Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

10 juli 2019

De hypotheek van V (44) en J (42)

De hypotheek van V (44) en J (42)

Hypotheekvrij zijn wie wil dat nou niet? Er zijn mensen die hypotheekvrij leven. De laatste jaren zijn er veel mensen gaan aflossen op de hypotheek om zo financieel onafhankelijk te worden. Daardoor kunnen ze minder gaan werken, financieel vrij(er) worden of eerder met pensioen gaan.

In de rubriek De hypotheek Van gaan wij een kijkje nemen in de hypotheek van een lezer. Want ja, wie is er niet nieuwsgierig naar de hypotheek van een ander?

hypotheek verhaal

Deze week gaan wij een kijkje nemen in de hypotheek van... V (44) en J (42)


Stel jezelf voor...IK ben V (44) samenwonend met J (42) 3 kinderen 18,14 en 8 Huis gekocht in 1998 in het midden van het land in een klein stadje aan het water waar het dol fijn wonen is

Wat voor type woning heb je gekocht?


Hoekwoning gekocht in 1998 in een groene wijk aan een woonerf vlakbij de binnenstad en heerlijk dicht bij het strand.

En waarom heb je deze woning gekocht?


We hebben het toentertijd gekocht van een woningbouwvereniging dus was goedkoop. Grote tuin en mogelijkheden om e.e.a. bij aan te bouwen/ verbouwen wat we ook gedaan hebben.


Waarom heb je gekozen voor een koopwoning en niet voor een huurwoning?


We huurden al een bovenwoning in een dorp .We werkten allebei al fulltime. Partner had een half jaar in het buitenland gezeten . Een flinke spaarrekening en dat wilde weg goed besteden.

Welke hypotheek/schulden heb je?


Rabobank zonder NHG klein stukje aflossingsvrij en spaarzekerhypotheek met spaarpolis. Totale schuld nu €75.000.

Wat was de hoogte van de hypotheek bij afsluiten?


Wij hebben de eerste hypotheek afgesloten bij de ABN AMRO destijds mijn werkgever voor € 115.260. Puur alleen de hypotheek. Kosten Koper, nieuwe keuken en houten vloer uit de spaarpot. Om de lasten zo laag mogelijk te houden.


Is de waarde van je huis hoger of lager dan je hypotheek?


WOZ nu €238.000 en onze buren hebben hun hoekhuis kunnen verkopen voor €269.000. Ons huis is groter omdat we verbouwd hebben.

Wat zijn de maandelijkse lasten van de hypotheek?


Nu zijn de lasten €28 (2%) p/mnd voor de aflosvrij en €352,50 (4,5%) voor de spaarhypotheek en €138 p/ mnd gaat naar de polis. samen €518,50 . wat het netto is ongeveer €380. Kan je hier nog geen kamer voor huren.

Los je ook extra af op de hypotheek?


Wij lossen af dat doen we al jaren. Ben er al mee begonnen voordat ik een bevestiging kreeg door het boek van Gerhard Hormann te lezen. Ook omdat ik al door had dat aflossingsvrij na afloop van je hypotheek periode omgezet wordt in een lening tegen een nog hogere rente en dat als je met pensioen wilt gaan. Ook om de lasten te kunnen dragen als 1 van ons zijn baan verliest.


En hoeveel is er al afgelost op de hypotheek?


We zijn overgestapt naar de Rabobank i.v.m. andere baan, en extra financieren verbouwing. Toen €145.700 euro. €100.000 spaar en € 45.700 aflossingsvrij. Nu €94.000 in de spaarzeker met daar tegenover €36.000 op de spaarpolis en deze straks in te lossen. De aflossingsvrije staat nu nog op €17.000. Totaal hebben we € 34.700 afgelost. Onze openstaande schuld is nu € 75.000 euro.

Waarom ben je wel of niet gaan aflossen op je hypotheek?


We willen gewoon lekker kunnen leven aan het eind van de maand geld overhouden. Al eigenlijk al een stukje met vroegpensioen gaan. Werk niet veel en kan ook tijd en aandacht aan de kinderen besteden.


Had je een aflosplan gemaakt?


Nee ik los af wat we kunnen missen zolang onze spaarrekening niet onder een bepaalde grens zakt.

Hoe voelt het aflossen? En hoe hou je het vol?


Heerlijk... het idee dat je straks je huis helemaal van jezelf is. En het idee dat je straks je kinderen kan helpen om schuldenvrij een studie te volgen dat is echt een stimulans.

Welke dingen laat je voor het aflossen?


Koop je bewust spullen niet of ga je bewust niet op vakantie. We hoeven er niets voor te laten. Hoewel we absoluut samen geen wereld inkomen hebben kunnen we prima rondkomen. We zijn bewust van in en uitgaven leven niet boven onze stand. Ik let wel op mn uitgave voor de boodschappen en gek op aanbiedingen en koopjes heerlijk en goedkoop is duurkoop.


Wat is het hypotheekbedrag op dit moment?


Bedrag huidige hypotheek. €94.000 spaar en €17.000 aflosvrij.

Heb je nog tips voor mensen met een hypotheek? Die nog niet aflossen of twijfelen om af te lossen op de hypotheek?


Begin al te sparen voor dat je een huis koopt hebben wij ook gedaan. Ga geen leningen aan voor auto’s nooit gehad etc en hou je huishoudboekje in de gaten. Wij hebben allebei van huis uit meegekregen eerst sparen en dan pas kopen, geef geen geld uit als je het niet hebt. Gelukkig zie ik dat ook terug bij mn kinderen. Doe niet mee aan de ratrace dat alles duurder, groter en nieuwer moet.  Kijk niet naar de buren daar is het gras altijd groener . Maar bij ons niet want wij hebben een stukje nep gras hahaha..

Ook een keer meedoen? Meld je aan!


Ben je druk aan het aflossen of juist niet aan het aflossen? Ben je al hypotheekvrij? En wil je jouw verhaal delen aan de hand van een vragenlijst? Op dit moment zijn er geen nieuwe aanmeldingen voor de rubriek De hypotheek van... Lees jij de rubriek ook zo graag? Zonder aanmeldingen is er geen hypotheek verhaal.

Meld je dan via zuinigeman@gmail.com of via de contact pagina aan en vermeld daarbij de hypotheek van. En dan staat jouw verhaal binnenkort op Zuinigeman om anderen te inspireren.
Meld je aan voor de hypotheek van...

Lees ook eens andere verhalen


Hier onder vind je de vorige delen in de serie de hypotheek van...!

De hypotheek van... Ontsladebaas
De hypotheek van... E (anoniem)
De hypotheek van... Esther
De hypotheek van... Simpelrijkleven (Janine)
De hypotheek van... TwoPennies
De hypotheek van... The Budget Life
De hypotheek van... V (anoniem)
De hypotheek van... T (anoniem)
De hypotheek van... S & T (anoniem)
De hypotheek van... D (anoniem)
De hypotheek van... B (anoniem)
De hypotheek van... Anna
De hypotheek van... Lara
De hypotheek van... Caroline
De hypotheek van... Ikkelien
De hypotheek van... P
De hypotheek van... M en L
De hypotheek van... Suzanne (financefitgirl)
De hypotheek van... Mr FinVrij
De hypotheek van... L en W
De hypotheek van... Barry (BespaarBalans)
De hypotheek van... Andre
De hypotheek van... Harm
De hypotheek van... Kris (39) en Barbara (42)
  1. Heel herkenbaar de tips en tricks om af te lossen. Wij hadden dezelfde instelling en op deze manier flink kunnen aflossen. Mee in de rat-race geeft alleen maar stress en zorgt ervoor dat je niet meer weet wat de waarden in het leven voor jezelf is.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken