Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

28 februari 2020

Wat verdien jij? Kenneth 32 jaar (Inside sales representatieve)

Wat verdien jij? Kenneth 32 jaar (Inside sales representatieve)

wat verdien je als Inside sales representatieve Psst Wat Verdien jij? Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat anderen verdienen? In de rubriek "Wat Verdien Jij?" vragen we elke week aan een lezer, als wij een kijkje mogen nemen in het loonstrookje. Want praten over salaris is in Nederland nog steeds een taboe namelijk.

Deze week in Wat verdien jij? Het salaris verhaal van Kenneth (32)Stel je zelf voor


Kenneth , 32 jaar.

Wat voor werk doe je?


Inside sales representatieve (verkoop binnendienst). Ik werk 40 uur en maak nauwelijks tot geen overuren. Ik werk iets meer dan één jaar voor dit bedrijf.

Welke werkgever heb je?


Ik werk voor een groot IT bedrijf dat voor grote bedrijven in IT zaken van voorzien. Dit kan zijn werkplekken met telefoon en een internet verbinding tot complexe data center projecten of complete netwerk infrastructuur van kantoorpanden.


Hoeveel vakantie dagen heb je per jaar?


Ik heb 26 vakantie dagen per jaar.

Wat is je opleidingsniveau?


Ik heb een paar jaar Hotelschool gedaan, maar niet afgemaakt. Ben daarna gaan sturen voor Mediavormgever Audiovisueel en animatie (MBO) aan de Fotovakschool. Voor deze baan heb ik geen extra opleiding hoeven volgen, maar de Engels is een vereiste voor de baan.

Wat is je werk- denkniveau?


Het denkniveau voor deze baan is HBO.

Heb je een leidinggevende functie?


Nee, ik geeft geen leiding aan mensen.

Hoeveel jaar werkervaring heb je?


Ik werk nu 5,5 jaar fulltime  sinds mijn studie. Ik heb wel sinds mijn 16e altijd naast school gewerkt.

Wat ontvang je bruto per uur?


€ 17,15.Wat ontvang je bruto per maand?


€ 2950,-

Wat ontvang je bruto per jaar incl. vakantiegeld, 13de maand, bonussen ect? 
Dit is zo rond de 40.000,- op jaarbasis. dit ligt aan de bonus.

Wat ontvang je netto per maand?


€ 2209,15

Ontvang je ook extra inkomsten?


Ik heb enkel een laptop en telefoon van de zaak. Ik kan een Bonus krijgen als target gehaald wordt. Dit was afgelopen jaar wel het geval. Ik heb daarnaast 8,33 % vakantiegeld.


Tevreden met je huidige inkomen?


Ja, ik ben zeer tevreden over mijn inkomen. Samen met mijn partner komt er voldoende binnen om ruim te kunnen sparen en toch leuke dingen te kunnen blijven doen.

Tevreden met je huidige baan?


De werkzaamheden zijn erg leuk en passen erg bij mij, dus ben erg tevreden. Toch zou ik niet mijn hele werkende leven deze baan aanhouden.

Kan je dit werk vol houden tot je pensioen?


Nee, voor nu is het top en past het echt bij mij, maar voor een paar jaar. Daarna hoop in intern iets nieuws te vinden.  Het bedrijf waarvoor ik werk zou ik zeker tot mijn pensioen kunnen blijven. Ik heb het er erg naar mijn zin.


Kijk je weleens om je heen? Voor een andere baan?


Ik hou altijd een oogje open voor een andere baan. Je weet maar nooit of er misschien een parel van een baan tussen zit, maar dit komt zeker niet dagelijks voor.

Wat zou je een eerlijke beloning vinden voor je functie?


Voor het werk wat ik doe en de verantwoordelijkheid die ik draag ben ik tevreden over mijn beloning. Wel probeer ik elk jaar bij evaluatie gesprekken een salaris verhoging eruit te halen. Door het jaar heen probeer ik dan ook zoveel mogelijk gesprekken met mijn manager te hebben over mijn functioneren en probeer ik mijzelf te ontwikkelen om de eventuele verhoging te kunnen ontvangen.

Heb jij nog een tip voor de lezers over werk en inkomen?


Let op dat je niet meer werkt dan dat je zelf aankan. Als 32 uur meer bij jou past dan is daar niks mis mee.

Ook (anoniem) een keer meedoen?


Vind je het niet erg om jouw salaris te delen? En te vertellen in welke branche jij werkt? Dan zoek ik jou! Je mag ook anoniem mee doen aan deze rubriek. Het maak niets uit als je vuilnisman of advocaat bent iedereen kan mee doen. Meld je aan via zuinigeman@gmail.com of via het contactformulier en vermeld daarbij dat je mee wilt doen met de rubriek "Wat Verdien Jij?".

Lees ook eens andere verhalen wat anderen verdienen
Hier onder vind je de vorige delen in de serie Wat verdien jij?

Wat verdien jij? Nicolet
Wat verdien jij? Esther
Wat verdien jij? G (anoniem)
  1. Opzich, gezien je leeftijd, een prima salaris als commercieel binnendienst medewerker. De functietitel die ze er aan geven moet ik dan wel om lachen :)

    Verder zou het voor dit item handig zijn om reiskosten ook apart te vermelden. Van deze 2200 euro zal toch zeker zo'n 150 a 200 euro reiskostenvergoeding zijn lijkt me? En hoe zit het met pensioenopbouw? Iets wat bij veel jongeren niet (goed) wordt bekeken... dit is bij veel bedrijven maar karig geregeld.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken