Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

23 april 2018

​Moestuin maandag | Groene beukenhaag geplant in de tuin

​Moestuin maandag | Groene beukenhaag geplant in de tuin

In 5 uren, in twee dagen tijd hebben wij de Fagus sylvatica 'Groene Beuk' half april geplant die ik enkele dagen eerder gekocht had. Wat een werk hoor om 140 planten te planten op een rechte stuk van 25 meter.

De zijkant van onze hoekwoning is van voor tot achter 25 meter lang. Een schutting is op dit moment te duur om te plaatsen en daarvoor hebben wij eerst gekozen voor een beukenhaag. Kosten 133 euro i.p.v. duizenden euro's. Gelukkig had ik januari en februari al onze oude hekwerk gesloopt, waar nu de beukenhaag geplant is.


Anti-worteldoek
De tuin aan de voorkant van het huis, zijkant en achterkant is voorzien van anti-worteldoek. Handig zou je zeggen, maar als dit er al 30 jaar ligt onder de tegels en op de erfgrens dan is het minder leuk. Het worteldoek was helemaal geworteld met planten, wortels van bramen, siergrassen enzovoort.

Hierdoor moest ik 30 cm breed vanuit de erfgrens eerst de tegels eruit halen, toen de anti-worteldoek met een mes eerst door midden snijden en dat viel niet mee. Je zou denken even snijden en klaar maar door aarde, wortels en het doek was het 10 a 15 cm hoog geworden wat verwijderd moest worden over 20 meter. Niet zo'n leuke klus.

Groene Beukenhaag
Omdat het bovenstaande al moeilijk was had ik geen zin om een geul te graven voor de beukenhaag. Eigenlijk moet je een geul graven en daarin de planten zetten en dan zand er weer over met extra aarde. Ik heb met een grondboor 140 gaten geboord en hierin de beukenhaag gezet.


Dit klusje is geklaard
Gelukkig staat de beukenhaag nu over 25 meter geplant is de tuin en is dat klusjes geklaard. Een mooie erfafscheiding staat er nu, alleen jammer dat er van de week nog kinderen door de beukenhaag liepen en zo een stukje door onze voortuin te lopen om nog geen 2 meter af te snijden. Toen ik het zag klopte ik gelijk op het raam dat we dat niet doen.

Op weg naar een eetbare tuin
In moestuin maandag ga ik elke week een blog bericht schrijven over onze toekomstige moestuin/ eetbare tuin. Waar ik 2 weken geleden nog schreef over de chaos in onze tuin, zie ik de tuin met de week mooier worden!

Ook druk bezig in de tuin met het mooie weer?
 1. Oef wat een werk.Gelukkig had je mooi weer.Inderdaad, het voordeel van de tuin opknappen is dat je het ziet veranderen.
  Wat een mooie witte kat staat erop de foto!

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig! Het wordt al wat! Wij plantten afgelopen weekend de Taxushaag. O.a. om de buurkinderen te belemmeren door de tuin te lopen. Heeft niet gewerkt constateerde ik net. Vreemd hè. Ik was alleen te laat met kloppen. 😉 Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje 140 planten! dat is inderdaad niet niks. Fijn dat ze er nu in zitten. Ik heb afgelopen woensdag ook voor het eerst weer in de tuin gewerkt. Voor mij is dat toch vooral een verplicht nummer...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat was een intensief klusje. T begin is er! Ik ben benieuwd hoe het eindresultaat gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken