Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

14 december 2017

Nieuwe inductiekookplaat gekocht

Nieuwe inductiekookplaat gekocht

15 procent korting kregen wij bij Ikea op onze nieuwe inductiekookplaat (SMAKLIG), die wij een aantal weken geleden al gekocht hadden.

Deze inductiekookplaat hadden wij ook in onze vorige huis en is handig in gebruik. Aangezien de kookplaat een speciale groep (kook groep) moet hebben en onze groepenkast meer dan 30 jaar oud is. Hebben wij de groepenkast in de meterkast vervangen.

Onze buren tegen over ons hebben op de oude groepenkast een inductiekookplaat aangesloten en dat kon de groepenkast niet aan. Nu hebben wij een hoofdschakelaar en 2 aardlekschakelaars in onze nieuwe groepenkast.

Op inductie koken vind ik ook prettiger en omdat wij 59 euro korting kregen paar weken geleden hadden we er al een gekocht. Ook willen wij eigen zonnepanelen in de toekomst en moeten wij toch van het aardgas af.

Binnenkort gaat vriendlief deze inductiekookplaat installeren. En kan ik weer op stroom koken i.p.v. op gas. Toch is het vreemd als je eenmaal gewend ben aan inductie dan wil ik niet terug naar gas. Tevens vind ik dat koken op inductie veel sneller gaat dan op gas. En zit er touchscreen op zodat ik zo van stand 1 naar stand 9 kan drukken, i.p.v. steeds op + of - te drukken.

Hoe kook jij op gas of (inductie, keramisch) stroom?
 1. Ik kook al jaren op gas en zou niets anders willen....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij koken op gas omdat het bij aankoop van ons huis in de keuken zat.
  Een keuken renovatie staat op de planning (niet op korte termijn)
  dan wil ik ook graag inductie.
  Maar daar moet eerst voor gespaard worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij koken op gas. Dat bevalt eigenlijk meer dan prima. Ook ideaal met aparte wokbrander.

  Houden jullie er wel rekening mee dat je nieuwe pannen nodig hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn pannen heb ik al heel lang errst op gas gekookt 3 jaar toen op inductie 3,5 jaar en nu weer op gas. Zijn pannen voor inductie en gas. Ben benieuwd als ze het straks doen op de inductiekookplaat.

   Verwijderen
  2. Grote kans dat ze kromgetrokken zijn waardoor ze niet optimaal meer zullen werken.

   Verwijderen
 4. Op gas, dat zat er al dus dat hebben we zo gelaten.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken