen kiezen wat je aan je huis veranderen wilt (aan- of verbouwen, kleur op kozijnen etc.) Maar mensen die om andere redenen kiezen voor huren, begrijp ik ook. Kwestie van voorkeuren en  verschil in mensen.

Welke hypotheek/schulden heb je?


Wij hebben een hypotheek met NHG, gedeelte aflossingsvrij en een annuïteitendeel.


Wat was de hoogte van de hypotheek bij afsluiten?


Wij hebben uiteindelijk een hypotheek afgesloten  van € 227.000,-.  De hypotheek is inmiddels teruggebracht naar € 215.000,-  looptijd tot 2035. Rentepercentage 3,2%.

Is de waarde van je huis hoger of lager dan je hypotheek?


De WOZ waarde is inmiddels vastgesteld op € 483.000,-  (dit is geen type-fout).

Wat zijn de maandelijkse lasten van de hypotheek?


Bruto hypotheeklasten zijn € 811,10 (hierin zitten de aflossing van de annuïteitenhypotheek van € 256,29). Wat we aan Hypotheekrenteaftrek terugkrijgen weet ik zo niet, we laten het jaarlijks terugstorten en ken de specificaties niet.


Los je ook extra af op de hypotheek?


Wij wonen hier nu 4,5 jaar en zijn ook al zolang aan het verbouwen, werkelijk ALLES moest aangepakt, veel slopen en weer opbouwen. Een woning was het niet, dat moest het worden…. Inmiddels is hiervan het einde in zicht. Met een jaartje is alles binnen wel klaar. Ook hebben wij een tuinhuis/overkapping/schuur in de tuin gezet, want ook dat was er niet. Van extra aflossen is daarom nog niets gekomen, maar zodra alles naar wens is, beginnen we daar zeker mee.

En hoeveel is er al afgelost op de hypotheek?


€ 12.000,-

Welke dingen laat je voor het aflossen?


Wij kopen beiden heel bewust. Altijd al gedaan. Ons is geleerd verantwoord met geld om te gaan. Wij vragen ons af of iets nodig is of niet. Daar hoeven we geen moeite voor te doen, dat is automatisme. We gaan 1x per jaar op vakantie. Bij voorkeur naar het buitenland (maar Nederland is ook mooi), we zien graag eens wat anders, dus dat doen we dan ook. Maar als het kan wel graag met een leuke aanbieding. Zodra ons huis af is, willen we aan (vakantie)woningruil gaan doen. Daar kan ik me nu al op verheugen.


Wat is het hypotheekbedrag op dit moment?


€ 215.000,-

Heb je nog tips voor mensen met een hypotheek? Die nog niet aflossen of twijfelen om af te lossen op de hypotheek?


Voor de twijfelaars onder ons, heb ik maar 1 tip: lees het boek van Gerhard Hormann: Hypotheekvrij…. (mocht laatstgenoemde dit lezen…misschien dat hij eens een weekje van huis wil ruilen, tijdens de zomervakantie?.....grasmaaien kunnen wij ook).

Ook een keer meedoen? Meld je aan!


Ben je druk aan het aflossen of juist niet aan het aflossen? Ben je al hypotheekvrij? En wil je jouw verhaal delen aan de hand van een vragenlijst? Op dit moment zijn er geen nieuwe aanmeldingen voor de rubriek De hypotheek van... Lees jij de rubriek ook zo graag? Zonder aanmeldingen is er geen hypotheek verhaal.

Meld je dan via zuinigeman@gmail.com of via de contact pagina aan en vermeld daarbij de hypotheek van. En dan staat jouw verhaal binnenkort op Zuinigeman om anderen te inspireren.
Meld je aan voor de hypotheek van...

Lees ook eens andere verhalen


Hier onder vind je de vorige delen in de serie de hypotheek van...!

De hypotheek van... Ontsladebaas
De hypotheek van... E (anoniem)
De hypotheek van... Esther
De hypotheek van... Simpelrijkleven (Janine)
De hypotheek van... TwoPennies
De hypotheek van... The Budget Life
De hypotheek van... V (anoniem)
De hypotheek van... T (anoniem)
De hypotheek van... S & T (anoniem)
De hypotheek van... D (anoniem)
De hypotheek van... B (anoniem)
De hypotheek van... Anna
De hypotheek van... Lara
De hypotheek van... Caroline
De hypotheek van... Ikkelien
De hypotheek van... P
De hypotheek van... M en L
De hypotheek van... Suzanne (financefitgirl)
De hypotheek van... Mr FinVrij
De hypotheek van... L en W
De hypotheek van... Barry (BespaarBalans)
De hypotheek van... Andre
De hypotheek van... Harm
De hypotheek van... Kris (39) en Barbara (42)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken