Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

29 januari 2020

Weinig geld op de rekening

Weinig geld op de rekening

Weinig geld op de rekening Niet veel geld, maar weinig geld heb ik op de betaalrekening. Leven met weinig geld op de betaalrekening, dat doe ik al een tijdje. Vroeger had ik weinig geld op mijn rekening staan doordat ik teveel geld uitgaf aan spullen, kleding en uitgaan.

Het is voor mij gelukkig geen pure noodzaak om te leven met weinig geld op de betaalrekening, maar ik voel mij er goed bij. Nadat eind van de maand het geld word gestort staat er een aantal dagen mijn salaris + leefgeld op de betaalrekening. Op de 1ste van iedere maand gaat 1/3 deel van mijn salaris naar de vastenlasten rekening en op een honderd euro na gaat 2/3 deel naar de spaarrekeningen. Doordat alles doorgesluisd word van mijn betaalrekening houd ik leefgeld over om noodzakelijke en leuke uitjes te doen.

Moeilijk geld opnemen


Doordat ik weinig geld op mijn betaalrekening heb is het moeilijker om geld op te nemen voor onzinnige of onnodige spullen. Daardoor geef ik alleen geld uit aan noodzakelijke spullen zoals nieuwe schoenen, kleding en af en toe een uitje of iets leuks voor mijzelf. Deze methode werkt goed voor mij. Natuurlijk geef ik nog wel geld uit aan mezelf en betaal ik ook wel eens uitje / etentje voor mensen om mij heen. Een kniepert ben ik niet hoor.

Zakgeld en geld besteden


Zakgeld kan ik mijzelf wel geven, maar als ik weet dat ik elke maand 50 euro mag uitgeven dan gaat het ook helemaal op! En dan krijg ik toch verleidingen om meer te gaan kopen. Zakgeld is niet aan mij besteed. Ik kan uiteraard gelijk beschikken over geld, zo heb ik nog steeds een (prepaid) creditcard en ik kan binnen een seconde een paar duizend euro overboeken. Maar spaargeld opnemen doet tegenwoordig pijn, want ik wil mijn spaargeld graag laten groeien op mijn spaarrekening.

betaalpijn

Spaargeld


Spaargeld opnemen heb ik ook moeilijker gemaakt, groot gedeelte staat op de spaarrekening van een andere bank. Overboeken duurt maximaal 1 dag en daardoor kan ik het niet gelijk opnemen. Zelf vind ik geruststellend, want ook mensen die zuinig zijn worden ook verleid in winkels. Dus maak ik het voor mezelf wat moeilijker.

Betaalpijn


Ik hou mijzelf eigenlijk voor de gek, het is allemaal psychologisch. Weinig geld op de rekening is een houvast die goed voor mij werkt. Gelukkig kan ik altijd beschikken over geld en dat geeft ook een goede gemoedsrust. Geld zorgen heb ik ook daardoor niet meer, nou ja, enige geld zorgen die ik nog heb is het uitgeven van mijn spaargeld. Wat ga ik doen met mijn spaargeld doen? Investeren? Duurzamer woning maken? Minder werken? Deze zorgen om geld vind ik niet zo heel erg.

Betaalpijn daar krijg ik wel een beetje last van, pijnlijk gevoel om geld uit te geven. Het is geen echte pijn maar puur een pijnlijke gedachte. De ene keer geef ik zo 7000 euro uit voor een tuin, maar doe ik moeilijk over een prulletje van 2 euro. Tegenwoordig geef ik alleen geld uit aan leuke uitjes waar ik van geniet met vriendlief, familie en vrienden of verbouwingen aan onze woning waar wij meer comfort voor terug krijgen. Uiteindelijke draait alles om balans in je financiën, als ik ergens voor ga dan ga ik all-in. Een aantal geleden was ik nog een big spender en nu ben ik het tegenover gesteld, een big money saver. Ik ben liever een big money saver.

Heb jij juist weinig of veel geld op de betaalrekening?

 1. Heel herkenbaar jou systeem toevallig hetzelfde vrij besteedbare geld.....en het werkt voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook weinig op de betaalrekening hoor! Zodra het salaris is gestort ga ik het bedrag wat we willen sparen gelijk op de spaar overboeken. Dan pin ik ons boodschappengeld en dat verdeel ik in 5 stapeltjes, de ene maand is 4 week, de andere 5 en zo komen we nooit tekort voor eten en drinken. Wanneer ik de tank weer vol heb gegooid blijft er ongeveer tussen de 350 en 400 euro op de betaalrekening over. Hier moeten we het dan een maand mee doen; eventueel uit eten, spullen voor in huis, kleding/schoenen, noem maar op wat je allemaal binnen sleept in een maand. We hebben nog 1 groot spaardoel voor dit jaar en dan gaan we eerst even achterover leunen. We sparen dan nog wel door voor het laatste project, maar dat mag ook over 3 jaar klaar zijn. Zo werkt het prima voor ons en sparen we rustig door!

  Waar ik idd wel bang voor ben, wat als we alles aan ons huis hebben gedaan wat we wilden...wat gaan we dan met ons geld doen? Sparen om eerder te kunnen stoppen met werken? Lange reizen maken? We zien het dan wel....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier staat relatief veel op de betaalrekening. Als in: altijd een extra salaris naast het van de actuele maand. Ik kan er echt enorm goed vanaf blijven. En doordat ik aan het eind van de maand altijd nog eens kritisch door al mijn uitgaven heen ga, heb ik daar nog een extra motivatie voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tegenwoordig laat ik er meer op staan, aangezien spaarrekeningen niets opleveren. Heeft er ook mee te maken dat mijn rekening onder nul euro blokkeert. Kan/Wil dus niet rood staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb praktisch niks op mijn betaalrekening, puur en alleen het geld wat wordt afgeschreven, de rest gaat direct naar zijn doelen toe, zoals b.v. investeren of de spaarrekeningen.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken