Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

26 januari 2020

De portemonnee van Melissa (25)

De portemonnee van Melissa (25)

Kasboek van Melissa (25) In deze rubriek vraag ik de lezers naar de inhoud van hun portemonnee. Elke zondag komt in de rubriek De Portemonnee Van... een lezer aan het woord over zijn of haar persoonlijke financiën. Hoeveel geld komt er maandelijks in de portemonnee en hoeveel geld rolt er maandelijks uit de portemonnee. Waar doen ze het van?

Deze week gaan wij een kijkje nemen in de portemonnee van... Melissa (25)Stel je zelf voor…


Ik ben Melissa en ben 25 jaar oud, ik werk in de zorg als BBL-Leerling verzorgende IG-MZ. 
Ik werk 27 uur dit is namelijk het leer werk contract. 24 uur werken (minimaal) en 3 uur krijg ik vergoed voor een hele dag school. Mijn partner werkt in 5 ploegen, 2 vroege diensten, 2 late diensten, 2 nachtdiensten en is dan 4 dagen vrij.

Heb je zelf ook een blog op financieel gebied?


Nee ik heb geen blog. 

En welke financiële blogs volg je graag?


Zuinigeman en Porterenee en verder wat er voorbij komt en mij interessant lijkt.


Wat zit er op dit moment aan geld in je portemonnee?


€0,45 maar dit is omdat ik nog moet pinnen. Ik pin namelijk altijd nadat het salaris is gestort al het boodschappengeld en het geld dat wij vrij mogen besteden zonder te overleggen.

Wat zijn jullie netto-inkomsten per maand?


€ +/- 1300,- bij mij is het afhankelijk van de onregelmatigheidstoeslag van die maand en of ik overuren heb ja of nee. Partner € 2100. Totaal = €3512,- +/- per maand. Wij ontvangen alleen hypotheekrentetoeslag.
Inkomsten
Salaris Melissa € 1.300,00
Salaris Partner € 2.100,00
Hypotheekrentetoeslag € 112,00
Totaal € 3.512,00


Wat zijn jullie vaste lasten per maand?


Uitgaven
Hypotheek € 661,00
Energie (Gas/water/licht) € 200,00
TV/Telefoon/Internet € 61,50
Ziektekostenverzekering € 361,00
Vastrechtvergoeding € 16,00
Postcode loterij € 14,00
Uitvaartverzekering € 25,00
Benzine/oplaadkosten € 200,00
Autoverzekering € 56,00
Overige verzekering € 63,00
Belasting € 20,00
Boodschappen € 400,00
Medicijnen € 75,00
Mobiele telefoons € 50,00
Rioolrecht, waterschapsheffing, afvalstoffenheffing € 61,50
Zakgeld € 100,00
Kleding € 100,00
Sparen SNS € 500,00
Vrij spaargeld € 100,00
Buffer € 100,00
Vakantiespaarpot € 75,00
Autoreparatie € 150,00
Totaal € 3.389,00

Ik heb ervoor gekozen om bij de zorgverzekering alvast iedere maand het eigen risico te betalen en bij de energie deze ook hoger te zetten als het daadwerkelijke verbruik. Dit omdat we hier in het verleden nog weleens mee verrast zijn. Dit geeft mij meer rust. Ook reserveren wij nu veel bedragen waardoor ook duidelijker is hoeveel en waar het geld eruit gaat.Wat zijn jullie variabele lasten per maand?


Boodschappengeld staat bij vaste kosten omdat ik dit aan het begin van de maand pin, wat ik hiervan over hou spaar ik in een spaarpot en gebruik ik bijvoorbeeld als we een verjaardag hebben. Zakgeld is iedere maand €50,- per persoon en ook krijgen we elke maand €50,- om kleding te halen. Dit hebben we gedaan zodat we niet steeds hoeven te overleggen en we gewoon zelf kunnen bepalen wat we ervan kopen.  Hier doen we ook onze uitjes van die we zelf doen, de uitjes die we samen doen betalen we sinds kort van een aparte spaarpot (Vrij spaargeld) waar we ook iedere maand €100,- op sparen.

Wat zijn jullie variabele lasten per jaar?


Aan het begin van het jaar de OZB. Dit betalen we van de eindejaarsuitkering van mijn werk. En onverwachte kosten zoals kosten voor de auto en extra kosten voor medicatie. Dit is ook de reden dat ik voor medicatie en voor autoreparaties een vast bedrag per maand spaar zodat ik dit hiermee hopelijk kan bekostigen.  Benzine van mijn auto wisselt ook per maand maar hier reserveer ik €200,- en wat over blijft, blijft staan in dat spaarpotje. Als ik dan een andere maand wat meer nodig heb kan ik dat van die rekening af halen. Partner heeft een auto van de zaak dus daar hoeven we geen rekening te houden met benzine, onderhoud of verzekeringen. 


Hoe beheer je de financiën?


Via Excel hou ik dit allemaal bij en dit pas ik ook aan als bedragen anders zijn aangezien mijn salaris ook steeds wisselt. Wij hebben een gezamenlijke rekening voor alles, wel hebben we allebei nog een aparte spaarrekening. Maar die gebruiken we alleen voor het zakgeld.


En wie doet de financiën?


Ik doe alles zelf en communiceer alles met partner, die is niet goed in geldzaken (eigen woorden) en het interesseert hem ook weinig. Verder kan hij alles zien op de rekening dus dat scheelt.

Tevreden met de inkomsten en uitgaven?


We gaan nu eindelijk wat geld overhouden, we hebben toen we 20 en 21 waren een bouwval gekocht dus al onze extraatjes en overuren gingen bijna in het huis. Het meeste hebben wij nu af dus dat scheelt een hoop. Ook ben ik omhoog gegaan met salaris omdat dit het derde en tevens laatste jaar is van de opleiding. Ik vind het heel fijn dat we nu wat meer kunnen gaan sparen omdat dit zorgt voor meer zekerheid. Ik denk dat we het nog wel wat beter kunnen doen, maar dat we zeker op de goede weg zitten.

Houd je je geld in de knip? Of geef je het ook makkelijk uit?


Het ligt eraan voor wat, als het voor nuttige dingen is kan ik het wel uitgeven. Zoals met het huis, maar kleding en schoenen vind ik bijvoorbeeld wel lastiger om te kopen. Ook geef ik met liefde geld uit aan bijvoorbeeld musicals. Maar dit doe ik van het zakgeld dus op is op 😉


Praat je met anderen over geld? Hoe wordt er gereageerd?


Soms, maar merk dat wij wel echt een eigen manier hebben en mensen dit soms gek vinden. Bijvoorbeeld wat betreft het zakgeld. Voor ons werkt dit erg goed en wij vinden het beide fijn dus dat is het belangrijkste.

Heb je wel eens een financiële misser gehad?


Wij hebben een paar keer pech gehad met tweedehands auto’s, hier is veel geld verspild.


Spaar je ook maandelijks geld?


Ons vaste spaarbedrag is €500,- voor de spaarrekening en dan hebben we nog verschillende potjes in de Rabobank app waardoor goed te zien is hoeveel we hebben en hoeveel we nog nodig hebben.


En zo ja, waar sparen jullie voor?
Mijn partners droom is een vrijstaand huis kopen in de toekomst. Hij komt namelijk zelf van een grote boerderij. In de wat nabijere toekomst zijn wij aan het sparen voor een grote reis. Verder spaar ik voornamelijk voor een stukje zekerheid, ik vind het fijn om wat achter de hand te hebben want je weet nooit wat er in de toekomst gebeurd. Ook willen wij dolgraag ooit een gezinnetje beginnen en dan is het ook belangrijk dat je zo goed mogelijk voorbereid bent. 

We gaan even in de toekomst kijken. Hoe zien jouw financiën er over 5 jaar uit?


Over 5 jaar hopen wij een gezinnetje te hebben en wij hopen dan 1 of 2 grote reizen gemaakt te hebben. Verder hopen wij of dit huis nog wat uit te breiden met een schuur en een dakkapel of een ander huis te hebben tegen die tijd.

Ook een keer meedoen? Meld je aan!

Op dit moment zijn er weinig nieuwe aanmeldingen voor de rubriek De portemonnee van... Lees jij de rubriek ook zo graag? Zonder aanmeldingen is er geen portemonnee verhaal.

Aanmelden kan via zuinigeman@gmail.com of via de contactpagina. Je ontvangt vervolgens de vragenlijst per e-mail. Je kan uiteraard ook anoniem meedoen.


Lees ook eens andere verhalen
Hier onder vind je de vorige delen in de serie de portemonnee van...!

De portemonnee van... Financefitgirl
De portemonnee van... Giensie
De portemonnee van... M (anoniem)
De portemonnee van... P (anoniem) 
De portemonnee van... Op naar een koophuis
De portemonnee van... C (anoniem)
De portemonnee van... Catootje
De portemonnee van... Ria
De portemonnee van... Minimize Mama
De portemonnee van... Nicolet
De portemonnee van... B (anoniem)
De portemonnee van... Carla
De portemonnee van... Daniëlle
De portemonnee van... Saskia
De portemonnee van... Andre
De portemonnee van... Mini
De portemonnee van... Jane
De portemonnee van... Bieke
De portemonnee van... Nijntje
De portemonnee van... Wendy
De portemonnee van... The Budget Grammer
De portemonnee van... Van her naar HOT
De portemonnee van... PV (anoniem)
De portemonnee van... Samen zijn wij sterk (bloemplukster)
De portemonnee van… H (anoniem)
De portemonnee van… Mijke
De portemonnee van... Brigitte
De portemonnee van... Karin
De portemonnee van... Anne
De portemonnee van... Renée Lamboo van porterenee
  1. Met jullie salarissen en gezien jullie leeftijd ziet het erg keurig uit! Er zijn natuurlijk altijd zaken waarop nog te besparen valt. Heel veel succes met jullie toekomstplannen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie doelen hebben jullie en goed doordacht! Succes met alles!

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken