Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

9 oktober 2018

Zolder dakraam vervangen

Zolder dakraam vervangen

Op onze zolder hebben wij twee ramen, 1 raam is een velux dakraam met HR++ glas en het andere raam is een raam van kunststof/plastic, dun, lelijk en het tocht, het zit er al meer dan 30 jaar in. Op zolder is het daarom in de zomer bloedheet en de overige seizoenen koud.

Je voelt namelijk de toch vanaf zolder in de woonkamer. Afgelopen zomer hadden wij er geen last van, maar vorig jaar in de wintermaanden, voelde je de kou als wij in de woonkamer op de bank zaten.

Ook op de slaapkamers en badkamer hebben wij enkel glas en het mee zit word dat deze week eruit gesloopt en krijgen wij kunststof kozijnen met HR++ glas. En dan is het zonde als wij 1 zolder raam hebben waar de kou nog door heen komt.


Dus eind augustus/begin september hebben wij er maar eens werk van gemaakt om het zolderraam van plastic te vervangen, voor een velux dakraam. Onze vaste klusjes man heeft het zolderraam vervangen samen met vriendlief.

Het was nog wel spannend, want in de week dat het zou gebeuren regende het steeds en hadden wij de dag steeds verplaats. Ook dachten wij dat we dezelfde afmetingen als het andere velux dakraam zouden hebben, maar dat was een beetje lastig qua constructie. Is het iets kleiner geworden dan het andere raam.


Maar uiteindelijk is het goed gekomen en hebben wij een nieuwe zolderraam. Daardoor vernemen wij het verschil al op zolder, zo is het op zolder nog aangenaam warm en was het op zolder niet bloed heet als de zon scheen. Hier boven een foto van het oude dakraam en hieronder een foto van onze nieuwe dakraam.


Zo gaan wij onze woning (van 1983) steeds een stukje duurzamer maken. Het is toch zonde als je de woning gaat verwarmen en de warmte weer weg lekt uit de woning.
 1. Is de eerste foto het eindresultaat? Het raam ziet er veel groter uit. Heeft Velux ook dakramen die voorgevormd zijn voor dakpannen? Ik heb twee jaar geleden zulk voorgevormd raam geinstalleerd, was redelijk eenvoudig: http://geld-is-tijd.blogspot.com/2016/07/dakraam-gerepareerd.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb een foto extra toegevoegd van het nieuwe dakraam. Het raam wat er nu in zit is groter dan het oude dakraampje. Nu hebben wij ook iets meer natuurlijk licht op zolder. Het is namelijk een kantel raam zoals alle velux dakramen.

   Verwijderen
 2. Dat ga je echt wel merken hoor, wij hebben toen we onze woning kochten meteen de eerste verdieping helemaal in de kunststof en dubbel glas laten zetten.. voorheen stond er storm in de slaapkamer en nu is het gewoon lekker.
  Wel een verbetering hoor van dat kleine raampje naar groot raam.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken