Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

19 november 2017

Oude mechanische ventilatie vervangen

Oude mechanische ventilatie vervangen

Onze mechanische ventilatie ook wel woonhuisventilator genoemd. Hebben wij vorige week vervangen. Het huis is iets meer dan 30 jaar geleden gebouwd en de oude mechanische ventilatie (MV box) maakte veel lawaai.

Wij hebben een Itho CVE eco fan ventilator box (Itho CVE High performance 415m3/h RFT HE eco) gekocht.  Volgens de fabrikant is deze MV box zeer zuinig in het energieverbruik. De ventilator box bespaart de bezitter van deze centrale woonhuisventilator tot maar liefst 83% aan energiekosten ten opzichte van traditionele modellen.

Aangezien wij ook alle weken veel stroom verbruiken, zoals in week 43 bijvoorbeeld, toen verbruikten wij 53 kWh aan stroom in 1 week. Dit vind ik ook veel te veel.


We gaan het zien, de komende weken als het stroom verbruik naar beneden gaat. Want de oude mechanische ventilatie zal vast veel meer stroom verbruiken dan de nieuwe. En ook hebben wij nu een draadloze schakelaar zodat wij 3 standen hebben en een timer. In de oude situatie stond hij dag en nacht op 1 stand aan. En volgens mij verbruikte onze oude mv box continue 55watt (Itho type CVE 41).

Wat helemaal een voordeel is dat hij heel stil is dat geeft ook wat meer woongenot. Ook kan het nu op een hogere stand zodat de badkamer ook goed wordt afgezogen. En zodoende heb je minder kans op schimmel vorming. Volgens de fabrikant hebben wij de kosten na 3 jaar alweer terug verdient.
 1. Goed bezig. Iedere keer weer iets aanpassen aan de moderne tijd, doen wij ook. Nooit alles in 1 keer, maar ieder jaar iets, zo blijft het huis netjes en goed onderhouden en kost het je geen kapitaal wat je in een keer moet ophoesten. Krijg ook zelf meer woongenot, is ook belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben een half jaar geleden de box vervangen voor een nieuwer exemplaar.
  Hij draait 24/7 op de laagste stand

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben dezelfde oude box met dezelfde nieuwe Itho 2 jaar geleden vervangen. Deze kun je ook mooi stellen zodat hij in de hoogste stand meer zuigt en de laagste minder.
  De laagste stand is dan vooral fijn in de winter zodat hij niet al je verwarmde lucht er continue weer uitzuigt! Ook verbruik hij dan nog minder stroom in de laagste stand.
  Wij konden het goed zien op eens elektra verbruik!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ook die oude afzuiging nog, maar deze maakt nu veel geweld en is volgens mij ook niet zuinig. Nu vraag ik me alleen af, of die nieuwe afzuiging(Itho CVE High performance 415m3/h RFT HE eco) in het omhulsel waar de oude nu zit, kunt plaatsen? De afzuiging slangen komen op die box uit en daarin zit die oude motor, die momenteel veel lawaai maakt, netjes wegewerkt. Past dat?

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken