Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

2 november 2018

Salaris verhoging van 4% gekregen

Salaris verhoging van 4% gekregen

Iedereen die werkt in de zorg volgens CAO-VVT krijgt per 1 oktober 2018 een loonsverhoging van 4,00% over het bruto inkomen. Eind oktober kreeg ik mijn salaris strook en heb ik deze vergeleken met de maand september.

Een bedrag van 64,96 euro bruto, vanaf oktober krijg ik dit bedrag extra per maand. Mijn uurloon is daardoor iets gestegen maar dit stond nog niet verwerkt op mijn loonstrook van oktober. Als ik het goed berekend hebt is het netto bedrag 38,42 euro per maand. Gebaseerd om 40,85% inkomstenbelasting.

Jaarbasis
Op jaarbasis is dat minimaal 461,04 euro netto erbij. Want ik krijg namelijk ook nog onregelmatigheid toeslag en dat word berekend naar uurloon, als je uurloon stijgt, dan krijg je ook paar cent extra over je onregelmatigheidstoeslag.


Nog een salaris verhoging
Ik ben er uiteraard blij mee! Er zijn genoeg mensen die al jaren geen salaris verhoging krijgen of nog minder dan 4,00%. Vanaf 1 november 2018 krijg ik nog een keer extra salaris per maand, omdat ik dan alweer 1 jaar bij mijn nieuwe werkgever werk. Door dat ik weer 1 jaar in dienst ben, krijg ik standaard volgens het CAO-VVT een periodiek erbij. Volgens mij kan ik volgend jaar nog 1 periodiek omhoog en dan zit ik aan het maximum in mijn schaal.

Nog meer sparen
Wat ga ik doen met mijn 38,42 euro per maand? Uitgeven?! Nee ik ga mijn maandelijkse spaar bedrag verhogen. Op dit moment spaar ik 570 euro per maand, maar door deze salaris verhoging kan ik nu 600 euro per maand sparen. Vanaf 1 december ga ik dit automatisch verwerken, want altijd de eerste van de maand word het bedrag wat ik wil sparen automatisch overgemaakt naar mijn spaarrekeningen. Zo spaar elk jaar weer meer geld en krijg je een sneeuwbaleffect en daardoor word mijn spaarpotten steeds meer gevuld.


Je spaart en geeft uit
Zo heb ik op mijn ene spaarrekening 6000 euro staan en mijn andere rekening is net over de 1000 euro aan. Daar stond veel meer geld op, maar de kunststofkozijnen kosten ook een paar duizenden euro's. Onderhoud en overige kosten betaal ik vanaf mijn Rabobank spaarrekening en mijn buffer bedrag van 6000 euro is echt een noodbuffer en dat geld staat bij de Triodosbank geparkeerd, zodat ik het niet vaak kan zien en niet 1,2,3 kan overboeken naar mijn gewone bankrekeningnummer.

Heb jij recent nog salaris verhoging gekregen? En wat doe jij met het extra bedrag?
  1. Wij kregen er 1% bij per 1 oktober. Was op de salarisstrook van oktober ook bij ons nog niet verwerkt. Maar omdat ik part time werkte zal dat om hoogstens een paar euro gaan. Maar elke euro is mooi meegenomen! Leuk om te lezen dat je het geld extra gaat sparen, dat is ook precies wat ik ermee zou doen! Komende maand zal het wel bij het salaris zitten, maar dat is ook gelijk mijn eindafrekening omdat ik er nu 6 mnd uit moet. Dus in de praktijk heb ik er op dit moment niet heel veel aan. Want dat geld gaat sowieso al naar mijn spaarrekeningen. Maar vanaf half april als ik weer terug ben heb ik er natuurlijk wel wat aan! Dus dan ga ik opnieuw kijken naar hoe ik mijn inkomsten ga verdelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat een lekker bedrag erbij zeg! In januari ga ik omhoog, hoeveel is nog even een dingetje, maar ik ga natuurlijk voor het hoogst haalbare en dan zal ik netto zo'n 70 euro meer ontvangen...en dat gaat bij ons ook op de spaar! Hebben het maandelijks (nog) niet echt nodig, maar we moeten even heel snel een groot bedrag bij elkaar sparen, dus alles wat extra is gaat naar de spaar!

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken