Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

10 juli 2018

Een geld buffer van 6000,- euro

Een geld buffer van 6000,- euro

In maart van dit jaar had ik een geldbuffer van maar liefst 5000,00 euro. Voor sommigen lezers op Zuinigeman is het heel veel geld en voor andere lezers niet.

Als je mij al een tijdje volgt is het vroeger wel eens anders geweest en gaf ik mijn geld uit als water en zat flink in de schulden.

Weinig geld gespaard
De laatste maanden, april en mei had ik totaal 670,00 euro gespaard want voor mij is dat niet veel,  normaal gesproken spaar ik meer per maand. Dat komt doordat er een aantal grote aankopen gedaan werden zoals de schutting, beukenhaag en fruit bomen en daardoor kon ik minder sparen.

Natuurlijk had ik het een beetje ingecalculeerd en had ik in mijn achterhoofd dat ik mijn spaar bedrag per maand weer in ga halen. Dat heb ik eind juni gedaan door een groot gedeelte van het geld van de inkomstenbelasting over te boeken naar mijn spaarrekening.


Gemiddeld 570,00 euro per maand
Door deze aanvulling heb ik over de eerste 6 maanden van dit jaar, 570,00 euro per maand gespaard. Dit is 35,6% van mijn maandsalaris. Hier ben ik uiteraard blij mee. Langzaam aan groeit mijn spaarrekening, maar aan mijn geld buffer van 5000,00 euro kom ik alleen in nood aan!

Het overige, 1000,00 euro kan gebruikt worden voor aanpassingen aan het het huis zoals dubbelglas laten plaatsen en de tuin laten opknappen.

Lees ook eens: Hoe ik elke maand veel geld kan sparen?


Verschillende spaarrekeningen
De 5000,00 euro heb ik bij een andere bank geparkeerd staan zodat ik er niet al te makkelijk bij kom. Duurt minstens 1 dag voordat het overgeboekt is naar mijn lopende rekening, het is meer een psychologisch dingetje om mijzelf voor de gek te houden, al was dat vooral in het begin van het sparen.  Deze spaarrekening groeit wel met 100 euro per maand, daardoor word mijn noodbuffer elke maand iets meer.

Van de 570,00 euro dat ik elke maand spaar, daarvan gaat 470,00 euro naar mijn spaarrekening bij de Rabobank, waar wij ook onze lopende betaalrekeningen hebben.

Hoeveel geld heb jij op de spaarrekening staan en houdt je achter de hand?
 1. Ik streef altijd naar minimaal 10.000 op mijn spaarrekening. Maar het liefst voldoe ik aan de norm van 6 x wat je per maand nodig hebt als buffer.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het liefst heb ik 15000, vraag me niet waarom daar voel ik me veilig bij.
  Consumindersingle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ons streven is 60 k...als ZZP er overleven we ook graag de volgende crisis...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er staat bijna 25.000 euro op de spaarrekening, maar eind van de week worden er zonnepanelen geplaatst, dus dan gaan er weer aardig wat euro's af. Rika

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt goed! Hier op dit moment nog geen buffer (ja 60 euro). Wel ben ik bezig om diverse spaarrekeningen te gaan vullen. Zo heb ik al geld staan om 6 maanden mijn deel van de huidige hypotheek te kunnen betalen. En nu ga ik beginnen met een verhuispotje (verhuizing zelf en klussen in het nieuwe huis) en op een andere rekening 1 maand de volledige hypotheek kunnen betalen voor wanneer we het nieuwe huis gekocht hebben. Omdat je altijd wel minimaal 1 maand dubbele lasten hebt. Dus langzaam maar zeker aan het opbouwen hier!
  De buffer wil ik om te beginnen eerst naar 1500 brengen en daarna 3500 en als ik dat bereikt heb kijk ik weer verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor mijn situatie (samenwonend in huurhuis, geen auto, geen kinderen, tijdelijk contract op werk) voelt €7500 goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben momenteel ongeveer 14 duizend achter de hand op spaarrekeningen. Hiervan is 2.5 duizend bestemd voor de volgende jaarbetaling van de ziektekosten. Verder is 5 duizend bestemd voor aflossing van de studieschuld van V. De rest is echte noodbuffer. En die moeten we binnenkort helaas gaan aanspreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We hebben meerdere buffers 1 voor het huis staat nu op 3000 euro, 1 grote buffer van 37000 euro en nog een buffer van 9500 euro voor eerder met pensioen te gaan. Zelf nooit verwacht dat ik zover zou komen. Maar mijn houding naar spullen en uitgeven is duidelijk veranderd. Ik koop graag wat vrijheid en rust zoals ik het noem.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken