Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

6 maart 2018

Geld vloog er weer uit vorige maand

Geld vloog er weer uit vorige maand

In februari vloog het geld er weer uit zoals allerlei kleine spullen voor het repareren van de afvoer van de wasmachine, een lekkende dop van de cv ketel, nieuwe raambekleding voor de slaapkamer, al deze kleine bedragen maakt een hoog bedrag.

Wat ook een hoog bedrag is geworden, zijn de gemeentelijke belastingen een bedrag van ongeveer 700 euro. Je kunt het per maand betalen maar daar hebben wij geen zin in. Het hele bedrag hebben wij in 1 keer betaald en dan zijn wij daar weer een jaar van af.

Ondanks dat wij grote bedragen per maand uitgeven, kan ik nog steeds sparen zoals ik dat de laatste maanden heb gedaan. De laatste maanden vliegt het geld wel uit onze portemonnee, zoals de aanschaf van een nieuwe combi-oven, nieuwe inductiekookplaat, en een nieuwe mechanische ventilatie allerlei spullen wat wij noodzakelijke vinden.


Fiftyfifty
Als wij duurdere producten kopen / of zoals de gemeentelijke belastingen dan delen wij het bedrag, 50% betaald vriendlief en 50% betaal ik zelf. Ook omdat wij ongeveer het zelfde verdienen. Soms heeft vriendlief een paar euro meer verdient dan ik en soms heb ik weer een paar euro meer verdient dan vriendlief, daarom delen wij alles door de helft.

Als wij de gemeentelijke heffingen niet betaald hadden deze maand dan hadden wij bijna 1 maand salaris kunnen sparen.

Hoe doen jullie dat als er grote bedragen betaald moeten worden?
  1. Ik betaal dat soort vervelende bedragen ook altijd het liefst maar in 1 keer. Dan ben ik er maar vanaf. Mijn man niet. Die wacht altijd zo lang mogelijk.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken