Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

28 juli 2019

De portemonnee van S (39)

De portemonnee van S (39)

In deze rubriek vraag ik de lezers naar de inhoud van hun portemonnee. Elke zondag komt in de rubriek De Portemonnee Van... een lezer aan het woord over zijn of haar persoonlijke financiën. Hoeveel geld komt er maandelijks in de portemonnee en hoeveel geld rolt er maandelijks uit de portemonnee. Waar doen ze het van?

Deze week gaan wij een kijkje nemen in de portemonnee van... S


Stel je zelf voor…


Naam S , leeftijd ( 39 jr )  getrouwd met M (43 jr ) twee kinderen van 7 en 9 jaar. Man 40 uur werkzaam bij een gemeente en ik momenteel WW uitkering.

Heb je zelf ook een blog op financieel gebied?


Nee

En welke financiële blogs volg je graag?


https://eenvoud.home.blog ( Gerlinde is mijn heldin! ), Simpelrijkleven.nl, Debudgetman.nl , https://eenvoudigleven.blogspot.com, Taxxlifeblog.nl en uiteraard www.zuinigeman.nl

Wat zit er op dit moment aan geld in je portemonnee?


€ 70  ( morgen boodschappen doen )


Wat zijn jouw/jullie netto-inkomsten per maand?


€ 4871,30  ( salaris M / WW van S en kinderbijslag. )

Inkomsten
Salaris M € 2.767,59
WW van S € 1.940,00
Kinderbijslag (omgerekend per maand) € 163,00
Totaal € 4.870,59

Extra’s zoals vakantiegeld / belastingteruggave hebben we nu niet meegerekend. Dit gaat rechtstreeks naar de spaarrekening.


Wat zijn jouw/jullie vaste lasten per maand?


Hypotheek netto € 87,00
Inboedel / aansprakelijkheid verzekering € 56,61
Zorgverzekering € 156,00
Waterschapsbelasting / gemeentelijk € 102,23
Water € 17,00
Energie € 152,00
Kabel / internet/ telefonie € 68,64
Auto ( benzine / belasting ) € 75,00
Autoverzekering € 32,45
Mobiel vrouw € 4,50
Opvang kinderen € 9,12
Kosten bibliotheek € 3,13
Sport kind 1 € 12,50
Musicalles kind 2 € 18,76
Kosten passen bank € 4,25
zakgeld kinderen € 10,00
photoshop € 12,50
Totaal € 821,69


Wat zijn jouw/jullie variabele lasten per maand?


Boodschappen € 400,00
Drogist / huishoudelijke uitgaven € 90,00
Divers ( uitgaan/ kapper / kleding ) € 540,00
Totaal € 1.030,00

De bedragen kunnen soms hoger of lager uitvallen maar totaal bedrag is nooit hoger. Voor grote uitgaven hebben we de spaarrekening. Boodschappen doe ik 1x per week voor 60-70 euro. We bestellen per 1-1,5 jaar vlees bij boer dat we invriezen.Wat zijn jouw/jullie variabele lasten per jaar?


Vakantie ( 1 x per jaar, vaak in Nederland of België. Kinderen willen niet te lang onderweg zijn en de hamster “moet” ook altijd mee kunnen :)  ) en 1x weekend weg, dit betalen we van het vakantiegeld. O we zijn ook nog lid van de ANWB maar gaan bekijken of dit nog zin heeft. We gebruiken de auto niet zo vaak. We wonen vlakbij het centrum, en alles is beter te voet of met de fiets te bereiken. Bv. Boodschappen haal ik met de bakfiets.

Hoe beheer je de financiën?


Digitaal huishoudboekje. Eerst periode alle in en uitgaven in kaart gebracht en nu gaat het automatisch. We zijn al 23 jaar bij elkaar en hebben al het geld bij elkaar gezet.

1 betaalrekening voor de vaste lasten, 1 voor de overige lasten / boodschappen en daarnaast bij een andere bank 1 spaarrekening. Ook hebben we nog deposito die loopt tot 2025 met 2,4% voor de studie van de kinderen. Daarnaast nog een groenrekening en nog een spaarrekening die mijn ouders voor de kleinkinderen hebben.
Of te wel, we sparen genoeg :)

En wie doet de financiën?


Het merendeel doe ik, wel altijd in overleg.Ik vind dit leuk om te doen en financiële zaken uit te zoeken. En mijn man vind er niets aan.. :) ieder zijn kwaliteiten.
Bijvoorbeeld hebben we pas geleden de hypotheek over laten sluiten van spaargedeelte naar aflossingsvrij. Nu zijn we over 4 a 5 jaar helemaal hypotheek vrij.


Tevreden met de inkomsten en uitgaven?


Tevreden! Wel is het nu even afwachten hoe snel ik weer aan het werk kan. Maar we kunnen ook gemakkelijk op 1 salaris leven. Alleen iets minder sparen.

Houd je je geld in de knip? Of geef je het ook makkelijk uit?


Voor zaken die we niet belangrijk vinden, proberen we zo weinig mogelijk uit te geven ( bv telefoon / merk kleding ) Maar we geven weer meer geld uit aan kwaliteit bv tijdens verbouwen ( echte houten vloer i.p.v. laminaat )

Spaar je ook maandelijks geld? En hoeveel heb je inmiddels gespaard?


We hebben nu erg veel spaargeld ( totaal 75.000 euro waar we zo bij kunnen ) en voor de kinderen 15.000 per kind, wat nu vaststaat.

De WW zet ik altijd direct op de spaarrekening en daarnaast proberen we nog 1000 euro te sparen. Maar mocht er iets duurder die maand betaald worden dan uiteraard minder.


En zo ja, waar sparen jij/jullie voor?


We hebben nu nog 80.000 euro hypotheek en willen dit dus binnen 4 a 5 jaar aflossen. Mocht dit niet lukken dan doen we er gewoon paar jaartjes langer over.

Daarnaast studie voor de kinderen. Ook willen we gaan kijken naar beleggen. Maar mijn man is daar nog niet 100% van overtuigd, dus misschien blijft het bij kijken :)

We gaan even in de toekomst kijken. Hoe zien jouw financiën er over 5 jaar uit?


Het huis afgelost hebben. De kinderen zitten dan op middelbaar onderwijs, dus er zullen misschien ook extra kosten komen. En ik ( hoop ik ) weer parttime aan het werk.

Ook een keer meedoen? Meld je aan!

Op dit moment zijn er weinig nieuwe aanmeldingen voor de rubriek De portemonnee van... Lees jij de rubriek ook zo graag? Zonder aanmeldingen is er geen portemonnee verhaal.

Aanmelden kan via zuinigeman@gmail.com of via de contactpagina. Je ontvangt vervolgens de vragenlijst per e-mail. Je kan uiteraard ook anoniem meedoen.Lees ook eens andere verhalen
Hier onder vind je de vorige delen in de serie de portemonnee van...!

De portemonnee van... Financefitgirl
De portemonnee van... Giensie
De portemonnee van... M (anoniem)
De portemonnee van... P (anoniem) 
De portemonnee van... Op naar een koophuis
De portemonnee van... C (anoniem)
De portemonnee van... Catootje
De portemonnee van... Ria
De portemonnee van... Minimize Mama
De portemonnee van... Nicolet
De portemonnee van... B (anoniem)
De portemonnee van... Carla
De portemonnee van... Daniëlle
De portemonnee van... Saskia
De portemonnee van... Andre
De portemonnee van... Mini
De portemonnee van... Jane
De portemonnee van... Bieke
De portemonnee van... Nijntje
De portemonnee van... Wendy
De portemonnee van... The Budget Grammer
De portemonnee van... Van her naar HOT
De portemonnee van... PV (anoniem)
De portemonnee van... Samen zijn wij sterk (bloemplukster)
De portemonnee van… H (anoniem)
De portemonnee van… Mijke
De portemonnee van... Brigitte
De portemonnee van... Karin
De portemonnee van... Anne
De portemonnee van... Renée Lamboo (porterenee)
 1. Wat een mooie verhouding uitgaven/inkomsten. Fijn dat de hypotheek over een paar jaar is afgelost. Aan het huidige maandbedrag te zien is het een aflossingsvrije hypotheek? Het enige wat mij opvalt, zijn de kosten voor de inboedel en aansprakelijkheidsverzekering, die zijn erg hoog. Of zit hier ook nog een opstalverzekering bij?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie spaarbedragen hoor. Wel zonde om helemaal niks met die 75000 te doen, want dat wordt elk jaar minimaal 2% minder waard door inflatie en een beetje vermogenrendementsheffing. Als je niet wil beleggen, dan is de hypotheek sneller aflossen misschien een optie of wat extra inleggen voor pensioen.

  Ik denk dat ik zelf met jullie inkomsten toch nog wat verder zou sparen en uiteindelijk een tweede huisje zou kopen, al dan niet met een stukje hypotheek erbij. Hier zouden jullie kinderen in kunnen wonen tijdens hun studie en dan heb je voor de toekomst een mooie ´passieve´ inkomstenbron. Succes met jullie keuzes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie verdeling. Goed gedaan. Zal menig mens toch met een jaloerse blik naar kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie spaarbedragen en mooie hypotheeklasten ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk, zulke lage vaste lasten! Jullie zijn goed bezig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie lijst zeg!! Dat is ook ons streven. Zo laag mogelijke maandlasten en zoveel mogelijk aan de kant zetten om zo snel mogelijk hypotheekvrij te zijn!! Goed bezig samen.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken