Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

10 oktober 2018

Wat Verdien Jij? Esther

Wat Verdien Jij? Esther

Psst Wat Verdien jij? Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat anderen verdienen? In de rubriek "Wat Verdien Jij?" vragen we elke week aan een lezer, als wij een kijkje mogen nemen in het loonstrookje. Want praten over salaris is in Nederland nog steeds een taboe namelijk.

Deze week in Wat verdien jij? Het salaris verhaal van Esther

Stel je zelf voor
Ik ben Esther, 49 jaar en getrouwd met Henk, 54 jaar. Twee uitwonende dochters. Ik ben thuis en H. heeft een 40 urige baan als facilitair medewerker.

Wat voor werk doe je?
Ik zelf werk niet buitenshuis. Voor ons werkt dit goed en zijn tevreden met hoe het loopt thuis. Mijn man werkt en daar zal ik dan ook de inkomsten van opgeven. De rest van de vragen vul ik in namens hem en daarna mijn eigen inbreng.


Welke werkgever heb je?
M: Dienstverleningsbedrijf
E: Mezelf ;-)

Hoeveel vakantie dagen heb je per jaar?
H: 30 vakantiedagen.
E: Ofwel nul, ofwel alle dagen. Het is maar net hoe je het bekijkt en ervaart.

Wat is je opleidingsniveau?
H: Havo/HBO cursussen
E: Geen opleiding. Wel cursussen gevolgd.

Wat is je werk- denkniveau?
H: HBO
E: Werkniveau is laag i.v.m. gezondheids-issues, maar voldoende voor wat ik wil kunnen. Denkniveau ligt een stukje hoger.Heb je een leidinggevende functie?
H: Nee. Man voelt zich prettiger bij iets minder verantwoordelijkheid.
E: Ja. Ik heb de leiding over huishouden/huisdieren en portemonnee. Dagtaak!

Hoeveel jaar werkervaring heb je?
H: 32 jaar. 8 Jaar weg geweest i.v.m. ziektewet.
E: Ik zelf heb 3 jaar gewerkt.

Wat ontvang je bruto per jaar incl. vakantiegeld, 13de maand, bonussen ect?
€36.000

Wat ontvang je netto per maand?
 €1954,00Ontvang je ook extra inkomsten?
We zijn in het luxe “bezit” van een auto van/voor de zaak. Daar rijden we “gratis” in, maandelijks word er gekort op het loon. Dit rijden is incl. eigen kilometers en benzine.

Tevreden met je huidige inkomen?
Ja. We redden het prima met ons inkomen, mede ook omdat we goed hebben afgelost op ons huis en geen grote wensen hebben.

Tevreden met je huidige baan?
H: Ja. Man vind zijn werk heerlijk afwisselend. Door het hele land en veel verschillende werkzaamheden. En mogelijkheden tot groeien. Niet in loon, wel in kennis.

E: Ik ben, na veel twijfels en gevoelens van falen, nu ook tevreden met mijn thuis zijn. Heb twee dochters goed “afgeleverd”, zij zijn volwassen en wonen op zichzelf. Zonder schulden en met studie. Doordat ik thuis ben, is er veel rust in huis en hebben we ook minder behoefte om vrijheden te willen kopen.Kan je dit werk vol houden tot je pensioen?
Ja, zowel man als ik zelf. Zo lang de gezondheid het toelaat.

Wat zou je een eerlijke beloning vinden voor je functie?
Salaris is goed en bijkomende voordelen zijn erg goed (auto, telefoon) En als het nodig is, kan man snel een mid(dag) vrij nemen voor middagje rust, belangrijke zaken, of planmatige dingen thuis.

Heb jij nog een tip voor de lezers over werk en inkomen?
Wij zijn er achter gekomen dat meer niet altijd perse beter is. We hebben de tering naar de nering gezet en dat voldoet. Wel gaat man altijd achter extra cursussen aan of werkzaamheden die hij graag op wil pakken en die mogelijkheden krijgt hij ook vaak.


Ook (anoniem) een keer meedoen?
Vind je het niet erg om jouw salaris te delen? En te vertellen in welke branche jij werkt? Dan zoek ik jou! Je mag ook anoniem mee doen aan deze rubriek. Het maak niets uit als je vuilnisman of advocaat bent iedereen kan mee doen. Meld je aan via zuinigeman@gmail.com of via het contactformulier en vermeld daarbij dat je mee wilt doen met de rubriek "Wat Verdien Jij?".

Lees ook eens andere verhalen wat anderen verdienen
Hier onder vind je de vorige delen in de serie Wat verdien jij?

Wat verdien jij? Nicolet
Wat verdien jij? Esther
Wat verdien jij? G (anoniem)

[favorite]

  1. Lijkt me erg lastig als je door gezondheidsissues beperkt wordt in werkniveau. Knap dat Esther daar nu tevreden mee kan zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het salaris van je man niet erg hoog met zoveel werkervaring en op HBO niveuau.

    Verder is de auto natuurlijk niet gratis als je bijtelling overmaakt. Uiteraard is het wel een goedkope manier van een (nieuwere) auto rijden.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken