Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

1 september 2019

De portemonnee van Myra (30)

De portemonnee van Myra (30)

kasboek van freelance storyteller en copywriter In deze rubriek vraag ik de lezers naar de inhoud van hun portemonnee. Elke zondag komt in de rubriek De Portemonnee Van... een lezer aan het woord over zijn of haar persoonlijke financiën. Hoeveel geld komt er maandelijks in de portemonnee en hoeveel geld rolt er maandelijks uit de portemonnee. Waar doen ze het van?

Deze week gaan wij een kijkje nemen in de portemonnee van... MyraStel je zelf voor…


Ik ben Myra, 30 jaar en naast mijn werk als freelance storyteller en copywriter werk ik als zelfstandig ondernemer voor platform le Moustache. Ik werk gemiddeld zo’n 15 uur per week als freelance copywriter, en besteed daarnaast zo’n 20 uur per week aan Le Moustache.

Heb je zelf ook een blog op financieel gebied?


Hoewel ik op le Moustache vooral beginnende (of twijfelende!) ondernemers of zzp’ers probeer te helpen, inspireren en motiveren: horen de financiën daar natuurlijk ook bij. Dus ook daar wordt regelmatig een stukje over geplaatst op www.lemoustache.nl

En welke financiële blogs volg je graag?


Zelf vind ik de artikelen van de Rabobank erg handig; vooral omdat deze de focus op zelfstandige ondernemers leggen.


Wat zit er op dit moment aan geld in je portemonnee?


€15

Wat zijn jouw/jullie netto-inkomsten per maand?


€3.500

Inkomsten
Ik verdien gemiddeld een kleine €3.500 als zelfstandig copywriter en storyteller: waarvan natuurlijk nog 23% naar de belasting gaat. Sommige maanden is het meer, andere maanden is het minder. Ik heb in principe minimaal €2.000 nodig om alle vaste lasten te kunnen dekken: we wonen in Ierland en daar is alles net wat duurder (het inkomen van mijn partner helpt natuurlijk ook flink mee).

Wat zijn jouw/jullie vaste lasten per maand?


De huur, gas en elektriciteit, school voor mijn stiefdochter, autoverzekering, wegenbelasting, ondernemersinvesteringen, abonnementen op bijvoorbeeld Office en Adobe, verzekeringen - en vast nog meer. Gemiddeld zo’n €2.000 minimaal per maand.


Wat zijn jouw/jullie variabele lasten per maand?


Zakgeld voor mijn stiefdochter, brandstof, uitjes (vallen erg mee), krav maga (en andere sport), kleding, onderhoud in en rondom huis, boodschappen - gemiddeld zo’n €1.000 per maand.

Wat zijn jouw/jullie variabele lasten per jaar?


Die vallen wel mee. Een vakantie en wat tripjes.

Hoe beheer je de financiën?


Wij hebben een gezamenlijke rekening waar wij alle vaste en variabele lasten van betalen. Mijn ondernemers uitgaven komen van mijn zakelijke bankrekening, en kleding en andere ‘leuke’ uitgaven halen we beiden van onze eigen bankrekening (of waar er op dat moment toevallig geld op staat). We hebben een gezamenlijke spaarrekening, en mijn accountant houdt de financiën van mijn ondernemingen bij.

En wie doet de financiën?


Mijn partner doet de gezamenlijke financiën, maar we bespreken ze altijd samen. Ik zorg voor mijn zakelijke financiën.


Tevreden met de inkomsten en uitgaven?


We houden eigenlijk iedere maand wel geld over, maar het gaat er ook snel weer uit (reparaties aan de auto, en dansvoorstelling van onze dochter, een weekendje weg en ga zo maar door). We willen binnenkort een hypotheek afsluiten dus houden de komende tijd de hand even op de knip!

Houd je je geld in de knip? Of geef je het ook makkelijk uit?


Beiden. We hebben een jaar flink uitgegeven en geweldig veel tripjes mogen maken. Nu beginnen we aan een jaar van sparen voor een hypotheek en kinderen.

Spaar je ook maandelijks geld?


De vakantieperiode is een periode van lager inkomen, dus de spaarrekening is even leeg voor mij. Onze gezamenlijke spaarrekening wordt daarentegen vanaf nu (nu dat we richting hypotheek gaan sparen) iedere maand met een paar honderd euro gevuld.


En zo ja, waar sparen jij/jullie voor?


Eerst moeten mijn belastingen betaald worden en dan volgt de hypotheek!

We gaan even in de toekomst kijken. Hoe zien jouw financiën er over 5 jaar uit?


Over vijf jaar haal ik voldoende inkomsten uit Le Moustache om ook mensen met weinig budget te kunnen helpen. We hebben onze eigen woning gekocht en opgeknapt, de hypotheek is zo goed als afgelost, we hebben ieder jaar mooie reizen mogen maken (met o.a. Zuid Afrika en Bali op het lijstje), hebben inmiddels een aantal kinderen samen, wonen in een groot, ruim huis en hoeven ons nooit meer zorgen te maken over onze financiën.

Ook een keer meedoen? Meld je aan!

Op dit moment zijn er weinig nieuwe aanmeldingen voor de rubriek De portemonnee van... Lees jij de rubriek ook zo graag? Zonder aanmeldingen is er geen portemonnee verhaal.

Aanmelden kan via zuinigeman@gmail.com of via de contactpagina. Je ontvangt vervolgens de vragenlijst per e-mail. Je kan uiteraard ook anoniem meedoen.


Lees ook eens andere verhalen
Hier onder vind je de vorige delen in de serie de portemonnee van...!

De portemonnee van... Financefitgirl
De portemonnee van... Giensie
De portemonnee van... M (anoniem)
De portemonnee van... P (anoniem) 
De portemonnee van... Op naar een koophuis
De portemonnee van... C (anoniem)
De portemonnee van... Catootje
De portemonnee van... Ria
De portemonnee van... Minimize Mama
De portemonnee van... Nicolet
De portemonnee van... B (anoniem)
De portemonnee van... Carla
De portemonnee van... Daniëlle
De portemonnee van... Saskia
De portemonnee van... Andre
De portemonnee van... Mini
De portemonnee van... Jane
De portemonnee van... Bieke
De portemonnee van... Nijntje
De portemonnee van... Wendy
De portemonnee van... The Budget Grammer
De portemonnee van... Van her naar HOT
De portemonnee van... PV (anoniem)
De portemonnee van... Samen zijn wij sterk (bloemplukster)
De portemonnee van… H (anoniem)
De portemonnee van… Mijke
De portemonnee van... Brigitte
De portemonnee van... Karin
De portemonnee van... Anne
De portemonnee van... Renée Lamboo van porterenee
 1. Jammer dat ze naast haar salaris niet open is over alle kosten en hier dus geen overzicht van is. Artikel is doordoor niet interessant en lijkt eerder een promotiepraatje voor haar bedrijf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mee eens. Veel wuiven met haar hand, weinig echt inzicht.

   Het klinkt ook alsof ze zelf op dit moment heel weinig geld heeft. Ze verwacht daarentegen heel veel van de komende vijf jaar. Ik hoop voor haar dat het allemaal een beetje mee gaat zitten...

   Verwijderen
 2. Inderdaad jammer dat het duidelijke totaalplaatje van inkomsten en uitgaven - zoals normaal gesproken het geval is - ontbreekt. Behoorlijk veel mooie doelen om binnen zo'n kort tijdsbestek van 5 jaar te behalen. Heel veel succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In vijf jaar tijd een huis (dat nog niet gekocht is) gaan kopen en opknappen en aflossen, diverse verre reizen maken en een aantal kinderen bakken...
  Van mij mag het hoor, maar het klinkt niet realistisch. Vooral als ik lees dat er tot nu toe voornamelijk is uitgegeven.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken