Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

2 september 2018

Waarom wij niet gaan investeren en of beleggen?

Waarom wij niet gaan investeren en of beleggen?

Op heel veel persoonlijke financiële blogs lees je verhalen over investeren en/of beleggen, maar wij, Vriendlief en Zuinigeman doen hier niet aan mee.

En dan denken jullie misschien waarom doen jullie daar niet aan mee? Simpel gezegd hebben wij het geld er niet voor. Ja inderdaad, wij hebben het geld er niet voor.


Onderhoud aan woning
Dat komt omdat wij sinds september 2017 een nieuwe woning samen hebben gekocht. Wij willen onze woning duurzamer maken en er is nog veel werk aan onderhoud aan deze woning en gebreken die opgelost moeten worden.

Zo hebben wij al een nieuwe groepenkast, inductiekookplaat, mechanische ventilatie, nieuwe oven met magnetronfunctie, nieuwe waterleidingen, opknappen tuin en nog vele andere kleine dingen die gedaan zijn in onze woning.

Binnen 1 jaar tijd hebben wij zoveel geld uitgeven aan onze woning dat wij ook nog geld achter de hand willen houden voor echte noodgevallen. Het geld gaat gewoon een keer op! Daarom doen wij niet aan beleggen en geld investeren in bijvoorbeeld crowdfunding.


Geld investeren in onze woning
En liever sparen wij onze geld, zodat wij er op elk mogelijk moment, bij onze spaargeld kunnen komen. Maar zelfs als wij wel (spaar)geld hebben om te gaan beleggen zouden wij dat zo 1,2,3 niet gaan doen. Omdat wij ons daar niet prettig bij voelen en het toch een beetje eng vinden, want stel je voor dat je geld op eens weg is.

Geld in stenen zitten
Daarom investeren wij liever onze geld in onze ''stenen'' woning, zodat eerst onze maandelijkse lasten verminderd kunnen worden. Dat willen wij gaan doen door middel van zonnepanelen op onze dak te plaatsen en op de eerste verdieping enkelglas door kunstofkozijnen en hr++ glas laten vervangen, zo wordt onze woning langzaam aan duurzamer.

Doe jij wel of niet mee aan investeren en of beleggen?
 1. Wij beleggen sinds kort wel, maar juist ook omdat die ruimte er nu is. Met kleine bedragen, om het eerst een beetje te leren kennen en er gevoel voor te krijgen (omdat het best eng lijkt inderdaad ;)
  Over een paar jaar willen we verhuizen en als dat zover is zullen onze prioriteiten vast ook verschuiven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij investeren ook enkel in onze woning.
  Eigenlijk komt ons plaatje erg met jullie overeen.
  Wij hebben altijd zelf gespaard voor alle verbouwingen en aanpassingen aan onze woning.We hebben niet veel spaargeld en sparen steeds voor een ander doel om onze woning te verbeteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij kun je het opknappen van een huis ook wel als een soort investering zien. Maar groot gelijk, als je een huis hebt waarvan je weet dat er groot onderhoud noodzakelijk is, zou dat ook mijn eerste prioriteit zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je wel een opleiding afgemaakt, want je tekst lijkt geschreven door een klein kind of iemand zonder opleiding. Oppervlakkig, kinderachtig, weinig inhoud. Zegt eigenlijk niks behalve dat je al je geld in je huis stopt. Rommel-artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is een rommel-reactie!
   Wat venijnig en dat zonder reden. Kritiek is prima, maar dit is onterecht. Er is niets mis met je stukje!

   Verwijderen
  2. Niet iedereen die blogt hoeft doorgestudeerd te hebben op geld, besparen en financiën en toch iets zinnigs zeggen!
   Er wordt ook door zogenaamde deskundigen zoveel onzin geschreven!

   Verwijderen
 5. Wij doen er ook niet aan mee, aan onze woning moet ook nog het nodige gedaan worden (en wat er al aan gedaan is) en ik heb ook eerlijk gezegd geen zin om me er in te verdiepen.. ieder zijn hobby zullen we maar zeggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan geen woning kopen (ik zou geen hypotheek kunnen krijgen, en als ik dat wel kan, dan vind ik een hypotheek pas écht eng... ;-) Dus daarom beleg ik een deel van mijn geld - om zo toch eventueel een paar jaar eerder met pensioen te kunnen - over een jaar of 10, of zo?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op dit moment doe ik ook nog niet aan beleggen, maar ik vind dit wel interessant voor de toekomst. Ook op mijn lijstje staat verhuizen bovenaan, dus daarom spaar ik nu zoveel mogelijk geld. En dan eerst maar eens kijken als ik een nieuw huis gevonden heb hoeveel daar moet gebeuren. Want ook ik wil mijn huis dan duurzamer gaan maken.
  Vraagje; waarom kiezen jullie dan voor HR++ glas in plaats van Triple glas? Triple is toch nog beter? Of is dit helemaal onbetaalbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Triple glas is niet beter. Alleen beter als je huis super en super goed geisoleerd is.

   Onze woning is 30 jaar oud en dan heeft triple weinig zin aldus onze vaste klusjesman en de kozijnenboer. Zelf wilde ik ook triple glas in de kunstof kozijnen, maar is afgeraden door de experts. Wij hebben nu label C. Met zonnepanelen en hr++ glas kom je op een A klasse.

   Ben ook geen expert, maar hier moet ik het mee doen. Of het hele huis renoveren. Maar is de moeite ook niet waard.

   Verwijderen
  2. Ok grappig, en goed om te weten! Nee dat gaat dan idd wel heel veel geld kosten als je alles moet renoveren.
   Succes alvast ermee!

   Verwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja toen ik 28 jaar geleden mijn eerste huis kocht wilde ik ook zo snel mogelijk van de hypotheek af.
  In het laatste huis heb ik ‘m dan ook snel kunnen aflossen en ook geinvesteerd in energiebesparingen.
  Daarna ging het sparen ook veel sneller wat je hebt veel minder lasten.
  Nu heb ik veel gespaart maar levert het met de huidige rente niks op, dus toch maar aan het kijken om te gaan beleggen.
  M.v.g. Tom

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken