Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

12 september 2019

Een nieuwe kunststof voordeur

Een nieuwe kunststof voordeur

Een nieuwe kunststof voordeur Wij wonen alweer bijna twee jaar in onze huidige hoekwoning in de Flevopolder. Langzaam aan verbouwen wij onze woning, zodat wij meer comfort hebben en ondertussen onze woning uit 1983 duurzamer gaan maken.

Onze voordeur klemde in de zomer en in de herfst/winter maanden kierde de deur en als je op de bank zat in de woonkamer voelde je het erg tochten/waaien. Het raam naast de voordeur was van enkel glas met draad erin. Geen pretje als het koud word, twee jaar lang hebben wij er ons aan geërgerd maar wij wilden niet nog winter in de kou zitten.

Kunststof voordeur


In juni hebben wij een nieuwe kunststoffen voordeur besteld met uiteraard HR++ glas.  Op mijn laatste vakantiedag in augustus kwamen ze de oude voordeur er uit slopen en de nieuwe voordeur werd geplaatst. De deur is iets groter geworden de vorige deur was 81cm en de nieuwe voordeur 90cm, het kon nog wel groter, maar vriendlief wilde geen invalide deur., zodat je er later met een rolstoel door heen moet, want dan moeten wij maar verhuizen in een flat 10 hoog achter. Hier zijn de meningen in huize zuinigeman daarin verdeeld.


Niet altijd eens met elkaar


De kleur van de voordeur is monumentenblauw net als het kunststofkozijn dat wij in 2018 hebben laten plaatsen. Vriendlief verschillen vaak van mening, vriendlief wil geen monumentenblauw maar liever een lichte kleur blauw, ik wil graag een lange stang op de voordeur en vriendlief wil graag een  deurklink/knop, ik wil graag veel licht in de gang en dus veel glas en vriendlief wil wel glas maar niet te veel. Er komt nog een mooie deursticker op de voordeur met het huisnummer er in verwerkt zodat wij iets minder inkijk hebben. Dan heeft vriendlief ook weer meer zijn zin, want eerst wilde hij melkglas, maar dat kan je ook met een folie creëren. Ook al verschillen wij soms van mening uiteindelijke komen wij er wel uit.

En zo keuvelen wij weer verder naar een volgende verbouwing in onze woning.
 1. De glazen deur zal wel nieuw zijn, wel mooi veel glas. Iets erop maakt het wel af. En uit ervaring ook door een deur van ca 80 cm kun je prima met rolstoel, de meeste (ook elektrische) rolstoelen zijn rond 70 cm breed. Dus daarvoor hoef je niet te verhuizen. de opmerking over de flat vind ik wat vreemd en kan ik niet goed plaatsen. Ik lees erin dat je je maar verstoppen moet als je invalide zou worden, dat is wel wat uit de tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn kunststof deur - die er 5 maanden in zit - is juist gisteren gerepareerd omdat hij bij 40 graden niet meer open wilde. Iets met uitzetten en weer inkrimpen waardoor de driepuntsluiting is ontzet. Ik vroeg aan de monteur of ik dit nu iedere zomer krijg maar dat kon hij niet voorspellen. De deur is overigens uitstekend beveiligd tegen inbraak; het duurde de monteur 1,5 uur (toch écht geen stagiair) voordat hij de deur zover uit elkaar had dat hij bij het slot kon komen. Dat is dan wel weer een geruststelling. Heeft 7 weken dicht gezeten, eerst bouwvak en toen nog iets met planning. Ben heel benieuwd of meer mensen deze ervaring hebben.
  Groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, grappig dat jullie zo van mening verschillen over van alles. Ik sta op de meeste punten aan jouw kant ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vergeet geen brievenbus op te hangen nu jullie geen brievenbus meer hebben in de deur! Wij hebben in ons nieuwe huis ook een nieuwe voordeur laten plaatsen en werden geadviseerd om geen brievenbus in de deur te nemen (ivm tocht). Brievenbussen voor buiten zijn er in alle soorten en maten. Wij zijn voor een brievenbus geslaagd bij de Lidl (€29,- incl verzenden). De meeste bussen zijn een stuk duurder. Als je geen brievenbus hebt, kan het zijn dat de postbode niks bezorgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Zuinigeman, ik ben zeer benieuwd naar het vervolg van het kunststofkozijnen verhaal. Buurman en Buurman deel 3! De verbouwingen zijn heel interessant om te volgen omdat dat vaak een moneypit is, waar eindeloos geld ingestort kan worden. De deur ziet er goed uit en zorgt voor lekker licht binnen. Ga zo door :-) Groetjes, L.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De nieuwe deur geeft vast veel meer licht in huis stel ik me zo voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig komen jullie er samen wel uit, stel je voor dat je niet meer samen door één deur kan!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie nieuwe voordeur. Let alleen wel op dat je niet op elk hr++ glas stickers kan plakken. Vaak vervalt je garantie dan. Wij hebben laatst de ramen vervangen naar hr ++ en toen is ons specifiek verteld dat je er geen stickers op mag plakken.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken