Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

20 mei 2019

Moestuin maandag | De grote achtertuin verbouwing

Moestuin maandag | De grote achtertuin verbouwing

Onze achtertuin van 12,5 meter bij 7,20 meter gaat volledig op de schop. Het gras groeit overal doorheen, onkruid groeit overal, er zitten hobbels, oude boom stammen in de tuin. Het is gewoon niet te doen om het bij te houden en te onderhouden. Liever had ik een aantal spullen hergebruikt maar dat is niet mogelijk, aan de tuin is 25 tot 30 jaar niets/tot weinig aan gedaan.

Het mooie weer komt er aan en ondertussen wonen wij al weer meer dan 1,5 jaar in onze woning. Vriendlief had het liever uitgesteld, maar ik druk het er toch door dat de achtertuin opgeknapt moet worden. Ook betaal ik bijna alles uit eigen portemonnee, omdat ik het graag voor de zomer af wil hebben.


Maar wat gaat er allemaal op de schop?


Alles gaat er uit! Alleen een aantal planten en bomen niet, de beukenhaag van 25 meter die wij in maart 2018 geplant hebben blijft natuurlijk staan! Ook blijft onze appel, peer en pruimen lei-fruit bomen die wij in april 2018 gekocht hebben in de tuin staan. Ook de zuilfruit bomen die vorig jaar juni de grond in gingen blijven in de achtertuin. De nieuwe houten schutting met betonpalen (juni 208) op de erfscheiding met de buren blijft uiteraard ook staan.Moderne stadstuin met moestuin


Het word een stadstuin waar wij kunnen tuinieren, moestuineren, kunnen eten aan de eettafel en kunnen loungen en relaxen. Het gaat een beetje lijken op onze stadstuin in Rotterdam, toen wij nog woonde in een benedenwoning en de tuin volledig hadden opgeknapt in april 2017, wij konden er maar 4 maanden van genieten en toen gingen wij verhuizen!Vooruitplannen


Ondertussen is de hovenier/tuinbestrater al langs geweest in februari 2019 en heb ik mijn wensen, qua tegels, gras en uiteraard de moestuin doorgegeven. Als je je tuin wilt opknappen moet je er vroeg bijzijn hoor, voor je weet heeft elke tuinman het druk tot september. Ook moet de tuin flink opgehoogd worden tussen 15 a 20 cm en dat op 90 vierkante meter. De komenden maanden zijn wij druk met onze achtertuin, verlichtingsplan in de voor en achtertuinen, hoe het verder gaat lees je de volgende keer in moestuin maandag.
  1. Ik hoop niet te veel tegels!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat! Qua grootte hebben jullie in elk geval lekker de ruimte om er wat moois van te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk artikel, veel succes en ben benieuwd naar het resultaat! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken