Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

21 mei 2019

Gas en energieverbruik | April

Gas en energieverbruik | April

In de maand April hebben wij minder stroom en gas verbruikt, af en toe ging de verwarming nog eens aan omdat het nog wel eens koud was in de woonkamer 16,5 graden is gewoon iets te fris voor ons.

Wij vinden het prettig als het tussen de 19 en 20 graden is in de woonkamer en als de zon flink schijnt in de ochtend word het nog wel eens 20,5 a 21 graden. Nu is het avond terwijl ik dit schrijf is het in de woonkamer 19,5 graden en voelen wij ons daar prettig bij en als ik het een beetje koud krijg dan lig ik lekker op de bank met een dekentje.

Even terug naar onze energieverbruik in de maand april. Wij hebben 47 m3 verbruikt aan gas, in de maand maart was het verbruik nog 131 m3. Onze gas verbruik is gedaald met maar liefs 62%. Onze stroom verbruik is ook gedaald met 6%, in maart verbruikten wij 263kWh en in april hebben wij 246kWH verbruikt.


April - Maandag 1 april tot dinsdag 30 april 2019.
Onze stroomverbruik : 246,0 kWh
Onze gasverbruik: 47,0 m3

Kosten volgens de app van Greenchoice 79,- euro in de maand april een daling van 41% in vergelijking met de maand maart in 2019.

Hoeveel gas en stroom heb jij verbruikt in de maand april?

 1. Wauw, dat is echt een grote daling zeg! Komt dat door de verandering in het weer?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gas ging terug van 267 naar 105, een daling van 61%. Dat ligt echt aan het weer! Elektriciteit ging terug van 232 naar 179, een daling van 23%. Ik heb zomaar het idee dat onze heteluchtverwarming ook heel veel elektriciteit opsnoept, die paar lampjes die minder aan gaan lijkt me het verschil niet te maken! Voor de winter gaat de heteluchtverwarming eruit en komen er radiatoren, ben ik heel blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 41m3 Gas, dat is minder dan mijn gemiddelde van 54m3 voor de maanden april. Zal komen door minder koude dagen.
  30kWh Elektrisch. Sinds ik een zuinigere koel/vriezer heb is dat voor de zomermaanden t/m september normaal.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken