Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

7 januari 2018

De portemonnee van... Financefitgirl

De portemonnee van... Financefitgirl

In mijn nieuwe rubriek de portemonnee van... gaan wij wekelijks een kijkje nemen in iemands portemonnee. Wat word er maandelijks uitgegeven? En waaraan? Hoe worden de financiën beheert en wie doet dat?

Deze week gaan wij een kijkje nemen in de portemonnee van... Financefitgirl (Suzanne)

Stel je zelf voor…
Hoi, ik ben Suzanne (27) en ik werk fulltime (40 uur) als Controller bij een grote bierbrouwer. Sinds 2 maanden ben ik trotse eigenaar van een nieuwbouwwoning waar de bouw deze maand van is begonnen. Samen met mijn vriend (27) hoop ik hier na de bouwvak 2018 in te kunnen trekken en dan onze beide appartementen achter ons te kunnen laten (ik huur nu en mijn vriend heeft een koopappartement). Dan zal mijn vriend zich ook gaan inkopen in het huis.

Heb je zelf ook een blog op financieel gebied?
Yes! Ik blog sinds kort op http://financefitgirl.blogspot.com, maar sommigen van jullie kennen me misschien nog als Marnolda van marnolda.com. Dit uit de tijd dat ik een fanatieke fitgirl was, werkend in finance. De tijd van fanatiek sporten en op mijn voeding letten ligt echter al een aantal jaren achter me (en helaas de bijbehorende abs ook..), maar ik ben wel als financial blijven werken. Op mijn blog lees je over mijn financiële fitjourney.

Wat zit er op dit moment aan geld in je portemonnee?
€ 1,85

Wat zijn jouw/jullie netto-inkomsten per maand?
€ 2.329,- uit salaris, daarnaast gemiddeld nog €25 euro uit allerlei (verkopen marktplaats, bol.com, etc.)

Inkomsten
€ 2.329,- uit salaris, verder krijg ik geen toeslagen (helaas ;-). Verder boek ik 200-400 euro per maand van mijn spaarrekening over naar mijn lopende rekening. Dit is tijdelijk (en ingecalculeerd) omdat ik een huis aan het bouwen ben, en de dubbele lasten (huur+hypotheek) anders te hoog zijn.

Wat zijn jouw vaste lasten per maand?

Huur 407
Hypotheek 850
Gas/Water/lLcht 87
Zorgverzekering 99
Gemeentelijke heffingen 41
Auto (belasting, verzekering, onderhoud) 223


Totaal 1707

Wat zijn jouw/jullie variabele lasten per maand?

Benzine 115
Boodschappen 250
Fitness abonnement 25
Kleding + drogisterij artikelen 125
Vakantie/uiteten/stappen 350
Overig (kadootjes, meubels, ect) 120


Totaal 985


Hoe beheer je de financiën?
Sinds 2014, het jaar waarin ik ben begonnen met werken, hou ik mijn complete inkomsten en uitgaven bij in een mooi Excel document. Hierin heb ik elke maand een budget staan waarmee ik mijn uitgaven ‘in control’ hou. Ik werk niet voor niets als financial.

Mijn partner en ik hebben daarnaast (nog) geen gezamenlijke rekening, maar hij betaalt regelmatig boodschappen en voor uiteten. Zodra hij zijn appartement heeft verkocht (het staat vanaf volgende week te koop) en voltijd bij mij woont zullen we de vaste lasten gaan delen.

En wie doet de financiën?
Ik doe de financiën en hou alles netjes bij, ook met de bouw van ‘ons’ huis (ik heb het gekocht maar we gaan er samenwonen). Mijn vriend houdt zijn uitgaven niet bij, maar houdt structureel geld over en spaart zo automatisch.

Tevreden met de inkomsten en uitgaven?
Op dit moment gaat er meer uit dan erbinnen komt, i.v.m. de bouw van een nieuwbouwwoning en de bijbehorende dubbele lasten. Binnenkort komt mijn vriend bij me wonen en gaat hij mee betalen, zodat de inkomsten en uitgaven weer in verhouding zijn. Over het algemeen spaar ik elke maand en weet ik waar mijn geld heen gaat, dus ben ik tevreden . Ook heb ik verder helemaal geen schulden (behalve dan die enorme hypotheek nu), dus daar ben ik ook heel tevreden mee.

Houd je je geld in de knip? Of geef je het ook makkelijk uit?
Sinds de koop van het huis ben ik een stuk zuiniger aan het doen. Hier schrijf ik ook over op mijn blog!

Spaar je ook maandelijks geld? En zo ja, waar sparen jij/jullie voor? Ja, ik heb een tijd gespaard om een huis te kunnen kopen. Daarnaast willen we als het huis af is samen gaan sparen om extra snel de hypotheek af te kunnen lossen. Ook houd ik normaal een buffer aan van €6.000 om tegenvallers op te kunnen vangen.

We gaan even in de toekomst kijken. Hoe zien jouw financiën er over 5 jaar uit? Over 5 jaar hoop ik getrouwd te zijn met mijn vriend (ik moet alleen wel gevraagd worden.. ;-), wat wij in gemeenschap van goederen dan willen doen. Ook hoop ik dan moeder te zijn, en daarom ook parttime te werken. Hier hebben we met de koop van huis rekening mee gehouden: we zouden zelfs van 1 inkomen rond kunnen komen wanneer dat nodig zou zijn. Maar vanuit mijn omgeving weet ik dat een kindje krijgen niet vanzelfsprekend is en dat je je leven niet kunt plannen, dus we zullen zien hoe het loopt!

Suzanne ik wil je bedanken dat je je hebt opgegeven voor mijn nieuwe rubriek je was ook de aller eerste die meedeed.

Ook een keer meedoen?
Voor deze nieuwe rubriek zoek ik nog personen die zijn of haar portemonnee wil delen. Zoals: wat zijn je maandelijkse uitgaven en inkomsten en wat je maandelijks kunt sparen?

En wil je zelf ook een keer (anoniem) meedoen? Laat dan ook een berichtje achter of mail dan naar zuinigeman@gmail.com en dan stuur ik een vragenlijst naar je toe.
Ik zoek nog deelnemers!
Wil je zelf ook een keer (anoniem) meedoen? Laat dan ook een berichtje achter of mail dan naar zuinigeman@gmail.com dan stuur ik een vragenlijst naar je toe. Dan komt jouw verhaal hier.

https://www.zuinigeman.nl/p/contact.html
Lees ook eens andere verhalen
Hier onder vind je de vorige delen in de serie de portemonnee van...!

De portemonnee van... Financefitgirl
De portemonnee van... Giensie
De portemonnee van... M (anoniem)
De portemonnee van... P (anoniem) 
De portemonnee van... Op naar een koophuis
De portemonnee van... C (anoniem)
De portemonnee van... Catootje
De portemonnee van... Ria
De portemonnee van... Minimize Mama
De portemonnee van... Nicolet
De portemonnee van... B (anoniem)
De portemonnee van... Carla
De portemonnee van... Daniëlle
De portemonnee van... Saskia
De portemonnee van... Andre
De portemonnee van... Mini
De portemonnee van... Jane
De portemonnee van... Bieke
De portemonnee van... Nijntje
De portemonnee van... Wendy
De portemonnee van... PV (anoniem)
De portemonnee van... Samen zijn wij sterk (bloemplukster)
De portemonnee van… H (anoniem)
De portemonnee van… Mijke
De portemonnee van... Brigitte

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken