Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

30 april 2018

Moestuin Maandag | ​Lei-fruit bomen gekocht en geplant in de tuin

Moestuin Maandag | ​Lei-fruit bomen gekocht en geplant in de tuin

Aangezien deze rubriek gaat over de moestuin en ik nog niet geschreven heb over moestuin gerelateerde zaken, komt het er nu van. Net nadat ik de beukenhaag geplant had, heb ik 3 lei-fruit bomen online gekocht.

In Rotterdam had ik namelijk 2 appel lei-fruit bomen. En ik vond lei-fruit bomen zo leuk staan dat ik ze nu weer gekocht hebt.

Lei-fruit bomen in de tuin
Omdat al veel lei-fruit bomen in het begin van april waren uit verkocht heb ik de volgende halfstam lei-fruit bomen gekocht:

1 appelboom
Malus domestica 'Elstar' - halfstam lei-vorm

1 perenboom
Pyrus communis 'Doyenne du Comice' - halfstam lei-vorm

1 pruimenboom
Prunus domestica 'Mirabelle de Nancy' - halfstam lei-vorm


Na levering heb ik ze gelijk in de tuin gezet met behulp van vriendlief, die absoluut geen groene vingers heeft. Deze bomen groeien door totdat ze tussen de 2 a 2,5 meter hoog zijn. Maar daar gaan nog jaren overheen.

Zelf had ik liever wat meer appel bomen in de tuin gehad, maar deze waren niet meer in voorraad, ik blijf aan het zoeken in tuincentrums voor mooie lei-fruit bomen.


Rond de 2 meter hoog
Op dit moment zijn alle fruit bomen die ik gekocht hebt, rond de 2 meter hoog. De bomen hebben 2 functies voor mij, het geeft fruit en het geeft beschutting in de tuin. Zodat wij wat meer privacy in onze tuin hebben. De houten palen ter ondersteuning moeten nog geplaatst worden, zodat ze mooi recht staan en keurig op een rij staan.

In Rotterdam duurde het 2 jaar voordat de eerste appels geoogst konden worden. Kort na de eerste oogst gingen wij verhuizen. Ik hoop dat ik dit jaar al wat fruit kan oogsten uit onze moestuin.

(Op volgorde appel, peer en pruimenboom)

Wat zijn de kosten?
Een mooie moestuin kost namelijk geld en het begin is nu gedaan door de eerste fruit bomen neer te zetten. Kosten van deze 3 lei-fruit bomen en 3 boombanden 109,50 euro.
 1. In mijn vorige woning had ik ook eigen teelt, een kas met tomatenplanten, ijsbergsla, bloemkool etc.. leuk, lekker, goedkoop en natuurlijk onbespoten.
  Ik heb het in dit huis 1 jaar gedaan, maar op een of andere manier is de klad er in geslopen.. haal net zo makkelijk ff tomaten of ijsbergsla :-/
  Nouja misschien volgend jaar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zien er mooi uit! we hopen dit jaar voor het eerst peren van onze leiboom te krijgen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er leuk uit, geeft privacy en er groeit straks ook nog fruit aan. Goede aankoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er goed uit. Wij hebben ook diverse fruitbomen: peren, appel en kersen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken