Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

19 augustus 2018

Een lekkende waterleiding

Een lekkende waterleiding

Onze woning hebben wij gekocht in september vorig jaar, bijna een jaar geleden. En er is elke keer wel iets aan onderhoud wat acuut of later aangepakt moet worden.

Twee maanden geleden was het zo warm dat ik steeds de planten en bomen in de tuin water gaf met leidingwater, toen mocht dat nog.

Toen de tuin weer ging sproeien, kwam ik plotseling rond 19:00 uur er achter dat er water lekte in de meterkast, er lag een hele plas water op de bodem. In de meterkast ligt onze water meter en waterleidingen die naar de voortuin en achtertuin gaan en naar de rest van het huis. Water en stroom gaan niet samen , dit moest dus snel aangepakt worden.


Wij konden het water alleen maar afsluiten met een schroevendraaier, naast de watermeter zat dus een schroef die natuurlijk niet mee werkte. Dit moest ook nog een keer aangepast worden! Daar hoort namelijk een kraantje te zitten om snel het water te kunnen stoppen.

Daarna is vriendlief nog snel naar de bouwmarkt gegaan om materialen te kopen en hebben wij samen tot avonds laat nog de waterleiding buizen vervangen en nieuwe kranen en afsluitkranen geïnstalleerd. Het was nog ingewikkeld ook door de beperkte ruimte in de meterkast.


En gelukkig lekte het niet meer en de volgende dag heeft vriendlief de puntjes op de i gezet, want binnen lekte het niet meer en in huis hadden wij weer water, maar de leidingen naar de tuin moesten nog aangesloten worden.

Gelukkig heeft vriendlief in zijn opleiding ook leidingen aanleggen geleerd dus hebben wij alleen kosten voor het materiaal. De kosten waren 66,90 euro voor nieuwe leidingen, kranen, koppelingen en afsluitkranen.

Heb jij wel eens lekkage gehad in huis?
 1. Wat goed dat jullie het zelf konden repareren dat zijn toch weer van die dingetjes.
  Ja wij hebben lekkage op het dag gehad (vorig jaar) en een lekkage in de woonkamer.. heel mijn houten vloer naar zijn grootje :-( wij moesten een bedrijf laten komen, Euroman is geen klusser en van de regen in de drup (letterlijk) komen doen we maar niet.

  Goh wat goed je snel bij die lekkage was, je snapt niet dat ze een waterleiding in een meterkast maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je vriend dat zelf kan repareren.
  Ik heb elke regenbui een soort lekkage, het riool kan het hemelwater niet aan en dan komt het via wasbak en wc naar binnen. Niet omdat de dakgoot vol rommel ligt of de regenpijp verstopt is,maar omdat het riool overvol is met water, en tja, dan kan er niks meer bij he. Het water uit de regenpijp kiest dan de makkelijkste weg, en dat is het huis in via wasbakken en wc. Mensen zouden veel vaker de regenpijp moeten afkoppelen, riolen trekken die hoosbuien niet meer.

  Een keerklep op de rioolaansluiting helpt niet omdat de regenpijp (waar veel water vanaf komt want groot dak) komt dan nog steeds uit voor de keerklep en stroomt dan helemaal direct het huis in.
  Wat dan wel? Er is nu een overstort/bladvanger op de regenpijp aangesloten. Kost 25 euro, met een ijzerzaagje is dat prima zelf te doen, en heb al twee hoosbuien gehad nu zonder lekkage/water binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat hij dat gewoon zelf kan! Scheelt een hoop geld! Hier gelukkig qua leidingen nog nooit lekkage gehad, wel vroeger toen ik klein was ooit lekkage gehad in het dak van de aanbouw die mijn ouders toen hadden laten aanbouwen. Dat was ook een hoop gedoe! Maar ik ben blij dat ik het in mijn huis nog nooit meegemaakt hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jazeker helaas ook waterlekkage gehad in mei dit jaar. Slang in ons aquarium van bijna 1000 liter was gesprongen. Heel het apoartement blank..2 weken uit huis gemoeten. De complete vloer (80m2)
  moest vervangen worden..alle meubels eruit en een week drogers in het hele huis. Geen pretje..maar alles perfect opgelost door de verzekering gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja gelukkig is mijn man loodgieter geweest en kan dat allemaal zelf repareren.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken