Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

4 september 2018

10 Handige Bespaar tips die je moet lezen! - Deel 9

10 Handige Bespaar tips die je moet lezen! - Deel 9

Op zoek naar manieren om geld te besparen? Geld besparen is de eerste stap naar een financieel betere toekomst.Een groot deel van je inkomen gaat op aan dagelijkse uitgaven, vaak ongemerkt. Wie minder geld uitgeeft houdt meer geld over! 

Veel mensen moeten bezuinigen ook nu wij uit de crisis zijn moet er nog gelet worden op de centen. Hieronder een aantal Handige Bespaartips om geld te besparen door gewoon minder geld uitgeven.


10 Handige Bespaartips

1. Zet uw afzuigkap uit. Zodra u klaar bent met koken, schakel dan gelijk de afzuigkap uit. Deze verbruiken namelijk zeer veel energie.

2. Draag zorg voor uw gebit. Let op uw gebit. Poets uw tanden regelmatig, liefst twee keer per dag. Dit scheelt een heleboel kosten bij de tandarts.

3. Gebruik een stofzuiger zonder zak.  Een stofzakloze stofzuiger kan je makkelijk legen en je hoeft geen stofzuig zakken meer te kopen voor de stofzuiger. Dat scheelt veel geld!

4. Neem een familie-acount voor Netflix en Spotify. Heeft u een groot gezin die van films en muziek houdt. Gebruik dan 1 familie Spotify account en een familie account voor Netflix. Zodoende hoeft niet iedereen een apart account aan te maken en vermijdt je dubbel te betalen.

Dit bespaart je enorm veel geld. Meestal kunt u 1 account (bijvoorbeeld Netflix) op verschillende computers of tablets en tv’s tegelijkertijd gebruiken. Of deel het account met vrienden/familie en deel de kosten door bijvoorbeeld 4 personen.

5. Wees een doe-het-zelver. Binnenshuis zijn er vaak veel klusjes die u zelf kunt doen zoals schoonmaken, kleine reparaties, schilderen, enz. Wees een doe-het-zelver! Zo hoeft u deze taken niet uit te besteden aan een duur bedrijf.


6.  Investeer in kwaliteits-kleding. Als je geen zin heeft om steeds nieuwe kleding te kopen, investeer dan in kwaliteit. Op die manier kunt u uw kledingstukken voor een langere periode gebruiken.

7.  Laat je je niet beïnvloeden. Als je kleding gaat kopen, wees dan bewust van wat je wilt of kan besteden. Iedereen wordt beïnvloed door reclame en vrienden om meer en duurder te kopen. Laat je niet beïnvloeden en geef enkel geld uit aan wat je echt nodig heeft. Ook verkopers kunnen je gemakkelijk beïnvloeden, ze willen namelijk verkopen.

8. Nieuwe smartphone? Koop een ouder model! Wil je een nieuwe telefoon, kies dan voor het model van het afgelopen jaar of een ouder model. De nieuwste modellen zijn vaak veel duurder en van zodra ze verkocht zijn, daalt de prijs die je er nadien voor kunt krijgen.

9. Organiseer een avondje ‘thuis’. Ga met vrienden of familie gezellig kaarten, monopolyen of andere gezelschapsspelletjes. Koop de dranken en hapjes bij een goedkope supermarkt en maak er samen een gezellige en sfeervolle avond van! Of vraag als iedereen iets mee neemt voor een gezellige avondje thuis.

10. Maak zelf babyvoeding. Zelf babyvoeding maken is veel goedkoper dan wat je koopt in de supermarkt. En veel gezonder, want je weet precies wat er in zit.

Elke cent telt mee om geld te besparen! Heb jij nog Handige Bespaartips, laat deze achter in de reacties en dan komt jouw tip in het volgende deel van Handige Bespaartips.

Wat is jouw Handige Bespaartip(s)?

Een reactie posten

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken