Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

4 februari 2018

WOZ waarde is bekend € 40.500 minder dan taxatiewaarde

WOZ waarde is bekend € 40.500 minder dan taxatiewaarde

Wij waren al erg benieuwd naar onze gemeentelijke belastingen, uiteindelijk kregen wij eind januari een digitale bericht van mijn.overheid.nl dat onze gecombineerde aanslagbiljet klaar stond van de gemeente.

Toen ik inlogde schrok ik wel even en viel nog net niet van mijn stoel, onze WOZ waarde was 40.500 euro minder dan het taxatierapport in juli 2017 en wat wij voor onze woning betaald hebben.

Uiteindelijk na goed lezen gaat de gemeente uit van de waardepeildatum 01-01-2017 (naar de toestand per 01-01-2017). Toen hadden wij de woning nog niet gekocht, maar was onze huidige woning nog niet verbouwd en volledig gerenoveerd aan de binnenkant.

Begin januari kregen wij nog een brief van de gemeente en waren wij verplicht om een taxatierapport te sturen van onze woning en een vragen formulier in te vullen.

De juiste taxatiewaarde (2 x getaxeerd) van onze woning staat ook in het taxatieverslag van onze gemeente.

Volgend jaar zal de waardepeildatum op 01-01-2018 zijn en hopelijk is ons huis dan meer waard en betalen wij ook meer OZB (onroerendezaakbelasting) aan de gemeente.

In vergelijking met de WOZ-waarde op 01-01-2016 was de waarde nog 4.000 euro minder dan op 01-01-2017.

Heb het even uit gerekend het scheelt voor ons dit jaar aan onroerendezaakbelasing 78,10 euro.

Hebben jullie al een brief ontvangen van de gemeente belastingen? En is jullie WOZ-waarde gedaald of gestegen?
 1. Ik zou blij zijn met zo'n verlaging! Scheelt OZB en het eigen woning forfait bij de aangifte IB.
  Een paar jaar geleden ging de WOZ waarde met ongeveer dit bedrag omhoog en ik heb direct bezwaar ingediend en gelukkig is het weer verlaagd.
  Ik zie de WOZ waarde niet als bepalend voor de echte waarde van mijn huis bij een eventuele verkoop. Bovendien blijf ik er nog een hele lange tijd wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je wilt verkopen kun je beter een hogere WOZ hebben dan een lagere. Kopers krijgen dan makkelijker een hypotheek los bij de bank. Voor die paar tientjes per jaar het zeker waard. Weet je zeker dat je niet weggaat, dan kan bezwaar maken nooit verkeerd zijn!

   Verwijderen
 2. Wij hebben de brief nog niet gehad, maar bij mijn vorige huis zat er ook een enorm verschil tussen de waarde en de WOZ-waarde. Zelfs als ik van de verkoopprijs uitga (en dat vond ik eigenlijk onder de waarde, maar dat is natuurlijk ook persoonlijk), dan scheelde dat 25%!

  Maar goed, ik vond het wel prima. Dat leverde immers ook lagere lasten op. En bij de verkoop maakte het 0,0 uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nog niets vernomen. Ben ook benieuwd, het zal ons eerste volledige jaar zijn in deze woning. Dus ik heb er ook helemaal geen ervaringen mee. Zodra er wat bekend is zal dit wel op mijn blog verschijnen!

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken