Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

12 december 2017

Nieuwe groepenkast gekocht

Nieuwe groepenkast gekocht

Vriendlief heeft een nieuwe groepenkast gekocht voor in de meterkast. Deze nieuwe groepenkast heeft ook extra aardlekschakelaars en er kunnen meer groepen in.

Onze buren schuin tegenover hebben ook dezelfde groepenkast al ons en hierop hebben ze een inductiekookplaat op aangesloten maar die groepenkast kon dat niet aan en ging smeulen.

Voordat wij onze nieuwe inductie kookplaat gaan kopen, moet er eerst een nieuwe groepenkast geplaatst worden. Zodat wij veilig kunnen koken op inductie en veilig kunnen wonen.

Dan maar liever geld uitgeven dan dat ik ga beknibbelen op veiligheid. De nieuwe groepenkast kostte 288,95 euro. Dit is een groepenkast van ABB met een kookgroep en 7 groepen. En vriendlief (werkt in de elektra) en gaat dit zelf vervangen, dat scheelt toch wel weer geld.
 1. Manlief hier is ook handig met electra. Vroeger die studie gevolgd, is later een andere kant op gegaan in de HBO+sector, maar kan nog wel het boeltje aansluiten en onderhouden... Enige dat we niet zelf doen is loodgieterswerk... Wel bijv. ketel verhangen, maar altijd met hulp van een echte loodgieter. Alleen verwarmingen ontluchten we zelf...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Manlief is ook erg thuis in elektra.
  Is soms best wel makkelijk.
  Hij is eigenlijk goed in de meeste klussen die in en om huis moeten gebeuren.
  Hij heeft 7 jaar geleden ook een nieuwe groepenkast geplaats.
  Het scheelt echt enorm veel geld als je veel zelf kunt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet niet hoe groot jullie woning is en welke apparatuur er allemaal is, maar 7 groepen en een kookgroep is een beetje magertjes naar mijn idee. Alleen voor de wasmachine, droger, oven en vaatwasser heb ik dus al 4! groepen, n dan is het soms alsnog oppassen als bijv. de Magnetron tegelijk aangaat. Zeker als er ooit zonnepanelen komen en je wil gaan verwarmen met stroom zou ik voor meer dan 7 groepen gaan. Vriendlief lijkt mij daar handig genoeg voor om dat aan te passen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 7 groepen en 2 groepen voor de inductiekookplaat. 9 groepen totaal.

   Verwijderen
 4. Ik was ook aan het kijken naar inductie maar ik struikel over de hoge prijs plus de extra groepen elektra. En dan nog moet de verhuurder ook toestemming geven. Voorlopig blijf ik dan maar op gas koken.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken