Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

14 november 2017

Nieuwe baan: de eerste 3 dagen zitten erop

Nieuwe baan: de eerste 3 dagen zitten erop

Vorige week maandag,dinsdag en woensdag heb ik voor het eerst gewerkt bij mijn nieuwe werk. In een woonzorgcentrum.

Inwerken
Deze dagen ben ik overdag ingewerkt. En ik laat alles rustig op mij inwerken want er wordt veel verteld, de cliënten leren kennen en in een woonzorgcentrum werken is veel anders dan in de Wijkzorg (voorheen thuiszorg).

Heel veel cliënten worden geholpen met een tillift en dit komt ook niet zo heel vaak voor in de wijkzorg. Valt mij op dat veel cliënten, slecht lopen of bijna niet en het woonzorgcentrum nijgt meer naar een verpleeghuis.

Cursus
Afgelopen dinsdag had ik gelijk nog een cursus op mijn technische vaardigheden, je kan dan denken aan zwachtelen, subcutaan injecteren, intramusculair injecteren enzovoort.

Deze week wordt ik ingewerkt op een avonddienst en ga ik op BHV-cursus (bedrijfshulpverlening). Dit heb je namelijk ook niet in de wijkzorg nodig en nu ik in een instelling werk wel.

Een goed beeld heb ik nog niet kunnen schetsen, ik zie ook wel een aantal punten nu al dat anders zou kunnen. Maar daar ga ik mij nog niet over uitlaten, want ik werk er nog maar net.

Arbeidsovereenkomst
Ondertussen ben ik al aan het werk en heb ik dinsdag gevraagd naar mijn arbeidsovereenkomst. Deze zal gelijk dezelfde dag nog opgestuurd worden. Ondertussen heb ik mijn arbeidscontract nog niet gekregen. Ze hebben een achterstand op de personeelsadministratie en eigenlijk ben ik al aan het werk zonder arbeidsovereenkomst. Is een beetje vreemd.
 1. Oja, zo'n inwerkperiode. Hilarisch was dat bij mijn eerste baan in bejaardenhuis. Bleek dat iedereen van de afdeling op cursus was en ik samen moest werken met invallers die ook allemaal niet helemaal wisten hoe het er op de afdeling aan toeging. We noemden mevr Jansen mevr. Pietersen, we moesten alles steeds controleren in de computer(je wilt geen verkeerde medicatie geven natuurlijk) en alles verliep traag, want tja, mensen wassen en aankleden die je niet kent en van wie je de "gebruiksaanwijzing" niet kent gaat langzamer. Aan het eind van de dag noemden we iedereen maar meneer en mevrouw Pietersen. Gelukkig hadden de oudjes er zelf ook schik om.
  Aan het eind van de dag bedankte ik Remco met wie ik de hele dag gewerkt had en hij zei: Eigenlijk heet ik niet zo, maar dat geeft niet hoor".

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou wel echt even checken hoe het zit met verzekeringen... Als jij geen arbeidovereenkomst hebt, hoe zit dat dan met bedrijfsrisico's...

  En... heb je wel een garantie dat je betaald gaat worden? Kun je bewijzen dat je gewerkt hebt? Is dit ergens op schrift?

  En in het geval dat jou een tijdelijk contract beloofd is, is het misschien goed om te weten dat wanneer je werkgever je laat werken buiten zo'n contract om, je in feite recht hebt op een contract voor onbepaalde tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marimma, bedoel je daar mee dat wanneer je bent begonnen met werken voor je je tijdelijke contract heb gekregen dat je dan een contract voor onbepaalde tijd zou kunnen krijgen? Interessant. Wist ik niet. Ik ben binnenkort in contract bespreking voor een nieuwe baan. Ik hoop dat ze mijn vaste contract over nemen, zelfde werk maar Z-H CAO. Ik probeer nog uit te zoeken of dit kan en of het ook echt voorkomt - Marjolein

   Verwijderen
 3. Kan wel in mijn dienstrooster kijken en ook al in mijn account voor loonstroken. Als ik vandaag geen post heb dan ga ik eens bellen hoe dat zit met verzekeringen. Heb proeftijd van 2 maanden en daarna vast contract.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop dat alles snel goed geregeld is en dat het je daar zal bevallen verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hopelijk is het betreft je arbeidsovereenkomst snel geregeld.
  Ik zou ook eerst even de kat uit de boom kijken voordat je "kritiek" gaat geven.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken