Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

29 februari 2020

Gastblog | Prepaid kilometers betalen

Gastblog | Prepaid kilometers betalen

Prepaid kilometers betalen Op 1 februari ben ik overgestapt naar een andere verzekeraar én naar een andere manier van verzekeren van mijn auto. In mei van dit jaar wordt mijn blauwe Ford Ka 9 jaar. Er staat nu 16.565 kilometer op de teller. Een snelle rekenaar weet dan meteen dat dit nog geen 2000 kilometer per jaar is. Hoe dat komt?

Wanneer het enigszins redelijk weer is doe ik alles op de fiets. Ik vind 10 kilometer fietsen geen probleem wanneer ik ergens naar toe moet en voldoende tijd heb. Onder redelijk weer versta ik ook een beetje miezer, een stevige wind en kou. Geen redelijk weer zijn voor mij echte regenbuien, storm, winterse buien en gladheid. Maar die laatste twee heb ik al een poosje niet meegemaakt. Naar mijn werk ga ik nooit met de auto, ook niet bij heel slecht weer. Het is maar tien minuten fietsen. Dus bij regen trek ik mijn regenpak aan, bij storm en winterse buien zet ik me schrap en bij gladheid ga ik lopen.

Ik gebruik mijn auto wanneer ik naar mijn vader ga, een afstand van 30 kilometer (die ik met mooi weer ook nog wel eens op de fiets doe!) en als ik ’s avonds uit ga, bijvoorbeeld uit eten of naar vrienden. Daarnaast zijn er nog wat andere korte tripjes zo door het jaar heen, soms werk gerelateerd, soms privé. Verder gebruiken we de auto van Georg om op vakantie te gaan en voor langere afstanden in Nederland. Mijn auto is dan ook niet echt nodig in ons huishouden, maar voorlopig wil ik nog geen afscheid nemen van mijn bolide.

auto verzekering prepaid per kilometer betalen
Mijn vorige verzekering kostte mij €48,44 per maand voor een all-risk verzekering. Ik heb halverwege vorig jaar gevraagd wat een WA casco verzekering mij zou kosten, dat bedrag viel – voor mij niet geheel duidelijk waarom – hoger uit dan de all-risk polis. En toen kreeg ik eind vorig jaar een banner op mijn pc voor een bedrijf waarbij je vooraf betaalt voor je gereden kilometers.  Meestal zie ik de reclames wel, maar kijk ik niet. Deze keer keek ik wel. Mijn interesse was gewekt. Ik ben gaan uitzoeken hoe en wat en kwam er al vrij snel achter dat ik veel geld kon besparen met deze manier van verzekeren. In eerste instantie was ik huiverig om met een nieuw bedrijf in zee te gaan, maar een grote Nederlandse verzekeraar bleek het bedrijf achter deze club te zijn. Dat gaf me genoeg vertrouwen om de overstap de maken. Ik heb me aangemeld en alles werd netjes geregeld. Ik ontving de benodigde informatie in mijn mail en de benodigde spullen netjes in een doosje per post.

Benodigde spullen?


Ja, je moet een klein metertje in je auto installeren. Dit metertje koppel je aan de zgn OBD2. Dit is waar een garage ook mee kan uitlezen welke dingen er in je auto gebeuren en kapot zijn. Ik ben niet erg technisch dus misschien leg ik het niet heel goed uit, maar zo heb ik het begrepen. Vervolgens download je de App die bij de verzekering hoort en maak je verbinding met het metertje. Je ziet in je App dat je nog 1000 kilometers hebt. Wanneer je een stukje hebt gereden log je weer in en zie je hoeveel resterende kilometers je nog hebt. Heb je 1000 kilometer gereden, dan start een nieuwe bundel.  Mijn bundel is €95,00 maar dit had goedkoper gekund als ik meer schadevrije jaren zou hebben. Eenmalige administratiekosten worden ook nog gerekend en mijn eerste betaling was daardoor €142,38. Wanneer ik dus onder de 2000 kilometer blijf dan ben ik voor veel minder verzekerd dan voorheen!

Tot nu toe werkt het heel eenvoudig, ik heb nog geen reden gehad om de verzekering aan te spreken want nog geen schade gehad en toch al 7 kilometer gereden deze maand!! 😉

Prepaid verzekerd, ook iets voor u?


Stella
  1. Wij betalen 239 euro per jaar en mogen zo veel kilometers rijden als we zelf willen en hoeven de verzekeraar dus ook niet allerlei extra informatie te sturen met zo'n kastje. Volgens mij is dit een heel slechte deal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het wel meevallen maar ik zal over een jaar nog eens rondshoppen en kijken of het goedkoper kan. Die onbeperkte kilometers zijn voor mij echt niet interessant, ik kom aan nog geen 2000 per jaar en dat zal niet veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik neem aan dat je t over b.undelz hebt. Deze heb ik nu ruim een jaar en t bevalt uitstekend. Als je echt weinig kilometers maakt dan is dit een perfecte oplossing.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken