Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

25 maart 2018

De portemonnee van... Catootje

De portemonnee van... Catootje

In deze rubriek vraag ik de lezers naar de inhoud van hun portemonnee. Hoeveel geld komt er maandelijks in de portemonnee en hoeveel geld rolt er maandelijks uit de portemonnee.


Deze week gaan wij een kijkje nemen in de portemonnee van... Catootje

Stel je zelf voor…
Ik ben “Catootje”, 33 jaar. Ik was werkzaam in het onderwijs, maar ben sinds januari 2018 thuis voor de kinderen.  

Heb je zelf ook een blog op financieel gebied?
Ik blog op dit moment over mijn leven als thuisblijfmoeder en de gestelde doelen voor 2018. http://beginbij.blogspot.nl deze blog gaat over meer recyclen, meer zelf maken, leven van een weekbudget, meer fietsen, minder plastic gebruiken, wandelen en leuke uitjes buiten in de natuur en nog veel meer.  

Wat zit er op dit moment aan geld in je portemonnee?
€33,25 Ik had onlangs geld gekregen, omdat we op een hond hebben gepast. Daar zit een deel van nu nog in mijn portemonnee voor als ik een keer cash nodig heb. Meestal heb ik alleen muntgeld in mijn portemonnee, voor als ik een keer ergens een drankje doe.


Wat zijn jouw/jullie netto-inkomsten per maand?
We hebben ongeveer 2000 euro te besteden. Dat is het loon.

Daarnaast ontvangen we:
€120 vrijwilligersvergoeding (ik)
€211 voorlopige aanslag.
En natuurlijk kinderbijslag per kwartaal.

Wat zijn jouw/jullie vaste lasten per maand?
Hypotheek € 840,00
Woongarant € 38,46
Rabo Direct Pakket € 1,20
DELA Uitvaart € 6,64
Levensverzekering € 2,73
Glazenwasser € 15,00
Studieschuld € 44,64
TV/internet € 38,50
Natuurmonumenten € 4,00
WA verzekering € 2,90
Zorgverzekeringen € 227,75
Energie € 110,00
Hans Anders brillenplan € 6,00
Totaal bedrag € 1.337,82

Wat zijn jouw/jullie variabele lasten per maand?
Weekbudget 100 euro, voor schoonmaakmiddelen, boodschappen, uitjes en kleding voor de kinderen. Boodschappen gemiddeld 90 euro per week.

Brandstof: sinds maart heb ik een fietskar en gebruikt mijn man de auto. Hoeveel hij precies verbruikt weten we nog niet, maar het is minder dan hij besteedde met het OV. Kerk: we geven elke week wat aan de collectes in de kerk en betalen de kerk ook eenmalig een bedrag.


Hoe beheer je de financiën?
 We hebben een gezamenlijke rekening waar alle vaste lasten van af gaan en een vast bedrag op wordt over gemaakt. Daarnaast hebben we allebei een eigen rekening. Aan mijn rekening is ook nog een spaarrekening gekoppeld. Wekelijks bekijken we samen hoeveel geld er uit is gegaan en wat er op de rekeningen staat.

En wie doet de financiën?
In het verleden ben ik een ruime tijd de kostwinnaar geweest en deed ik de financiën. Inmiddels, doen we het beide. We hebben eind december berekend wat onze vaste en variabele uitgaven zijn en hoeveel we nodig zullen hebben om van te leven. We proberen, ondanks dat we op een loon leven, toch te sparen.


Tevreden met de inkomsten en uitgaven?
Ja, ik zou het fijner vinden om zelf ook weer meer te verdienen in de toekomst, maar ik ben ontzettend dankbaar dat we het kunnen redden op een loon, zodat deze mogelijkheid er is om bij de kinderen thuis te zijn.

Houd je je geld in de knip? Of geef je het ook makkelijk uit?
Ik was meer een spontane uitgever dan mijn man. Daarmee bedoel ik dat ik nogal wel eens uitjes bedacht of zomaar iets kocht. Bij mijn man werkt dat anders. Die koopt een keer in het jaar kleren en kan jarenlang genieten van de spullen die hij koopt.

Hij hoeft niet zo snel iets nieuws te hebben. Dus zijn uitgavenpatroon was en is altijd vrij constant. Inmiddels ben ik erg fanatiek in het zuinig leven, om verschillende redenen. Daarover blog ik ook, om het vol te houden en om van anderen te leren.


Spaar je ook maandelijks geld?
Op het moment houden we ongeveer 500 euro per maand over en dat wordt opgespaard.

En zo ja, waar sparen jij/jullie voor?
We hebben geen doel op het moment, behalve een buffer behouden.

We gaan even in de toekomst kijken. Hoe zien jouw financiën er over 5 jaar uit?
In de toekomst wil ik ook weer meer werken. Als ik ga werken, zitten we er aan te denken om een baan te vinden voor 2 dagen in de week en mijn man zou dan 4 dagen in de week werken. Met twee lonen zullen we royaal kunnen leven omdat we gewend zijn om meer met minder te doen en het niet zo nodig vinden om veel geld uit te geven.. Ik verwacht minstens een jaar, maximaal twee jaar thuis te zijn als thuisblijfmoeder. Ik hoop dat we vooral erg veel genieten van het samen zijn, leuke dingen doen, de momenten pakken met familie en vrienden om ons heen.

We willen ons inzetten voor de mensen in onze omgeving en werken met veel plezier aan projecten van de kerk mee om ons in te zetten voor mensen die het minder goed hebben. Onze financiën over 5 jaar hebben we goed in kaart gebracht en het zal zeker meer zijn dan we nu hebben. Over 5 jaar, is mijn man 40 en ik 38… onze kinderen zitten dan op de basisschool en we zullen dan meer geld inzetten om hun talenten verder te ontplooien. Maar…vraag het me over 5 jaar nog eens?

Bedankt!
Catootje bedankt voor jouw verhaal! Knap dat jullie rondkomen met 2000,00 euro per maand en een best hoge hypotheek bedrag hebben per maand. Ik ga je blog volgen en over 5 jaar ga ik je weer vragen voor de portemonnee van...

Ik zoek nog deelnemers!
Wil je zelf ook een keer (anoniem) meedoen? Laat dan ook een berichtje achter of mail dan naar zuinigeman@gmail.com dan stuur ik een vragenlijst naar je toe. Dan komt jouw verhaal hier.

https://www.zuinigeman.nl/p/contact.html
Lees ook eens andere verhalen
Hier onder vind je de vorige delen in de serie de portemonnee van...!

De portemonnee van... Financefitgirl
De portemonnee van... Giensie
De portemonnee van... M (anoniem)
De portemonnee van... P (anoniem) 
De portemonnee van... Op naar een koophuis
De portemonnee van... C (anoniem)
De portemonnee van... Catootje
De portemonnee van... Ria
De portemonnee van... Minimize Mama
De portemonnee van... Nicolet
De portemonnee van... B (anoniem)
De portemonnee van... Carla
De portemonnee van... Daniëlle
De portemonnee van... Saskia
De portemonnee van... Andre
De portemonnee van... Mini
De portemonnee van... Jane
De portemonnee van... Bieke
De portemonnee van... Nijntje
De portemonnee van... Wendy
De portemonnee van... The Budget Grammer
De portemonnee van... Van her naar HOT
De portemonnee van... PV (anoniem)
De portemonnee van... Samen zijn wij sterk (bloemplukster)
De portemonnee van… H (anoniem)
De portemonnee van… Mijke
De portemonnee van... Brigitte

Een reactie posten

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken