Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

19 mei 2019

De portemonnee van S

De portemonnee van S

In deze rubriek vraag ik de lezers naar de inhoud van hun portemonnee. Elke zondag komt in de rubriek De Portemonnee Van... een lezer aan het woord over zijn of haar persoonlijke financiën. Hoeveel geld komt er maandelijks in de portemonnee en hoeveel geld rolt er maandelijks uit de portemonnee. Waar doen ze het van?

Deze week gaan wij een kijkje nemen in de portemonnee van... S


Stel je zelf voor…


Naam S , leeftijd ( 39 jr )  getrouwd met M (43 jr ) twee kinderen van 7 en 9 jaar. Man 40 uur werkzaam bij een gemeente en ik momenteel WW uitkering.

Heb je zelf ook een blog op financieel gebied?


Nee

En welke financiële blogs volg je graag?


https://eenvoud.home.blog ( Gerlinde is mijn heldin! ), Simpelrijkleven.nl, Debudgetman.nl , https://eenvoudigleven.blogspot.com, Taxxlifeblog.nl en uiteraard www.zuinigeman.nl

Wat zit er op dit moment aan geld in je portemonnee?


€ 70  ( morgen boodschappen doen )


Wat zijn jouw/jullie netto-inkomsten per maand?


€ 4871,30  ( salaris M / WW van S en kinderbijslag. )

Inkomsten
Salaris M € 2.767,59
WW van S € 1.940,00
Kinderbijslag (omgerekend per maand) € 163,00
Totaal € 4.870,59

Extra’s zoals vakantiegeld / belastingteruggave hebben we nu niet meegerekend. Dit gaat rechtstreeks naar de spaarrekening.


Wat zijn jouw/jullie vaste lasten per maand?


Hypotheek netto € 87,00
Inboedel / aansprakelijkheid verzekering € 56,61
Zorgverzekering € 156,00
Waterschapsbelasting / gemeentelijk € 102,23
Water € 17,00
Energie € 152,00
Kabel / internet/ telefonie € 68,64
Auto ( benzine / belasting ) € 75,00
Autoverzekering € 32,45
Mobiel vrouw € 4,50
Opvang kinderen € 9,12
Kosten bibliotheek € 3,13
Sport kind 1 € 12,50
Musicalles kind 2 € 18,76
Kosten passen bank € 4,25
zakgeld kinderen € 10,00
photoshop € 12,50
Totaal € 821,69


Wat zijn jouw/jullie variabele lasten per maand?


Boodschappen € 400,00
Drogist / huishoudelijke uitgaven € 90,00
Divers ( uitgaan/ kapper / kleding ) € 540,00
Totaal € 1.030,00

De bedragen kunnen soms hoger of lager uitvallen maar totaal bedrag is nooit hoger. Voor grote uitgaven hebben we de spaarrekening. Boodschappen doe ik 1x per week voor 60-70 euro. We bestellen per 1-1,5 jaar vlees bij boer dat we invriezen.Wat zijn jouw/jullie variabele lasten per jaar?


Vakantie ( 1 x per jaar, vaak in Nederland of België. Kinderen willen niet te lang onderweg zijn en de hamster “moet” ook altijd mee kunnen :)  ) en 1x weekend weg, dit betalen we van het vakantiegeld. O we zijn ook nog lid van de ANWB maar gaan bekijken of dit nog zin heeft. We gebruiken de auto niet zo vaak. We wonen vlakbij het centrum, en alles is beter te voet of met de fiets te bereiken. Bv. Boodschappen haal ik met de bakfiets.

Hoe beheer je de financiën?


Digitaal huishoudboekje. Eerst periode alle in en uitgaven in kaart gebracht en nu gaat het automatisch. We zijn al 23 jaar bij elkaar en hebben al het geld bij elkaar gezet.

1 betaalrekening voor de vaste lasten, 1 voor de overige lasten / boodschappen en daarnaast bij een andere bank 1 spaarrekening. Ook hebben we nog deposito die loopt tot 2025 met 2,4% voor de studie van de kinderen. Daarnaast nog een groenrekening en nog een spaarrekening die mijn ouders voor de kleinkinderen hebben.
Of te wel, we sparen genoeg :)

En wie doet de financiën?


Het merendeel doe ik, wel altijd in overleg.Ik vind dit leuk om te doen en financiële zaken uit te zoeken. En mijn man vind er niets aan.. :) ieder zijn kwaliteiten.
Bijvoorbeeld hebben we pas geleden de hypotheek over laten sluiten van spaargedeelte naar aflossingsvrij. Nu zijn we over 4 a 5 jaar helemaal hypotheek vrij.


Tevreden met de inkomsten en uitgaven?


Tevreden! Wel is het nu even afwachten hoe snel ik weer aan het werk kan. Maar we kunnen ook gemakkelijk op 1 salaris leven. Alleen iets minder sparen.

Houd je je geld in de knip? Of geef je het ook makkelijk uit?


Voor zaken die we niet belangrijk vinden, proberen we zo weinig mogelijk uit te geven ( bv telefoon / merk kleding ) Maar we geven weer meer geld uit aan kwaliteit bv tijdens verbouwen ( echte houten vloer i.p.v. laminaat )

Spaar je ook maandelijks geld? En hoeveel heb je inmiddels gespaard?


We hebben nu erg veel spaargeld ( totaal 75.000 euro waar we zo bij kunnen ) en voor de kinderen 15.000 per kind, wat nu vaststaat.

De WW zet ik altijd direct op de spaarrekening en daarnaast proberen we nog 1000 euro te sparen. Maar mocht er iets duurder die maand betaald worden dan uiteraard minder.


En zo ja, waar sparen jij/jullie voor?


We hebben nu nog 80.000 euro hypotheek en willen dit dus binnen 4 a 5 jaar aflossen. Mocht dit niet lukken dan doen we er gewoon paar jaartjes langer over.

Daarnaast studie voor de kinderen. Ook willen we gaan kijken naar beleggen. Maar mijn man is daar nog niet 100% van overtuigd, dus misschien blijft het bij kijken :)

We gaan even in de toekomst kijken. Hoe zien jouw financiën er over 5 jaar uit?


Het huis afgelost hebben. De kinderen zitten dan op middelbaar onderwijs, dus er zullen misschien ook extra kosten komen. En ik ( hoop ik ) weer parttime aan het werk.

Ook een keer meedoen? Meld je aan!

Op dit moment zijn er weinig nieuwe aanmeldingen voor de rubriek De portemonnee van... Lees jij de rubriek ook zo graag? Zonder aanmeldingen is er geen portemonnee verhaal.

Aanmelden kan via zuinigeman@gmail.com of via de contactpagina. Je ontvangt vervolgens de vragenlijst per e-mail. Je kan uiteraard ook anoniem meedoen.Lees ook eens andere verhalen
Hier onder vind je de vorige delen in de serie de portemonnee van...!

De portemonnee van... Financefitgirl
De portemonnee van... Giensie
De portemonnee van... M (anoniem)
De portemonnee van... P (anoniem) 
De portemonnee van... Op naar een koophuis
De portemonnee van... C (anoniem)
De portemonnee van... Catootje
De portemonnee van... Ria
De portemonnee van... Minimize Mama
De portemonnee van... Nicolet
De portemonnee van... B (anoniem)
De portemonnee van... Carla
De portemonnee van... Daniëlle
De portemonnee van... Saskia
De portemonnee van... Andre
De portemonnee van... Mini
De portemonnee van... Jane
De portemonnee van... Bieke
De portemonnee van... Nijntje
De portemonnee van... Wendy
De portemonnee van... The Budget Grammer
De portemonnee van... Van her naar HOT
De portemonnee van... PV (anoniem)
De portemonnee van... Samen zijn wij sterk (bloemplukster)
De portemonnee van… H (anoniem)
De portemonnee van… Mijke
De portemonnee van... Brigitte
De portemonnee van... Karin
De portemonnee van... Anne
De portemonnee van... Renée Lamboo (porterenee)
 1. Heel erg knap hoor! Super gedaan!
  Nu heb ik wel een vraagje - om zelf van te leren - hoe komen jullie aan zo'n laag bedrag voor water? Is jullie verbruik heel laag? En hoe doe je dat, behalve dan de "standaarddingen" als kort douchen, niet te vaak douchen, geen halfvolle wasmachines etc. Wij zitten met alle maatregelen nog steeds op bijna 2x zoveel als jullie....
  Waarom houden jullie trouwens zo'n hoog spaarbedrag aan? Kun je dan niet beter een tweede huis kopen en daar huurinkomsten etc. van genereren, of je huidige huis direct bijna helemaal aflossen? Een buffer van €10.000,- lijkt me in jullie geval toch ook wel meer dan genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! We letten inderdaad erg op waterverbruik. Kinderen hebben erg droge huid, dus gaan zij maar 2 a 3 x in de week onder de douche/in bad. En vooral kraan uitzetten (als je bv de shampoo in je haar doet.) Maar verder geen echte tips. We hebben wel 2 regentonnen :)
   Helaas kunnen we niet in 1x het huis aflossen ( we mogen maar 10% van totale hypotheek per jaar boetevrij aflossen) En we hebben inderdaad gekeken naar 2e huis om te verhuren maar die hypotheken zijn erg duur. Dus wel een idee over 4 a 5 jaar, als deze hypotheek is afgelost. Ook zijn we nu begonnen met beleggen, wel met klein bedrag. Kunnen we bekijken of het bij ons past.

   Verwijderen
 2. Wauw, wat inspirerend dit! Echt een mooi voorbeeld van hoe je met een hoog inkomen goed met geld op kunt gaan. Zelf zou ik met deze spaarsaldo's zeker ook een deel gaan beleggen, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Audrey, En zie bovenstaande reactie, wij zijn aan het beleggen :)

   Verwijderen
 3. Wow, heel goed op orde zeg, knap gedaan! Als je WW plus 1.000 euro in de maand weet te sparen, dan is dat bijna 3.000 euro per maand. En dat bovenop het saldo van 75.000 dat jullie al bij elkaar hebben gespaard. Een gedeelte van spaargeld beleggen is denk ik verstandig voor de lange termijn (bijv. voor evt. studie van kinderen over jaar of 10). En ik zou zeggen: neem het een keer van en verwen jezelf met iets leuks of moois waar je heel blij van wordt.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken