Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

10 april 2018

Terug betalen zorgtoeslag aan de belastingdienst

Terug betalen zorgtoeslag aan de belastingdienst

Wij moeten de zorgtoeslag van het jaar 2017 en 2018 terug betalen. Hoewel ik niet het volledig bedrag in 2017 terug moet betalen, ik had nog recht op 43 euro volgens onze belastingaangifte.

Sinds wij samen een woning hebben gekocht en een samenlevingscontract hebben opgesteld bij de notaris. Sindsdien zijn wij ook toeslagpartner volgens de belastingdienst.

Daardoor word je ook automatisch toeslag partner vanaf 1 januari van dat lopende jaar en niet vanaf de maand wanneer je gaat trouwen of een samenlevingscontract hebt getekend.


Verrekend
Doordat wij toeslagpartners nu zijn, moeten wij onze zorgtoeslag van 2017 terugbetalen. Gelukkig word de zorgtoeslag verrekend met het ontvangen bedrag van de aangifte inkomstenbelasting 2017. En hoeven wij onze spaargeld niet aan te breken om de zorgtoeslag terug te betalen.


Zorgtoeslag stop gezet
In 2018 hebben wij nog allebei zorgtoeslag ontvangen in de eerste 3 maanden. Voor nu is het stopgezet en hebben wij dit bedrag gelijk terugbetaald aan de belastingdienst. Ook vragen wij dit niet meer aan en zien wij elk jaar bij de belastingaangifte als wij wel of niet recht hebben op zorgtoeslag.

Wij hebben namelijk geen zin in dat wij opeens een groot bedrag terug moeten betalen aan bijvoorbeeld de belastingdienst. Voorkom dat je in de schulden komt door toeslagen van de belastingdienst.

Ontvang jij toeslagen van de belastingdienst?

Een reactie posten

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken