Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

11 juni 2018

Moestuin maandag | Een nieuwe schutting

Moestuin maandag | Een nieuwe schutting

Afgelopen vrijdag 8 juni is bij ons de schutting, betonpalen en platen met houten schutting delen, geplaatst op de erfgrens met de buren. Deze schutting had ik eind maart besteld en door drukte kon het pas afgelopen vrijdag geplaatst worden.

Vriendlief was thuis en heeft de mannen voorzien wat koffie/thee en frisdrank en de buurman voor een broodje kroket. De twee mannen die aan het werk waren zeiden al dat ze dat niet vaak mee maakten.

Zelf aan het werk
Ik was aan het werk en daardoor kon ik niets in de gaten houden en ik ben toch wel een controle freak. Vriendlief stuurde een foto aan het einde van de middag net nadat de werkmannen naar huis zijn gegaan. Daarin zag ik dat de schutting te kort was!


Schutting 1 meter te kort
Ik had maar liefst 12,5 meter schutting besteld (staat op de factuur) en bij thuis komst heb ik het gelijk na gemeten en was de schutting 11,5 meter en per meter schutting kost het 72,50 aan materiaal. De mobiele pinautomaat was stuk dus moest het geld handmatig overgemaakt worden via de bank.

1 meter niet betaald
Ik ga natuurlijk niet 1 meter extra betalen terwijl ik deze niet geplaatst is de tuin en heb ik 72,50 euro ingehouden. Ik had gebeld om 16:30 uur om het uit te leggen maar ze namen de telefoon niet op pas maandag weer.

Heb ik ze gemaild en gezegd dat ik 1 meter schutting te kort kom en deze niet betaal nadat het alsnog geplaatst wordt. Redelijk lijkt mij. Afwachten tot maandag als ze alsnog de schutting komen afmaken.


Foutje
Dat het fout is gegaan komt doordat de buurman een schutting bij besteld heeft om zijn tuin af te sluiten en hij wilde geen 12,5 meter maar in zijn tuin kwam 11,5 meter uit. Daardoor heb ik nog een stukje schutting wat niet af was. Vriendlief had geen zin om het precies na te meten tijdens de werkzaamheden en dacht da tik dat met de buurman had overlegd en dat het 12,5 meter zou zijn.

Zo zie je maar weer dat als je het zelf regelt er ook beter zelf bij kan zijn. Goede les voor de volgende keer. Op het ene puntje na zijn wij dik tevreden over onze nieuwe schutting in de tuin.
 1. Netjes! Ik ben benieuwd wat je er tegenaan gaat zetten!
  Hoop dat het laatste metertje ook snel komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op zich heeft de buurman gelijk, als er 11,5 meter gezamenlijke erfafscheiding is, betaalt hij daarvan de helft. De rest is voor jouw kosten.
  Het ziet er netjes uit. Nu heb je wat meer privacy.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg fraai hoor is dat beton of composiet ? Sjiek de friemel :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken