Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

1 september 2018

Koopzegels sparen: wat leveren ze je op?

Koopzegels sparen: wat leveren ze je op?

Wilt u er koopzegels bij? Elke keer als wij boodschappen doen dan zeggen wij uiteraard ja! Want het is namelijk een goede manier van sparen. En je merkt er bijna niks van bij het afrekenen van de boodschappen!

Waarom koopzegels sparen?
Het sparen van koopzegels bestaat al vele tientallen jaren. Grondlegger Albert Heijn biedt dit extraatje al sinds 1955. Tijdens het afrekenen koop je koopzegels bij die je kunt sparen in een spaarboekje.

Ongemerkt kan je sparen als je koopzegels neemt bij het afrekenen van de boodschappen. Als je koopzegels bij je gewone boodschappen neemt, een kaart vol spaart en vervolgens inlevert bij de supermarkt, krijg je namelijk meer geld terug dan je besteed hebt. Koopzegels sparen is namelijk een handige manier om tientallen euro’s te verdienen.


Bij welke supermarkten kun je koopzegels sparen?
Er zijn vijf supermarkten waar je koopzegels kunt sparen, Albert Heijn, Jumbo, Plus, Poiesz en Coop. Niet iedere Jumbo doet echter mee aan de koopzegel actie.

Poiesz supermarkt geeft letterlijk geld weg. Klanten hoeven hier geen zegels te kopen, maar krijgen ze cadeau bij iedere €2,50 aan boodschappen. Een volle kaart met honderd zegels kunt u inleveren voor cadeaus, maar ook voor €2,50 contant.


Wat zijn de kosten per koopzegel?
Er zijn wat prijsverschillen, zo betaal je bij de Albert Heijn en Jumbo supermarkten per zegel 0,10 euro.

Bij Coop betaal je 0,05 euro per zegel. En bij de plus supermarkt betaal je 0,02 euro per zegel. Bij Poiesz krijg je 1 gratis zegel per € 2,50.

Plus: 1 koopzegel per € 1,- boodschappen
Albert Heijn: 1 koopzegel per € 1,- boodschappen
Jumbo: 1 koopzegel per € 1,- boodschappen
Coop: 1 koopzegel per € 0,50 boodschappen
Poiesz: 1 gratis zegel per € 2,50 boodschappen


Bij welke supermarkt heb je het beste rendement op koopzegels?
Het hoogste rendement voor koopzegels krijgt u bij de Plus supermarkten sinds 1992 kan je bij deze supermarkt koopzegels kopen.

Bij de Plus mogen klanten bij iedere euro aan boodschappen twee cent extra afrekenen en de zegeltjes per tweehonderd stuks inruilen voor €6. Dat is €2 meer dan de investering van €4.

Je geïnvesteerde euro wordt bij de Plus namelijk maar liefst 50% meer waard. Vergelijk dat maar eens met de spaarrente op je bankrekening! Plus is daarmee het winstgevende spaarsysteem van Nederland.


Conclusie
De volgende keer dat de kassière vraagt of je koopzegels spaart, is het dus niet zo’n gek idee om ja te antwoorden. Helemaal als je bedenkt dat een spaarrente of rendement op jaarbasis is. En een zegelboekje heeft een gemiddeld huishouden al binnen een paar maanden vol.

Zelf hebben wij het afgelopen jaar twee koopzegel boekjes van de Albert Heijn vol en twee spaar boekjes van de Jumbo, samen is dat 156,00 euro waard. Ze liggen nog in de kast en wij wachten nog met inleveren van deze koopzegel boekjes.

Spaar jij ook zegeltjes bij de supermarkten?
 1. Natuurlijk spaar ik zegels want wij gaan bijna altijd nar de Poiesz en daar zijn de zegels gratis! Ik spaar meestal gewoon lang door en wissel de boekjes in als ik veel heb, bijvoorbeeld als we een weekend weg gaan oid. Dan gebruik ik dat geld om iets leuks van te doen bijvoorbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je bij de Plus 400 euro per maand uit zou geven, dan zou je dus twee boekjes vol kunnen krijgen in die maand. Voor 4 euro winst. Doe je dat een jaar lang, dan heb je 48 euro winst, maar daarvoor heb je dan wel 4800 zegeltjes moeten plakken. Ik denk dat de meeste mensen op een gemakkelijkere manier 48 euro kunnen besparen.

  In jouw geval heb je voor 156 euro aan zegelboekjes liggen, maar het meeste geld daarvan is jouw eigen geld, omdat je bij de AH maar 6% rendement hebt en bij de Jumbo 5%. Dus circa 149 euro is je eigen geld wat je hebt gebruikt om deze zegels te kopen, en 7 euro is je winst. Ik zou dus maar snel gaan inwisselen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook een manier om te sparen en sparen doe je meestal met je eigen geld ;-) En daar bovenop dus nog een extraatje. Ik zie het als sparen met rente.

   Verwijderen
 3. Jep ik spaar ook koopzegels :)... Schreef er ook al eerder een blog over, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik koop veel op de markt,toko's en bij boeren, daardoor had ik maar één boekje AH zegels per jaar en die wisselde ik voor de sinterklaasviering in.Zo spaarde ik ongemerkt voor de dure maand december en wat extraatjes voor de kinderen.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben het met je eens dat de rendementen goed zijn (6% AH, 5% Jumbo) maar het is niet schaalbaar. Mijn investeringen op de beurs zijn dat wel. Bij de supermarkt kan ik niet oneindig veel zegels kopen. Ik geef zo'n 200-300 per maand uit in de supermarkt, dus dat levert me slechts enkele euro's per jaar op. Niet echt de moeite waard.

  Voor mensen die zelf slecht kunnen sparen is dit wel interessant natuurlijk. Die hebben na een jaar een paar honderd euro gespaard (en een paar tientjes aan rente). Het nadeel is dan wel weer dat het makkelijk is om dit geld snel uit te geven.

  Al met al geen goed systeem voor mij persoonlijk dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik spaar al jaren Ah zegels en sinds van de week ook Jumbo, handig bij jumbo is dat je ook per volle bladzij in kunt leveren en dan toch nog "rente" krijgt.
  Natuurlijk betaal je de zegels zelf maar ik zie het al sparen zonder dat je het echt merkt met nog een bonusje er boven op.. erg leuk om met de feestdagen in te leveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij AH en Plus koop ik de zegels.
  Alle beetjes helpen. Je hebt het of je hebt het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sinds er werkelijk echt geen spaarrente meer is, ben ik sinds vorig jaar toch maar zegels gaan sparen - 1 van de vele dingen.

  Het is waar dat alleen zegels sparen nauwelijks wat oplevert, maar het gaat, zoals bij meer dingen in het leven, om de "vele kleine maken samen 1 grote".

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja zeker spaar ik ze! Ook bij de Vomar spaar ik kooppunten. Deze worden op je klantenkaart gezet en kun je opnemen. Zij doen het weer anders.. Wanneer je geld opneemt van je kaart keren ze daar een percentage over uit, dat percentage storten ze dan op je kaart, zodat je nooit op 0 euro hoeft te beginnen. Ook leuk! Wel moet je hier een pincode onthouden om je geld op te kunnen nemen van je pas. Pluspuntje is dat je die in het begin wel weer zelf mag verzinnen.
  En verder spaar ik bij AH. Bij overige supermarkten die je noemt kom ik eigenlijk niet (zitten niet in de buurt).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. koopzegels leveren niks op, want je moet er eerst boodschappen voor doen. Per 1000,- AH boodschappen krijg je via koopzegels 6,- korting, dat is "maarliefst" 0,6%. De Lidl geeft meer korting...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik spaar ook de boekjes op!
  daar koop ik volgend seizoen weer de abonnementen voor het zwembad voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nee, nooit omdat ik het te ingewikkeld vind eigenlijk... Ik wilde er niet voor betalen. Maar als ik jouw post zo lees, is dat niet zo slim van me....

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken