Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

28 april 2017

Biologische mini perenboom gekocht

Biologische mini perenboom gekocht

Aangezien ik alleen maar 2 leifruit appelbomen in de tuin heb staan, had ik nog een wens voor een kleine perenboom in onze stadstuin. Als er bomen of planten komen liefst waar ik van kan eten.

Kleine perenbomen kon ik nergens krijgen en voor je het weet heb je een perenboom die gelijk 5 meter hoog wordt en dat zie ik niet zitten in een kleine stadstuin.


Tweede paasdag zijn wij bij de Intratuin geweest en wat schets mijn verbazing. Een mini perenboom en nog biologisch ook was er te koop voor 24,99 euro. Ook al vond ik het prijzig heb ik deze wel gekocht aangezien ik al een tijdje er naar zocht.

De mini perenboom ‘Conference’ wordt gekweekt in Duitsland. Zwergbine zwergenstar® volgens het etiket. De mini perenboom wordt maximaal 150 cm groot.


Het perenras Pyrus communis ‘Conference’ is een populaire peer die ook goed verkrijgbaar is in winkels.  Het is een zelfbestuivende boom en heeft dus geen andere rassen nodig voor een goede vruchtvorming. De vruchten zijn sappig en zoet. Als het goed is zijn de peren net zo groot als bij een grote perenboom.

Ik ga er van uit dat er dit jaar nog geen peren komen, wel zat er nog een beetje bloesem in de boom bij aanschaf. 
  1. Wat een leuk boompje zeg! Fijn dat die er ook in zo'n handzaam formaat zijn. Ik ben ook fan van fruitbomen moet ik zeggen.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt een leuk perenboompje!

    Hier op het balkon heb ik onder meer tayberries, kruisbessen en bramen.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken