Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

21 september 2018

Van 20 euro naar 570 euro per maand sparen

Van 20 euro naar 570 euro per maand sparen

Doordat wij de laatste 3 jaren veel geld bespaard hebben, door minder geld uit te geven aan onze vaste lasten en variabele lasten, kan ik alleen al elke maand 570 euro sparen van mijn maandsalaris.

Begin met een klein bedrag
Ik begon met een klein bedrag per maand, 20 euro, langzaam aan ging ik naar 50 euro, 100 euro, 150 euro enzovoorts. Dit ging natuurlijk niet in een paar maanden maar verspreid over 2 jaar. Iedere keer als wij ergens geld op hebben bespaard, hebben wij het geld wat overgebleven is niet uitgegeven, maar wij gingen de euro's op zij zetten.


Op de spaarrekening
Het overgebleven bedrag werd gelijk door gesluisd naar de spaarrekening. Daardoor krijg je een sneeuwbal effect, steeds word je sneeuwbal groter en in dit geval, wordt de saldo op de spaarrekening steeds groter en groter.


Zuinig aan leven
Uiteindelijk zit ik naar jaren van zuinig aan doen, besparen, consuminderen en aflossen van schulden op het spaar bedrag van 570 euro per maand. Voor mij is 570 euro een hoog bedrag, want het is meer dan 35% van mijn maandelijkse inkomen.

En op 1 oktober 2018 krijg ik loonsverhoging van 4% volgens CAO-VVT en in november 2018 krijg ik een periodiek erbij, omdat ik weer een jaar in dienst ben.


En wat ga ik met deze loonsverhogingen doen? Uitgeven natuurlijk! Natuurlijk niet, ik ga het sparen en daardoor gaat mijn maandelijkse spaar bedrag omhoog! Waarschijnlijk kan ik binnenkort meer dan 600 euro per maand sparen.

Wat doe jij met een loonsverhoging of besparing? Uitgeven, beleggen of sparen?
 1. Iedere cent die we besparen, gaat naar onze spaarrekening. Deze maand hadden we ook een extraatje, hup naar de spaar. In januari ga ik weer iets meer salaris krijgen dmv een periodiek dus dat gaat dan ook naar de spaar. We hebben uitgerekend wat we nodig zijn om comfortabel van te leven en alles boven dat bedrag gaat naar de spaar. Wanneer we onze doelen gehaald hebben, dan bekijken we het opnieuw, mss dat 1 van ons dan (nog) minder kan gaan werken of dat we de teugels wat meer laten vieren...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk! Goed bezig! Alles wat ik meer krijg/ loonsverhoging gaat bij mij ook naar de spaarrekening! Super fijn om op die manier een sneeuwbaleffect te kunnen creëren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo doen wij het ook, alleen is het soms zo vervelend als je links 25,- minder kwijt bent dat je dan rechts weer 25,- ergens omhoog gaat grrr

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt goed! Ben nog niet zover maar wel onderweg:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi hoor, zo ben ik ook begonnen.
  Het sneeuwbal effect was alleen in het begin wel groter dan nu omdat de rente natuurlijk niks meer oplevert.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik probeer alles extra's meteen op de spaarrekening te zetten helaas moet er geregeld ook iets terug.
  het lijkt soms wel dat er iedere maand iets onverwachts komt

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken