Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

26 februari 2018

​Sparen: Hoe ik elke maand veel geld kan sparen?

​Sparen: Hoe ik elke maand veel geld kan sparen?

Voordat je kan sparen moet je wel elke maand geld overhouden nadat je alle vaste lasten betaald hebt. Wat over is kan je dan gaan sparen.

Het kan ook zijn dat je elke maand tekort komt en dat er meer geld uit gaat dan er binnen komt. Dan moet je toch echt gaan besparen op al je uitgaven.

Besparen op vaste lasten
Je kan besparen op je vaste lasten zoals je alles in 1 pakket, gas en stroom door over te stappen, goedkopere verzekeringen of verzekeringen schrappen, besparen op de boodschappen, van A merk naar eigen merk van de supermarkt.
De een kan 10 euro per maand sparen en een ander kan wel 1000 euro per maand sparen. De meeste mensen beginnen vaak met een klein bedrag per maand sparen.

Besparen is sparen
Stel je spaart 10 euro per maand en elke maand kan je 20 euro besparen op je vaste lasten. Als je deze 20 euro ook weer gaat sparen dan spaar je 30 euro per maand. En zo kan je steeds verder gaan met besparen en daarmee sparen.

Zo spaarde ik 2 jaar geleden nog 50 euro per maand en nam ik ook wel eens wat op. Maar daarna ben ik steeds met kleine besparingen meer gaan sparen. Met het spaargeld heb ik weer grote schulden afgelost zoals een studie schuld, hypotheekvoordeelKrediet en een krediet van de Wehkamp.
Door deze schulden af te lossen hield ik weer extra geld over. In het begin spaarde ik het geld op en als ik weer paar honderd euro had gespaard dan ging het hupsakee weer geld richtingen de schulden.

Extra aflossen na aflossen schuld
Nadat ik een schuld heb afbetaald, ging ik ik het maand bedrag sparen dat ik normaal toch kwijt was aan de aflossing van mijn schuld.

Na 2 jaar besparen en het aflossen van schulden, spaar ik nu maandelijks 570 euro per maand! Dit is meer dan 35% van mijn inkomen wat ik kan sparen. Dat is een groot verschil in 2 jaar tijd.

Ook betaal ik mijzelf eerst uit in het Engels heet het pay yourself first. Begin met een klein bedrag sparen en begin met besparen op vaste lasten en het aflossen van schulden, zo kan jij ook elke maand veel geld sparen!

Kan jij ook elke maand sparen? & hoeveel geld spaar jij elke maand?
 1. Heel wisselend, maar ik probeer toch altijd zeker €100,- over te maken aan het begin van de maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je maakt een erg goede progressie daar! Zit je nu met je uitgaven op een stabiel en comfortabel niveau? Want dan kan je straks elke extra euro die je meer gaat verdienen ook sparen, wat voor een nog betere savings rate zorgt.

  Ik spaarde in het begin van mijn carrière, toen ik nog thuis woonde, zo'n 80% van mijn inkomen. Toen ik mijn huis kocht ging dat naar 10-15%. De laatste twee jaar heb ik dat omhoog gekregen naar zo'n 30% door meer te verdienen. Komende maand begin ik in mijn nieuwe baan en door het gestegen inkomen verwacht ik zo ongeveer 40-45% te kunnen gaan sparen (met bonussen en belastingteruggave meegerekend). Dat komt omdat ik stabiel leef, en niet meer geld nodig heb om luxer te gaan leven. Elke extra euro kan daardoor gespaard worden en rendement opleveren. Zo wordt de sneeuwbal groter en groter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij sparen tegenwoordig zo'n 500,- per maand sinds we de schuld afgelost hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het echt een prestatie van je! Wij sparen wel elke maand (de ene maand meer dan de andere maand), maar er komt bij ons ook meer binnen en dan is het natuurlijk wel makkelijker.
  Dus complimenten van mij :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker bezig hoor. In 2 jaar tijd van €20 per maand naar ruim €500 per maand. Mooie progressie. Zou je over 2 jaar dan op €1000 per maand zitten? Dat zou toch geweldig zijn :)

  Wij zelf sparen momenteel zo'n €1570 gemiddeld over de afgelopen 9 maanden. Dat is inclusief standaard aflossing en extra aflossing op de hypotheek. De ene maand is het veel meer dan de andere maand, maar over 9 maanden kan je een goede indruk krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ivm wisselende inkomsten sparen we elke maand een wisselend bedrag. maar we leven wel van een vast bedrag per maand. juist door overzicht in inkomsten en uitgaven is dit mogelijk idd! loonstijgingen/inkomstenstijgingen zien we dus op onze spaarrekening ipv aan onze uitgaven ;)
  langzamerhand zijn er wel uitgaven bijgekomen die niet perse noodzakelijk zijn zoals investeren of extra aflossen bij duo. deze kosten zijn uiteraard te schrappen mochten er ingrijpende zaken veranderen in de inkomsten. maar voor nu zijn de inkomsten en uitgaven en t sparen enorm in balans en precies zoals we t hebben willen :D
  als ook alle reserverings/spaarpotjes gevuld zijn hoop ik man over te kunnen halen om ook extra te gaan aflossen op de annuitaire hypotheek ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik sluis standaard zoveel mogelijk geld door naar de spaarrekening. Dat is toch wel elke maand een keer. Hoeveel het is weet ik dan weer niet.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schitterend spaarpercentage, mooi bezig!

  Wij zaten het laatste halfjaar van 2017 op gemiddeld 49%, ik verwacht dat we dit kunnen blijven volhouden (al was deze februari wel een iets minder geslaagde maand...), ik tel hierbij mijn aflossingen/extra aflossingen trouwens wel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat tel ik nog niet mee de aflossingen van de hypotheek in mijn spaar percentage.

   Verwijderen
 9. Sinds januari lukt het om, naast een aflossing van 400 op mijn studieschuld, ook 1000 euro te sparen. Het is tot nu toe in stapjes gegaan, door meer te verdienen maar dezelfde levensstijl aan te houden. Een paar jaar geleden deed ik 400+600 en vond dat al een prestatie, in de loop van vorig jaar 400+800, maar omdat een aantal posten helemaal weg zijn gevallen kost het minder moeite om meer opzij te zetten.

  Bepaalde dingen wil ik volgend jaar wel weer gaan doen, maar ik denk dat door bepaalde posten (half)jaarlijks te maken in plaats van maandelijks ik dit ook in 2022 wel vast kan houden. Kleding bijvoorbeeld kan ik twee keer per jaar kopen, zodat het bewuster gaat; ik kan wel inschatten wat ik komend seizoen nodig heb. Dat geldt eigenlijk ook voor spullen in huis, hobbyspullen en elektronica. Met dingen als horeca is dat wel een beetje een uitdaging, maar in december en januari heb meestal minder behoefte om uit eten te gaan omdat we al veel bij elkaar thuis afspreken. Voor de zomer heb ik inmiddels ook al enkele picknickplekken ontdekt.
  Ik zal sowieso minder onderweg zijn dan in 2019 en kan vaker zelf iets te eten meenemen.


  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken