Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

12 september 2018

Gat boren buitenmuur voor afvoer afzuigkap

Gat boren buitenmuur voor afvoer afzuigkap

Toen wij vorig jaar in september onze huidige woning hebben gekocht, is er een nieuwe keuken geplaatst. Daar zijn wij hartstikke blij mee, maar met de afzuigkap waren wij niet tevreden over.

De afzuigkap filterde alleen vet en geuren en blaast de lucht weer de open keuken en woonkamer in. Dus heb je alle kook luchtjes nog in de woonkamer en ruikt het erg in de woonkamer en zelfs de volgende ochtend nog. Dit vonden wij uiteraard zeer vervelend, vooral als je uien en knoflook vaak gebruikt.

Het beste is natuurlijk een afzuigkap met een afvoer naar buiten. Als wij dat willen dan moet er een gat geboord worden in de keuken.


Vriendlief werkt in de bouw en via via heeft hij iemand gevonden die gaten kan boren. Hij is aantal weken geleden langs geweest en naar een paar uur hadden wij een gat naar buiten. Dit ging niet zonder slag of stoot, de boor liep vast op een oude pvc leiding met stroom wat bedoeld was voor de mechanische ventilatie. al zat die leiding wel heel diep in de buitenmuur. Het stroom viel uit en er kwam zelfs water in de keuken van het boren.

De muur was meer dan 30cm breed van beton, daarna kwam isolatiemateriaal en daarna baksteen. Gelukkig zit het gat precies waar de koof van de afzuigkap omheen komt.


Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen en vriendlief heeft alles verder afgewerkt met materialen uit de bouwmarkt. En nu werkt de afzuigkap niet meer circuleren maar blaast de afzuigkap alles naar buiten. En als je nu buiten staat kan je precies ruiken wat ik in huis aan het koken ben.

De man die aan het boren was kreeg 160 euro, terwijl zoiets normaal rond de 400 a 500 euro kost. En aan een buis, purschuim, bevestigingsmateriaal, afdekkapje voor gat buiten. Totale kosten van de bouwmarkt 52,57 euro.

Een gat naar buiten boren en materialen voor de afzuigkap heeft totaal 212,57 euro gekost.
  1. Wij hebben het ook laten doen. Via Werkspot iemabd laten komen voor €100,-. Vlot geregeld en geen problemen. Man heeft de afwerking gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ligt ook wel beetje aan diameter. Maar rond de 100 euro is wel gebruikelijk.

      Verwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken