Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

25 februari 2018

Waarom rood staan op de betaalrekening stopzetten?

Waarom rood staan op de betaalrekening stopzetten?

Een aantal jaar geleden stond ik ook elke maand 1000 euro rood op de betaalrekening. Ik was blij dat ik elke maand, 24 uur lang zwarte cijfers had op mijn betaalrekening.

Want na die 24 uur in de zwarte cijfers kon ik daarna weer tot 1000 euro rood staan (ook wel roodstand genoemd) op de betaalrekening.

Als je het bovenstaande leest dan kan dit natuurlijk niet jaren lang goed gaan. Want geld wat er niet is kan je ook niet uitgeven!

Minder geld uitgeven
Door niet meer uit eten te gaan, geen vakanties meer te nemen en niet meer naar de club/kroeg gaan. Scheelde heel veel geld op jaar basis en door middel van een kastboekje bij houden, ben ik uit de roodstand gekomen.

Roodstand stopgezet op betaalrekening
Ook met de vakantiegeld in mei kon ik mijn roodstand op de betaalrekening mooi wegwerken. Nadat ik niet meer rood stond op de betaalrekening en zwarte i.p.v. rode cijfers zag op mijn betaalrekening, heb ik rood staan op de betaalrekening stop gezet en opgeheven. Ook betaal je veel geld als je rood staat op je betaalrekening. Het is gewoon zonde om rood te staan.


Het is niet alleen goed voor je betaalrekening als je in de zwarte cijfers zit, maar je gaat je ook lichamelijk en psychisch beter voelen. Je hebt niet meer de gedachtes hoe haal ik de volgende maand? En hoe kom ik deze maand nog rond? Een hele geruststellen en dat ik ook wat waard.

Heb jij wel eens rood gestaan op de betaalrekening?
 1. Neen, wij hebben nog nooit in het rood gestaan....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee eigenlijk niet, gebeurd wel eens dat er een rekening afgeschreven wordt en er te weinig geld op de lopende rek staat maar dat vul ik dan meteen weer aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, dat kost me veel te veel geld!
  Als jij gaat uitrekenen wat die roodstand je gekost heeft,dan schrik je je waarschijnlijk rot!
  Gelukkig ben je tot inkeer gekomen en heb je de mogelijkheid om rood te staan opgeheven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aanvulling: bij mijn bank (ASN)kost rood staan 9% rente.
   Bij sommige banken is het rentepercentage nóg hoger!

   Verwijderen
  2. Het heeft mij heel veel geld gekost. Denk wel over de duizenden euro's.

   Verwijderen
 4. Precies zoals bij jou maar dan 500 euro.
  Toen ik hoorde over BKR registratie heb ik het direct opgelost en roodstaan stop laten zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een tijdje rood kunnen staan toen ik een nieuwe rekening opende. Toen ik erachter kwam meteen aangepast. Ik vind het een eng idee; je bent dan de controle kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken