Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

3 juli 2018

Inkomsten belastingaangifte 2017 ontvangen

Inkomsten belastingaangifte 2017 ontvangen

Terwijl vriendlief eind mei al een brief ontving van de belastingdienst dat zijn inkomstenbelasting begin juni werd overgemaakt naar zijn rekening,  daardoor dacht ik dat ik het ook snel zou ontvangen.

Wij hebben immers het samen ingevuld bij de belastingman. Maar nee hoor ik mag blijven afwachten.


Mijnoverheid
Af en toe ging ik inloggen bij de belastingdienst en daarin stond " voor 1 juli ontvangt u bericht van ons".  Op mijnoverheid stond ook geen nieuw bericht, maar 28 juni kreeg ik een brief op de deurmat van de belastingdienst met daarin de definitieve aanslag 2017 en dat ik geld ontvang.


Eurootjes naar de spaarrekening
In de brief stond vermeld dat het te ontvangen geld binnen 1 week overgemaakt zou worden, maar ik had het dezelfde dag nog op mijn rekening. Een mooi bedrag heb ik gekregen en een gedeelte van de eurootjes die ik ontvangen hebt, gaan naar de spaarrekening.

Hebben jullie al de definitieve aanslag 2017 ontvangen? En wat hebben of gaan jullie er mee doen?
 1. Waaw, het gaat vlug bij jullie om een terggave van de belastingen op je rekening te ontvangen ! Als we in Belgie ons aanslagbiljet van de belastingsdienst met de berekening van de belastingen ontvangen en een teruggaven hebben duurt het nog tot het einde van de derde maand na de datum van berekening van de aanslag.....
  Wie moet bijbetalen en geen teruggave krijgt, heeft natuurlijk geen drie maanden betalingsuitstel....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 02 Maart aangedaan en mijn (definitieve) aanslag eind april ontvangen (dagt. 01 mei). Helaas mag ik elk jaar bijbetalen (luxeprobleem, dus heb geen medelijden). Vreemd dat je geen bericht hebt ontvangen via Mijnoverheid, heb je wel aangevinkt dat je digitaal post wilt ontvangen van de Blauwe enveloppenfabriek?
  m.vr.gr.,
  CvP

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben eind mei bericht gehad en binnen paar dagen stond het geld op de rekening. We hebben de vaste buffer ermee aangevuld en de rest op de lopende spaarrekening gezet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had uitstel van aangifte aangevraagd en het formulier pas half juni ingevuld. Geen idee,hoe lang de afwikkeling nu gaat duren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig al ontvangen ja! Het was maar 172 euro, maar ik heb het toch mooi naar een van de spaarrekeningen gezet, want daar had ik wat geld van geleend om mijn nieuwe bed de maand ervoor te kunnen betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat duurde dan nog best wel lang! Ik had op de eerste dag mijn aangifte ingevuld en had het geld 8 mei op de rekening. Dat was een stuk sneller dan vorig jaar, toen het ook tot eind juni duurde.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken