Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

23 november 2018

Weer een loonsverhoging gekregen

Weer een loonsverhoging gekregen

Iedereen die werkt in de zorg volgens CAO-VVT krijgt per 1 oktober 2018 een loonsverhoging van 4,00% over het bruto inkomen. Daar heb ik begin van deze maand over geschreven.
Een bedrag van 64,96 euro bruto, vanaf oktober krijg ik dit bedrag extra per maand.

Vandaag, net voor het weekend, kreeg ik mijn salaris gestort op mijn bankrekening en kreeg ik mijn salarisspecificatie (loonstrookje). Op mijn salarisspecificatie van november stond nu mijn daadwerkelijke uurloon van de vorige periode (maand oktober.) In vergelijking met september verdien ik nu 0,63 euro bruto per uur meer.

Een bedrag van 64,96 euro bruto krijg ik maandelijks meer en dat is een netto bedrag van 38,42 euro per maand. Gebaseerd om 40,85% inkomstenbelasting. 38,42 euro netto krijg ik dus vanaf oktober 2018.


Nog meer loonsverhoging
Maar er is nog meer, per 1 november gat ik met mijn periodiek omhoog in mijn loonschaal omdat ik alweer 1 jaar in dienst ben bij mijn nieuwe werkgever, En verdien ik nu met mijn basissalaris 45,70 euro bruto per maand meer. Dat komt op 27,03 euro netto meer per maand. Wat mijn uurloon per uur is geworden in november, dat weet ik nog niet. Mijn nieuwe bruto uurloon kan ik pas zien op mijn volgende loonstrook van de maand december.

Mijn basissalaris gaat omhoog, maar dit is natuurlijk nog niet alles. Mijn onregelmatigheid toeslag gaat door mijn uurloon iets omhoog, mijn vakantie geld en mijn eindejaarsuitkering gaan iets omhoog. Uiteindelijk verdien ik maandelijks rond de 100 euro netto per maand meer.

Bijna aan het maximum
Ik zit nu in periodiek 10 en kan volgend jaar november nog met 1 periodiek omhoog en dan heb ik de top in mijn loonschaal bereikt. Op mijn werk zijn ze nog bezig om contactverzorgende een loonschaal hoger te zetten van functiegroep 35 naar functiegroep 40.

In de afgelopen 2 maanden heb ik zonder iets te doen mijn basissalaris zien stijgen met 110,66 euro bruto per maand en netto is dat dus 65,45 per maand. Op jaarbasis is dat 1327,92 bruto en 785,40 euro netto. Mooi toch!


Sparen en aflossen
En wat ga ik met mijn loonverhogingen doen? Het mag vandaag black friday zijn, maar ik ga daar mijn geld niet aan uitgeven mijn salaris verhogingen ga ik sparen! Zo groeien mijn spaarpotjes steeds meer en meer en kan ik per maand meer dan 570 euro sparen.

En binnenkort gaan wij plannen maken met het extra aflossen van onze hypotheek zodat wij beetje bij beetje financieel onafhankelijk worden.

Heb jij recent nog een loonsverhoging gekregen?
 1. Een verhoging is altijd lekker :-D alles is toch al duur genoeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd fijn loonsverhoging.
  Ik ga vanaf januari 2019 behoorlijk wat meer verdienen omdat ik een andere baan heb gevonden die meer betaald. Het verschil is EUR 350 bruto.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh lekker zeg, dat kan hem helpen! Wij leggen het hier ook aan de kant hoor... Als het goed is ga ik flink in januari omhoog! Fijn vooruitzicht.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken