Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

4 juni 2018

Moestuin maandag | 2 zuilfruit bomen gekocht

Moestuin maandag | 2 zuilfruit bomen gekocht

Wij waren aan het winkelen bij een bouwmarkt. Toen zag ik appel zuilfruit bomen staan, precies dezelfde bomen als de zuilfruit boom die ik bij de kweker gekocht had.

Ik heb 2 zuilfruit bomen gekocht voor de prijs van 20,78 euro scheelt 50% dan bij de kweker. En het is ook het zelfde merk en naam plaatjes.  Hieronder informatie over de appel zuil fruit bomen die ik gekocht hebt.


Malus domestica 'Gold Sensation' of Zuilappel 'Gold Sensation'
Het is een kruising van de appelrassen Wycik ( voor de zuilvormige groeiwijze) en Golden Delicious( voor de smaak).

Malus domestica 'Green Sensation' of Zuilappel 'Green Sensation'
Het is een kruising van de appelrassen Wycik ( voor de zuilvormige groeiwijze) en Granny Smith( voor de smaak).


Ballerinabomen, Minitrees, Kolomfruitbomen
Zuilfruit bomen worden ook wel Ballerinabomen, Minitrees, Kolomfruitbomen genoemd. Het zijn appelbomen die puur verticaal groeien en dus geen zijtakken vormen.

Deze bomen vormen een soort pilaar in de tuin waar rondom appels groeien.  Deze bomen geven ondanks de geringe ruimte die ze in beslag nemen (ongeveer 30 x 30cm. ) toch vrij veel en zeker ook lekkere appels.


Fruithaag maken
Daarom wordt er ook vaak voor gekozen om deze als haag aan te planten; de planten groeien niet de zijkanten op en vragen dus geen onderhoud.

Met deze zuilfruit bomen ga ik een fruithaag maken in onze tuin. Nu staan er 3 zuilfruit bomen op een rij, langzaam ga ik dit uitbreiden zodat het een echte fruithaag word.

Hebben jullie een fruitboom in de tuin of op het balkon?
 1. Ik ben zelf huiverig voor het kopen bij bouwmarkt en tuincentrum. Vanwege de bijen en beestjes, het gif op die planten. De goedkope planten van de bouwmarkt zitten vaak vol gif, die uit tuincentrum ook. Dus ik koop liever bij (biologische)kwekers(waar ik er ook op let,navraag doe)Ja soms is dat duurder, maar dan weet ik wel dat ik niks in de tuin haal wat slecht is voor de bijen. Maar als deze kweker goed is, heb je nu wel een koopje te pakken.
  Nog een budgettip, in het najaar zijn fruitbomen en bessenstruiken vaak goedkoper,dan moeten de tuincentra en bouwmarkten ruimte maken voor het kerstassortiment.

  Ik heb wat vragen naar aanleiding van de foto.
  Staan je boompjes niet erg dicht op elkaar? En weet je hoe die regenafvoer onder de grond eruitziet? Die pijp loopt onder de grond verder namelijk. Zit daar wel grond voor de wortel van de bomen, én wat als er een probleem met de regenafvoer is, kan je daar nog wel bij? Even uitzoeken misschien, je wilt later geen problemen met de regenafvoer, of slecht groeiende boompjes die met de wortels op een regenpijp botsen.Je kan de boompjes nu nog makkelijk ergens anders neerzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. is het mogelijk deze bomen in een bak op je balkon te plaatsen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die boompjes , lijkt me geweldig een fruithandel. We hebben hier allemaal halfstaande fruitbomen behalve 2 perenboompjes die zijn laag omdat grandpa daar eens met de grasmaaier overheen reed 😁 die perenboompjes kochten we ooit bij de groenteboer 2 voor een tientje ! Dit jaar bloeiden ze voor het eerst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihihi ik zie dat mn tablet er ” fruithandel" van heeft gemaakt k bedoel fruithaag natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, dat is een stuk goedkoper dan bij de kweker zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken