Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

15 september 2019

De portemonnee van Bram en Melanie Verheijen

De portemonnee van Bram en Melanie Verheijen

De portemonnee van Bram en Melanie Verheijen In deze rubriek vraag ik de lezers naar de inhoud van hun portemonnee. Elke zondag komt in de rubriek De Portemonnee Van... een lezer aan het woord over zijn of haar persoonlijke financiën. Hoeveel geld komt er maandelijks in de portemonnee en hoeveel geld rolt er maandelijks uit de portemonnee. Waar doen ze het van?

Deze week gaan wij een kijkje nemen in de portemonnee van... Bram en Melanie VerheijenStel je zelf voor…


Wij zijn Bram (31) en Melanie (29). Bram is fulltime monteur bij Defensie. Voornamelijk sleutelt hij aan vrachtwagens, quads en aanhangers. Veel rijdende dingen dus  Melanie werkt een aantal uur in de week voornamelijk aan onze website en webshop, ze zorgt voor content. Creatief met beeld en tekst dus ;)

Heb je zelf ook een blog op financieel gebied?


Niet alleen maar financieel, maar ook voornamelijk over reizen. Wel hebben we over ons tiny house een uitgebreide blog geschreven wat het ons koste. Maar ook delen we regelmatig iets over geld als mensen meer avontuurlijk willen reizen.
Onze website is www.offroaddog.nl

En welke financiële blogs volg je graag?


Geen, wij hebben zo onze eigen visie op dingen en willen die niet laten afleiden door anderen. Wij volgen sowieso heel weinig anderen op socials.


Wat zit er op dit moment aan geld in je portemonnee?


€ 0,0 niks

Wat zijn jouw/jullie netto-inkomsten per maand?


Salaris Bram € 2.300,00
Uitkering Melanie € 1.000,00
Totaal € 3.300,00

Bram heeft een salaris van 2300 euro. Melanie heeft een uitkering van 1000 euro

Wat zijn jouw/jullie vaste lasten per maand?


Lening Tiny House € 1.000,00
Telefoon abbo's voor beiden € 30,00
Staplaats tiny house € 350,00
Elektriciteit € 35,00
Verzekeringen € 300,00
Wassen tankstation € 25,00
Kosten hond € 40,00
Totaal € 1.780,00

Verzekeringen 300 euro, dit zijn onze zorgverzekeringen, verzekering voor de auto, ons tiny house en doorlopende reisverzekering. Wassen, wij wassen onze was bij een tankstation dit kost ons per maand 25 euro. Onze hond kost natuurlijk ook geld, voor zijn brokken zijn we per maand 40 euro kwijt.  Onze lening is nog 3 betalingen en vandaar dacht ik dat het niet meer interessant is om dat te delen. Het is nu ook geen vaste last meer naar ons gevoel dus vandaar. Maar het is nu nog 1000 euro per maand.


Wat zijn jouw/jullie variabele lasten per maand?


Boodschappen kost ons ongeveer 350 per maand, wij houden van goed eten en kopen dus veel groente en fruit.  Brandstof is bij ons ongeveer 350 euro per maand, waarvan bram ongeveer 300 euro per maand oprijdt aan naar zijn werk gaan. Uitjes zetten we iedere maand een bedrag voor weg, meestal is dat 100 euro.

Wat zijn jouw/jullie variabele lasten per jaar?


Gas, wij koken met gas in een gasfles. Deze moet ongeveer 2x per jaar gevuld worden, dat is bij elkaar ongeveer 75 euro

Hoe beheer je de financiën?


Excelbestand, we voeren iedere maand onze precieze inkomsten in. Ook meevallers voeren we in en dan gaan we de uitgaven invoeren. De standaard uitgaven staan er al in. We houden ook rekening met verjaardagen, extra uitjes of als we ergens extra kilometers moeten maken.

Wij hebben alle rekeningen gedeeld. We hebben 1 lopende rekening, 1 play rekening, waarmee we onze uitjes betalen. Zo geven we nooit te veel uit. En een spaarrekening.


En wie doet de financiën?


Dit doen we iedere maand weer samen. Bram kijkt wel tussendoor op de rekening of alles nog klopt.

Tevreden met de inkomsten en uitgaven?


Momenteel houden we nog niet veel over omdat we ook nog een lening van ons tiny house aan het afbetalen zijn, maar die is bijna afgelopen. Daarna houden we genoeg geld over om te kunnen reizen en leuke dingen te kunnen doen. Waarvoor we ons huis hebben verkocht. Dus we zijn er heel blij mee.

Houd je je geld in de knip? Of geef je het ook makkelijk uit?


Ligt eraan waarmee. Op 15 september (vandaag) zijn we 10 jaar samen, waarvan 4 jaar getrouwd en dan geven we echt wel wat geld uit om samen te gaan eten. Als we besluiten een uitje te doen mag het ook geld kosten, maar onze vaste lasten willen we zo laag mogelijk houden en we weten ook heel goed waar ons geld naar toe gaat.

Bram-en-Melanie-Verheijen

Praat je met anderen over geld? Hoe wordt er gereageerd?


Degene die er voor open staan wel. Dit komt ook omdat wij nu anders leven als anderen en soms zijn wij benieuwd hoe een ander dat doet of zijn hun benieuwd hoe wij dat doen. Er zijn helaas ook nog wel veel mensen die helemaal niet over geld praten terwijl het eigenlijk een heel belangrijk onderdeel is van onze samenleving. Die draait namelijk op geld.

Heb je wel eens een financiële misser gehad?


Ja, toen we het huis te koop zette werd Melanie ziek en kon ze niet meer werken. Daardoor hebben we een grote lening moeten nemen op ons tiny house en daardoor hebben we 3 jaar heel krap moeten leven. Daar baalden we heel erg van. Gelukkig kunnen we nu naar het einde kijken maar er zijn echt wel momenten geweest waarop we niet wisten hoe we het bij elkaar moesten krijgen en zelf nog wel konden eten.

Spaar je ook maandelijks geld?


Momenteel nog niet, maar straks willen we wel een automatisch bedrag over laten maken naar onze spaarrekening zodat we al iets weg gaan zetten voor ons pensioen. Hoeveel weten we nog niet.


En zo ja, waar sparen jullie voor?


Pensioen, maar ook om in de toekomst een stukje land te kunnen kopen zodat we een eigen kavel hebben waar we ons tiny house op kunnen zetten. Nu staan we nog op een camping en dat willen we in de toekomst wel veranderen.

We gaan even in de toekomst kijken. Hoe zien jullie financiën er over 5 jaar uit?


We hebben geen leningen meer, een eigen stuk grond en kunnen heel veel reizen. We hebben dan geld om 3x per jaar 2 a 3 maanden op reis te gaan. Dit is dus meer dan 6 maanden per jaar. Ons gezin zal nog hetzelfde zijn en hopelijk is onze hond er dan ook nog steeds, maar die zal dan wel oud zijn. Hij is nu 4. Verder zal ons gezin niet uitbreiden, wij hebben geen kinderwens, alleen een reiswens :P

Ook een keer meedoen? Meld je aan!

Op dit moment zijn er weinig nieuwe aanmeldingen voor de rubriek De portemonnee van... Lees jij de rubriek ook zo graag? Zonder aanmeldingen is er geen portemonnee verhaal.

Aanmelden kan via zuinigeman@gmail.com of via de contactpagina. Je ontvangt vervolgens de vragenlijst per e-mail. Je kan uiteraard ook anoniem meedoen.


Lees ook eens andere verhalen
Hier onder vind je de vorige delen in de serie de portemonnee van...!

De portemonnee van... Financefitgirl
De portemonnee van... Giensie
De portemonnee van... M (anoniem)
De portemonnee van... P (anoniem) 
De portemonnee van... Op naar een koophuis
De portemonnee van... C (anoniem)
De portemonnee van... Catootje
De portemonnee van... Ria
De portemonnee van... Minimize Mama
De portemonnee van... Nicolet
De portemonnee van... B (anoniem)
De portemonnee van... Carla
De portemonnee van... Daniëlle
De portemonnee van... Saskia
De portemonnee van... Andre
De portemonnee van... Mini
De portemonnee van... Jane
De portemonnee van... Bieke
De portemonnee van... Nijntje
De portemonnee van... Wendy
De portemonnee van... The Budget Grammer
De portemonnee van... Van her naar HOT
De portemonnee van... PV (anoniem)
De portemonnee van... Samen zijn wij sterk (bloemplukster)
De portemonnee van… H (anoniem)
De portemonnee van… Mijke
De portemonnee van... Brigitte
De portemonnee van... Karin
De portemonnee van... Anne
De portemonnee van... Renée Lamboo van porterenee
 1. Mooi streven voor over 5 jaar. Succes met jullie weg daar naartoe, maar zo te lezen zijn jullie al goed op weg en komt dat helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ik mij afvraag...als jullie van plan zijn om over 5 jaar 3 x per jaar 2-3 maanden per keer op reis te zijn hoe jullie dat dan denken te regelen qua werk/inkomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een baas zullen we dan niet meer hebben. Zoals je in het begin kon lezen werkt Melanie nu ook aan onze website en webshop. Dat gaat ons hoofdinkomen worden waardoor we geen andere inkomsten meer nodig hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken