Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

1 oktober 2019

Huis, tuin en onderhoudskosten van afgelopen twee jaar

Huis, tuin en onderhoudskosten van afgelopen twee jaar

Sinds midden september 2017 zijn wij de gelukkige eigenaren van onze hoekwoning in de Flevopolder. Onze huidige woning was voordat hij verkocht werd aan ons al opgeknapt, zoals een sliksplinter nieuwe badkamer, keuken, opnieuw gestucte muren, toilet en vloer op de begane grond.

Ook al ziet alles er mooi uit in onze woning toch hebben wij een aantal verbouwingen laten doen in het eerste jaar hebben wij gelijk de groepenkast vervangen in de meterkast, inductiekookplaat in plaats van op gas koken, mechanische ventilatie en kosten voor de tuin zoals fruit bomen en een beukenhaag van 25 meter lang. 3390,02 euro hebben wij uitgegeven in september 2017 tot december 2017.

Onderhoud, huis en tuin


In 2018 gaven wij 9440,97 euro uit aan verbouwingen, onderhoud en tuin. Er waren altijd wel klusjes te doen van een kapotte brievenbus klep, gat boren in de buitenmuur, lekkende water en cv leidingen, tot aan kunststofkozijnen met HR++ glas op de eerste etage, vervangen nieuwe dakraam (ook hr++ glas) op zolder, 12,5 meter schutting in de achtertuin en het vervangen van een pomp voor de CV ketel.


Verbouwingskosten 2019


In dit jaar van januari 2019 tot augustus 2019 gaven wij maar liefst 13.104,29 euro uit de onderhoud, verbouwingen en tuin van onze woning. In de eerste 3 maanden hebben wij geen cent uitgegeven aan, in april zijn wij begonnen met de aanleg van onze achtertuin en hebben wij zelf het verlichtingsplan bedacht en aangelegd (wat zijn tuinlampen en grondkabels toch duur!) de rest van de tuinaanleg hebben uit besteed bij een hovenier. De achtertuin heeft rond de 8000 euro gekost exclusief beplanting, alleen natuurtegels, gras, aarde en aanleggen. Daarna ben ik gelijk begonnen met de moestuin en het beplanten van siergrassen in de border. Tussen door kocht ik hier en daar een aantal vaste planten voor in de achtertuin.In augustus gaven wij nogmaals een groot bedrag uit, want toen kregen wij een nieuwe kunststofkozijn deur met veel (hr++) glas. De voordeur klemde in de zomer maanden en in de herfst en winter kierde de deur zo erg dat het gewoon waaide in de gang en woonkamer.

Bijna 26.000 euro uitgegeven


In twee jaar tijd hebben wij totaal 25.935,28 euro uitgegeven aan het onderhoud, opknappen en verbouwen van onze hoekwoning en tuin. En hier en daar zijn er ook kleine uitgaven geweest die ik onder het kopje diversen staan zoals een deurbel van 19,99 euro. In dit bovenstaande bedrag zitten geen kosten verwerkt zoals meubelen, accessoires en van dat soort spullen. Puur alleen uitgaven voor het opknappen van onze woning en tuin.


Geld om te verbouwen


Wij hebben echt genoten van de heerlijke achtertuin, nu het weerd kouder word genieten wij van een warmer huis, En hoe hebben wij dit allemaal betaald? Een lening, huisvoordeelkrediet of een bouwdepot? Nee, natuurlijk niet! Gewoon ouderwets geld sparen, want geld lenen doe ik niet meer. Eerst geld sparen en dan geld uitgeven. Wij hebben alle verbeteringen betaald van onze spaargeld en betaalrekening. De 10.000 euro op mijn spaarrekening heb ik niet meer, maar de 5000 euro tikt hij alweer bijna aan.
 1. Wat veel geld he? En wat fijn dat je het zelf bij elkaar hebt gespaard!! Kan onze situatie zijn. Wij hebben ook in 2017 onze woning gekocht en hebben daar al een heleboel eigen geld ingestoken. Badkamer, wc, dakkapel, nieuw dak op de schuur en nu sparen we voor de tuin die we volgend jaar gaan aanpakken ( ik reken uiteindelijk op zo,n 8 a 9 duizend euro hiervoor ). Dus we zijn alweer hard op weg... Daarnaast komen er binnenkort zonnepanelen dus dat kost ook wel weer wat, maar het geld is er en op de bank krijg je er niets meer voor dus wij hebben besloten om alles boven onze vaste buffer maar te investeren in het huis! Kunnen we later wat minder gaan werken omdat we dan geen hoge uitgaven meer hebben...en dat is ook een hele fijne gedachte!
  Leuke tuin zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je tuin heel erg leuk. Wat goed dat je zoveel hebt kunnen doen en nu weer aan het door sparen bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo jullie hebben veel gedaan aan het huis, leuk om te lezen dat jullie er zo blij van worden! Dan is het de kosten ook dubbel en dwars waard!

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken