Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

9 april 2018

Moestuin maandag | Het begin van een nieuwe eetbare tuin

Moestuin maandag | Het begin van een nieuwe eetbare tuin

In Rotterdam hadden wij een mooie stadstuin gemaakt, vorig jaar rond deze tijd was dat. Van die mooie stadstuin heb ik maar een aantal maanden van kunnen genieten, want wij gingen verhuizen.

Onze huidige woning die wij in september 2017 hebben gekocht zat geen mooie tuin bij. In de jaren tachtig was het een prachtige tuin geweest waarschijnlijk, maar de laatste jaren kon de oude man die voor ons woonde de tuin niet meer bijhouden.


Een zooitje in de tuin
Onze tuin is op dit moment een zooitje! Door de stormen in januari en februari waren alle schuttingen omgewaaid, dat was ook niet gek want alle houten schuttingen waren verrot. Overal groeit gras, de tegels liggen niet goed, onkruid overal. Op de foto's is het allemaal goed te zien, er moet een hoop gebeuren.


Langzaam de tuin opknappen
Geen mooie tuin dus! Maar wij gaan de tuin  langzamer hand opknappen. Ook is de bedoeling dat er weer fruitbomen, lei-fruit bomen, kruidentuin en een moestuin in onze huidige tuin komt. Zodat wij ook minder boodschappen kwijt zijn per maand en ook weten wat wij eten.

Want vooral ik ga verbouwen, planten, stekken enzovoort...,want vriendlief heeft geen groene vingers maar helpt mij wel zo nodig.


Erfafscheiding maken
Voordat wij starten met een moestuin, moeten wij eerst een erfafscheiding maken langs ons huis en op de erfgrens met de buren. Gelukkig willen de buren de helft mee betalen aan een nieuwe schutting op de erfgrens.

Ik ben benieuwd hoever wij dit jaar komen met onze eetbare tuin! Een tuin aanleggen kost wel geld, maar wij proberen eerst zo goedkoop mogelijk. Ook benieuwd naar onze moestuin avonturen? Op maandag probeer ik steeds een stukje te schrijven over onze toekomstige moestuin.

Hebben jullie ook een moestuin? Of planten/bomen/stuiken waar je van kunt eten?
 1. Ach wat een werk...fijn dat vriendlief meehelpt.Hij de schutting, jij de plantjes,ieder zijn kwaliteit.
  Wat ik hier nog wel eens doe bij grote klussen is een tuindag houden waar vrienden dagje mee komen helpen. Met als beloning een heerlijke maaltijd ofzo.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik ben benieuwd! Vind ik heel leuk om te volgen. Zeker als je ook foto's plaatst. Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben een grote moestuin en achter ons huis hebben we in de achter tuin ook planten staan bv tomaten en pepers en paprika's, sla, boontjes en wat vruchtstruiken en 2 appel boompjes.
  En nu denk je die heeft een hele grote achter tuin........maar nee hoor ik plant gewoon alles door elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Deze rubriek ga ik graag volgen. Ik wil zelf ook weer wat groenten en fruit in de tuin gaan verbouwen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super! Bezuinig nooit op een tuin want je kijkt er iedere dag naar en het is een visitekaartje voor je huis. Ik begrijp het nooit als mensen hun tuinen verwaarlozen, maar ik ben dan ook een tuinliefhebber. Als je ervoor zorgt dat er ieder seizoen wat bloeit, kun je alleen maar (nog) vrolijker worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te volgen. Je kunt ook veel groenten in bakken of verticaal, tegen rekken, verbouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn man is erg druk met onze moestuin. Hij vind dat leuk om te doen. Hij heeft zelfs een kas gebouwd!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken