Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

28 april 2019

De portemonnee van Nootje

De portemonnee van Nootje

In deze rubriek vraag ik de lezers naar de inhoud van hun portemonnee. Elke zondag komt in de rubriek De Portemonnee Van... een lezer aan het woord over zijn of haar persoonlijke financiën. Hoeveel geld komt er maandelijks in de portemonnee en hoeveel geld rolt er maandelijks uit de portemonnee. Waar doen ze het van?

Deze week gaan wij een kijkje nemen in de portemonnee van... Nootje


Stel je zelf voor…


Nootje, ik ben 18 jaar heb 2 banen, een baan bij een autogarage en een baan in een supermarkt. Ik werk bij de auto garage 2 dagen per week (16 uur), en in de supermarkt werk ik een dag in de week, namelijk de zondag die dubbel uitbetaald (7 uur). Ik volg een mbo opleiding autotechniek niveau 2, ik ga 3 dagen per week naar school(15 uur).

Verder woon in nog thuis bij mijn moeder. Mijn ouders zijn gescheiden waardoor ik alimentatie ontvang van mijn vader totdat ik 21 ben. Officieel is het zo dat mijn moeder de alimentatie ontvangt maar dit hebben we niet gedaan omdat ik zelf mijn eigen financiën doe en omdat ik zelf mijn boodschappen enzv regel. Vandaar dat ik de alimentatie zelf ontvang.

Heb je zelf ook een blog op financieel gebied?


Ik heb zelf geen blog.

En welke financiële blogs volg je graag?


Er zijn nog geen specifieke blogs die ik volg, ik zou er graag meer interesse in willen tonen en me er meer in verdiepen.


Wat zit er op dit moment aan geld in je portemonnee?


€6,-

Wat zijn jouw/jullie netto-inkomsten per maand?


€910,-
Loon € 415,00
Alimentatie € 100,00
Studiefinanciering € 300,00
Zorgtoeslag € 95,00
Totaal € 910,00


Wat zijn jouw/jullie vaste lasten per maand?


Zorgverzekering € 143,00
Kost en inoning € 100,00
Schoolgeld € 130,00
Telefoonrekening € 16,00
Sportschool € 20,00
Videoland € 9,00
Boodschappen € 400,00
Totaal € 818,00

Wat zijn jouw/jullie variabele lasten per maand?


Ik geef per week 100 euro aan boodschappen uit, dit is dus €400,- per maand. Wanneer ik aan het eind van de maand geld overhoud kijk ik of het mogelijk is om hiervan een dagje weg te gaan of een dagje winkelen.

Voor andere niet geplande uitgaven  kan ik gelukkig vaak nog bij mijn ouders terecht. Wanneer mijn telefoon bijvoorbeeld stuk valt helpen mijn ouders me daar financieel bij.

Hoe beheer je de financiën?


Ik heb een kalender waarop ik de dag dat ik mijn loon krijg opschrijf hoeveel er elke dag die maand op me rekening staat en hoeveel er af gaat.


En wie doet de financiën?


De financiën doe ik volledig zelf.

Tevreden met de inkomsten en uitgaven?


Vaak hou ik rond de 90 euro over, dan ga ik bijvoorbeeld een avondje uit of ik zet een gedeelte op mijn spaarrekening. Ik ben wel van mening dat mijn inkomsten hoger zouden mogen, maar dit is lastig gezien mijn leeftijd.

Houd je je geld in de knip? Of geef je het ook makkelijk uit?

Ik geef het te makkelijk uit.


Spaar je ook maandelijks geld?


Ik ben helaas niet zo goed met sparen, ik spaar via moneyyou, dit is een bank waarbij je zelf potjes kan maken met de spaardoelen die je hebt. Zo heb ik bijvoorbeeld ook een potje voor vakantie of voor mijn eigen risico. Het geld dat ik aan t eind van de maand overhoud maak ik over naar moneyyou.

Welk bedrag spaar je maandelijks?


Ik spaar dus geen vast bedrag per maand. Ik probeer wel zoveel mogelijk om ronde bedragen aan te houden op mijn rekening, wanneer ik bijvoorbeeld €2,17 op mijn rekening zou hebben staan ben ik vaak geneigd om die 17 cent over te boeken naar mijn spaarrekening, zo spaar je ongemerkt toch kleine beetjes. Verder heb ik ook een spaarpot waar ik kleingeld in doe.

En hoeveel heb je inmiddels gespaard?


Momenteel heb ik 300 euro op mijn spaarrekening staan.


En zo ja, waar sparen je voor?


Ik spaar voor een auto. En voor eventuele andere dingen voor in de toekomst, een huisje bijvoorbeeld. Of misschien nog een opleiding of studie.

We gaan even in de toekomst kijken. Hoe zien jouw financiën er over 5 jaar uit?


Ik zou graag een woning willen huren en kijken hoe het bevalt om niet meer thuis te wonen. Of dit nou alleen is of met een partner maakt voor mij verder niet uit. Ik zou graag nog een studie psychologie willen volgen. Ik hoop dat het financieel haalbaar is om deze studie te combineren met werken, zodat ik ook geld kan blijven verdienen.

Ook een keer meedoen? Meld je aan!

Op dit moment zijn er weinig nieuwe aanmeldingen voor de rubriek De portemonnee van... Lees jij de rubriek ook zo graag? Zonder aanmeldingen is er geen portemonnee verhaal.

Aanmelden kan via zuinigeman@gmail.com of via de contactpagina. Je ontvangt vervolgens de vragenlijst per e-mail. Je kan uiteraard ook anoniem meedoen.


Lees ook eens andere verhalen
Hier onder vind je de vorige delen in de serie de portemonnee van...!

De portemonnee van... Financefitgirl
De portemonnee van... Giensie
De portemonnee van... M (anoniem)
De portemonnee van... P (anoniem) 
De portemonnee van... Op naar een koophuis
De portemonnee van... C (anoniem)
De portemonnee van... Catootje
De portemonnee van... Ria
De portemonnee van... Minimize Mama
De portemonnee van... Nicolet
De portemonnee van... B (anoniem)
De portemonnee van... Carla
De portemonnee van... Daniëlle
De portemonnee van... Saskia
De portemonnee van... Andre
De portemonnee van... Mini
De portemonnee van... Jane
De portemonnee van... Bieke
De portemonnee van... Nijntje
De portemonnee van... Wendy
De portemonnee van... The Budget Grammer
De portemonnee van... Van her naar HOT
De portemonnee van... PV (anoniem)
De portemonnee van... Samen zijn wij sterk (bloemplukster)
De portemonnee van… H (anoniem)
De portemonnee van… Mijke
De portemonnee van... Brigitte
De portemonnee van... Karin
De portemonnee van... Anne
De portemonnee van... Renée Lamboo (porterenee)
 1. Je betaalt 100euro voor kost en inwoning,waar is de 400euro boodschappen dan voor? Zelf heb ik 35 per week voor boodschappen,maar dat is hele huishoudbudget,voor eten drinken schoonmaakmiddelen, alles. Ik vraag me dan af waar 100euro aan op gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat je bewust bezig bent met je financiën. Ik denk dat je veel meer zou kunnen sparen door anders boodschappen te doen. Ik haal voor 450 euro per maand boodschappen voor 5 personen.
  Meer sparen zou het straks makkelijker maken om verder te studeren of je hebt een buffer voor als je straks op jezelf woont

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je echt wekelijks 100 euro aan boodschappen uitgeeft, wat overigens erg veel is voor 1 persoon (wij geven dat uit voor 2 volwassen en 1 baby), dan is dat geen 400 euro per maand maar 450. Een maand heeft 4,5 weken. Reken je niet te rijk zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om te lezen, een 18 jarige schoolgaande en werkende! Die hebben we hier ook in huis ;-). Wat ik mij afvraag; 400 euro boodschappen, wat valt daar precies onder als ik vragen mag? Help je je moeder mee met de boodschappen, of is dit puur en alleen voor jou? Als dat zo is, is er nog wel heel veel winst te behalen zodat je meer kunt sparen en je sneller je doelen ( auto/eigen huurhuisje) kunt realiseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Top dat je al op deze leeftijd meedoet en overzicht hebt! Ik vind dat je voor jouw leeftijd en het feit dat je nog thuis woont een heel goed inkomen hebt. Ik ben het met je eens dat je meer kunt sparen. Aan een aantal vaste lasten kun je niets doen. De grootste winst is bij de boodschappen te halen. Heb je een overzicht van waar je die 100 euro per week aan uitgeeft? Want het is nl echt veel geld voor iemand alleen, zeker als je 6 dagen van huis bent en nog medewerkerskorting krijgt en ook nog thuis woont. Wij hebben met zijn 3-en een budget van 400 per maand voor eten, drinken, schoonmaakartikelen en persoonlijke verzorging.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat er geen antwoord komt op de vraag waar die 400 euro nu aan op gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien is dit incl dingen afhalen ofz? Wij geven 15 tot 25 pw uit aan boodschappen met zijn tweeen.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken