Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

22 september 2019

De portemonnee van A (32) & S (34)

De portemonnee van A (32) & S (34)

In deze rubriek vraag ik de lezers naar de inhoud van hun portemonnee. Elke zondag komt in de rubriek De Portemonnee Van... een lezer aan het woord over zijn of haar persoonlijke financiën. Hoeveel geld komt er maandelijks in de portemonnee en hoeveel geld rolt er maandelijks uit de portemonnee. Waar doen ze het van?

Deze week gaan wij een kijkje nemen in de portemonnee van... A (32) & S (34)Stel je zelf voor…


Ik ben A. 32 jaar, werkzaam als programmamanager en opleidingscoördinator voor 28 uur per week. Ik woon samen met S. 34 jaar (projectmanager, 36 uur) en met onze 2 kinderen. 

Heb je zelf ook een blog op financieel gebied?


Nee

En welke financiële blogs volg je graag?


Naast deze blog lees ik graag PorteRenee en Budgetella.


Wat zit er op dit moment aan geld in je portemonnee?


€ 0,- ik pin alles

Wat zijn jouw/jullie netto-inkomsten per maand?


Salaris van A € 1.950,00
Reiskosten (gemiddeld per maand) € 300,00
Salaris van S € 3.450,00
Kinderopvangtoeslag € 150,00
Hypotheekrenteaftrek € 580,00
Totaal € 6.430,00
A verdient € 1950 excl. Reiskosten (wisselend, maar gemiddeld 300,- pm.) S verdient € 3450. We ontvangen allebei een prima salaris en daarnaast € 150,- kinderopvangtoeslag voor de jongste, de oudste gaat al naar school. Van de belastingdienst krijgen we € 580 terug voor de renteaftrek van de hypotheek.Wat zijn jouw/jullie vaste lasten per maand?


Hypotheek (bruto sparen het deel van de belastingdienst) € 1.530,00
G/W/L € 260,00
Verzekeringen (incl. Zorgverzekering) € 413,00
Kinderopvang € 415,00
Hondenuitlaatservice € 150,00
Mobiele telefoon € 43,00
Wegenbelasting auto's en motor € 172,00
Sparen voor kinderen € 100,00
Studieschuld € 200,00
Totaal € 3.283,00

Wat zijn jouw/jullie variabele lasten per maand?


Boodschappen € 500,00
Benzine € 400,00
Kleding kinderen € 200,00
Uitgaan € 150,00
Cadeaus € 50,00
Zakgeld voor ons zelf totaal € 550,00
Totaal € 1.850,00


Hoe beheer je de financiën?


We hebben een excel bestand dat we nauwkeurig bijhouden. We hebben 2 gezamenlijke rekeningen, 1 voor alle standaard vaste lasten, zoals de hypotheek, en 1 voor de variabele lasten. Van de eerste rekening pinnen we nooit, die pasjes gebruiken we gewoon niet. Op de andere rekening zie je precies hoeveel geld er nog ‘over’ is voor deze maand.

We hebben ook allebei een eigen rekening, waar we ons zakgeld op laten staan en kleren van kopen, gebruiken voor onze hobbies etc.

En wie doet de financiën?


We doen samen de financiën, we weten allebei graag hoe we ervoor staan en of we onze spaardoelen kunnen halen en of er geld is voor een weekendje weg of een nieuw item voor in huis.

Tevreden met de inkomsten en uitgaven?


Zeker. We kunnen prima rondkomen, sparen meestal rond de €1000,- per maand. We hebben allebei nog redelijk wat groei-mogelijkheden in ons werk en dus salaris, dus dat is een fijn vooruitzicht.

De uitgaven, vooral boodschappen en benzine kosten zouden naar beneden kunnen. Ik ben niet iemand die allerlei supermarkten langs gaat en de koopjes gaat scoren. De boodschappen bestel ik bij de AH en laat ik ook bezorgen. Gemak dient de mens. En scheelt zeker een uur per week aan irritaties in de supermarkt, als je het mij vraagt!


Houd je je geld in de knip? Of geef je het ook makkelijk uit?


Helaas zijn S en ik allebei mensen met een behoorlijk gat in de hand. We houden van mooie en luxe spullen en kopen dat dan ook makkelijk. Ook voor de kinderen, bijvoorbeeld merkkleding of dure sportspullen. 
Zelf vind ik het zonde om geld uit te geven aan het huis,  omdat je het niet altijd direct terug ziet. Ik shop liever leuke meubels 😉

Afgelopen zomer zijn we op reis gegaan door Azië en daar geven we graag geld aan uit. Maar het was een dure reis, €8000,- heeft het zeker gekost. Nu gaan we weer sparen voor de volgende verre reis. Wij vinden deze ervaring met ons gezin zeker de moeite waard.

Praat je met anderen over geld? Hoe wordt er gereageerd?


Ik praat gemakkelijk over wat ik verdien, hoe we er voor staan en wat onze wensen zijn. Veel mensen zijn terughoudend en dat vind ik jammer. Waarom zou je niet wat tips en tricks uitwisselen, bijvoorbeeld over het aflossen op je hypotheek oid.

Heb je wel eens een financiële misser gehad?


Nee, gelukkig niet!


Spaar je ook maandelijks geld?


We sparen voor onze bruiloft en huwelijksreis. Het doelbedrag is € 20.000 en dat gaat goed komen. Daarnaast sparen we voor onderhoud van het huis, onderhoud van onze auto’s, en een vast bedrag per maand voor vakanties. We hebben een beleggingsrekening waar we maandelijks €100 op storten en wat we voorlopig niet willen gebruiken. Dat wordt ons appeltje voor de dorst later. Verder sparen we voor de kinderen een vast bedrag per maand van €50. We hopen en gaan er vanuit dat we hun studies kunnen betalen, maar mocht dat niet zo zijn, dan hebben zij in ieder geval een leuk bedrag op hun eigen rekening als ze 18 zijn. Als ze geluk hebben kunnen ze het gebruiken voor een mooie starterwoning of voor mijn part een wereldreis.

We gaan even in de toekomst kijken. Hoe zien jouw financiën er over 5 jaar uit?


Dan wonen we nog in dit huis. Hopelijk zijn de benzinekosten dan gedaald, want dat is een groot bedrag. Het aantal uur dat we werken zal hetzelfde zijn, want dit bevalt heel goed. We zijn allebei 1 dag per week/2weken bij de kinderen thuis. We hebben over 5 jaar een andere reis gemaakt, waarschijnlijk naar Zuid-Amerika.

Ook een keer meedoen? Meld je aan!

Op dit moment zijn er weinig nieuwe aanmeldingen voor de rubriek De portemonnee van... Lees jij de rubriek ook zo graag? Zonder aanmeldingen is er geen portemonnee verhaal.

Aanmelden kan via zuinigeman@gmail.com of via de contactpagina. Je ontvangt vervolgens de vragenlijst per e-mail. Je kan uiteraard ook anoniem meedoen.


Lees ook eens andere verhalen
Hier onder vind je de vorige delen in de serie de portemonnee van...!

De portemonnee van... Financefitgirl
De portemonnee van... Giensie
De portemonnee van... M (anoniem)
De portemonnee van... P (anoniem) 
De portemonnee van... Op naar een koophuis
De portemonnee van... C (anoniem)
De portemonnee van... Catootje
De portemonnee van... Ria
De portemonnee van... Minimize Mama
De portemonnee van... Nicolet
De portemonnee van... B (anoniem)
De portemonnee van... Carla
De portemonnee van... Daniëlle
De portemonnee van... Saskia
De portemonnee van... Andre
De portemonnee van... Mini
De portemonnee van... Jane
De portemonnee van... Bieke
De portemonnee van... Nijntje
De portemonnee van... Wendy
De portemonnee van... The Budget Grammer
De portemonnee van... Van her naar HOT
De portemonnee van... PV (anoniem)
De portemonnee van... Samen zijn wij sterk (bloemplukster)
De portemonnee van… H (anoniem)
De portemonnee van… Mijke
De portemonnee van... Brigitte
De portemonnee van... Karin
De portemonnee van... Anne
De portemonnee van... Renée Lamboo van porterenee

Een reactie posten

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken