Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

27 april 2019

Koopjes jagen op de vrijmarkt met Koningsdag

Koopjes jagen op de vrijmarkt met Koningsdag

Ben jij een lief hebber voor koopjes? Op 27 april is weer de grootste gratis vrijmarkt van Nederland. Hoe scoor je voor een prikkie een mooi item tijdens de vrijmarkt op Koningsdag? Hoe spot je dat ene pareltje voor low-budget tussen al dat kitsch op Koningsdag? Hieronder een aantal tips om voor weinig geld leuke spullen te kopen.

6 Tips om koopjes te shoppen op Koningsdag1 Vroeg opstaan


De morgenstond heeft goud in de mond, en dat geldt al helemáál op Koningsdag. Wil je echt de beste koopjes scoren? Kenners en verzamelaars zijn meestal al heel vroeg aanwezig om de krenten uit de pap te halen. Wees hier op voorbereid. Hoe eerder je erbij bent als ze 'open' gaan, des te meer kans dat jij hun mooiste aanbiedingen scoort!

2 Neem contant geld mee


Op de vrijmarkt staat jan en alleman zijn waar te verkopen. Betalen met een pinpas gaat niet, zorg ervoor dat je voldoende contant geld mee neemt, klein geld is ook handig als je kleine aankopen doet. Ga je iets voor een euro kopen, dan doe je de verkoper er geen plezier mee als je met een briefje van 50 euro wilt betalen.

3 Merken en bestuderen


Met een loep kun je schilderijen, sieraden en andere spullen op de vrijmarkt beter bestuderen. Geen loep? Maak een foto met je smartphone en zoom in. Een ontwerper zal bijna altijd ergens zijn naam op zetten. Voor speelgoed, servies of aardewerk zijn er merken die je in de gaten kunt houden. Bekijk en onderzoek het item wat je wilt kopen heel goed voordat je het koopt, let daarbij op Scheuren, barsten, vlekken en deuken. Het is zonde als je servies koopt, dat toch een scheurtje heeft.

4 Afdingen en onderhandelen


Schroom niet om af te dingen. Dat mag op de rommelmarkt, dus onderhandel er op los! Hieronder een aantal tips als je afdingen lastig vind.

Zie afpingelen als een spelletje Want dat is het ook. Je hebt niets te verliezen, dus maak het leuk en heb er lol in!

Speel het spel tactisch en blijf vriendelijk Schat in of je bij de verkoper kunt afdingen. Toon interesse, blijf vriendelijk en hou het gezellig (maak als het even kan een grapje).

Afdingen gaat beter bij het kopen van meerdere producten tegelijk. Mocht er nu geen korting in zitten, dan kun je altijd vragen of je voor de prijs nog iets mag uitzoeken.

Beargumenteer waarom de prijs lager moet. Gebruik argumenten zoals; elders goedkoper, oud model, krasjes, oneffenheden, het laatste product.

5 Neem een aantal tassen mee


Als je een aantal spullen gekocht hebt op de vrijmarkt is het wel handig om een tas mee te nemen. Niet elke verkoper op de vrijmarkt heeft een tas voor je. Neem gewoon een bigshopper tas(sen) mee, zodat je niet alles mee hoeft te sjouwen in je handen.

6 Ga later naar de vrijmarkt


Aan het einde van de dag willen verkopers van hun spullen af, ze willen naar huis omdat ze een lange dag achter de rug hebben. Verkopers gaan soepeler met hun prijzen om en dan kan jij de kans grijpen om voor weinig geld de beste koopjes te scoren.

Ga jij naar de vrijmarkt op Koningsdag? En heb jij ooit een pareltje gevonden voor een prikkie?

Een reactie posten

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken